Local

Beatrice Rancea a fost chemată la audieri de procurori! A primit control judiciar pentru 60 de zile – Exclusiv

Publicat: 13 iul. 2021

Conform surselor Cotidianului BZI, Beatrice Rancea a fost chemată, astăzi, de procurori la audieri. Rancea a fost plasată din nou sub control judiciar pentru 60 de zile după ce în urmă cu 11 zile scăpase de această măsură.

Reporterii Cotidianului BZI au încercat să o contacteze telefonic pe Beatrice Rancea însă aceasta nu a răspuns.

Vă reamintim că pe 2 martie 2021 Beatrice Rancea, directorul Operei Naționale din Iași, și încă zece persoane au fost puse sub control judiciar. Măsura a fost luată într-un dosar de delapidare cu un prejudiciu estimat la 5 milioane de lei. Beatrice Rancea a fost audiată după ce procurorii i-au percheziționat casa și biroul de la Operă.

„În baza disp.art.2151alin.5 Cod procedură penală cu referire la art.213 alin.6 Cod procedură penală revocă măsura preventivă a controlului judiciar dispusă faţă de inculpata Rancea Beatrice – cu datele de stare civilă şi domiciliul anterior indicate”, se arată în decizia instanței.

Beatrice Rancea a fost suspendată din funcția de director al Operei Naționale Române din Iași pe 3 martie 2021.

Beatrice Rancea, suspendată din funcție

În conformitate cu art. 32, alin 4, OUG 189/2008, privind managementul instituțiilor publice de cultură, cu modificările și completările ulterioare, legea specială în materie, coroborate cu cele ale contractului de management încheiat cu doamna Beatrice Rancea, contractul s-a suspendat de drept în cazurile prevăzute de lege sau cu acordul părților, la cererea motivată a părților.

Astfel, contractul de management a fost suspendat la iniţiativa autorităţii ca urmare a faptului că faţă de manager s-a dispus măsura controlului judiciar ca urmare a faptelor penale anchetate, incompatibile cu exercitarea prezentului contract.

„Ministerul Culturii va respecta toate procedurile legale cât timp eu am în responsabilitate mandatul acestui minister. Asigur atât angajații Operei Naționale Iași, cât și publicul ieșean, că vom urma pașii necesari pentru ca activitatea instituției să nu fie perturbată de această anchetă și de măsurile ce se impun”, a declarat Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.
Adauga un comentariu