Local

Beatrice Rancea, fostul manager al ONRI, a ajuns la Tribunalul Iaşi – FOTO/ VIDEO/ UPDATE

Publicat: 05 mart. 2021
Beatrice Rancea, fostul manager al Operei Naționale din Iași

Fostul manager al Operei Naţionale Romane din Iaşi, Beatrice Rancea, a ajuns la Tribunalul Iaşi. Urmează să se judece plângerea la control judiciar. Reamintim faptul că balerina Beatrice Rancea este anchetată de procurori că ar face parte dintr-un grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de delapidare și fals.

UPDATE: Pronunțarea pentru inculpata Beatrice Rancea a fost amânată pentru luni, 8 martie 2021.

Beatrice Rancea nu mai este manager, având în vedere că a fost pusă sub control judiciar. Potrivit Codului de procedură penală, în perioada în care se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte anumite obligații, printre care: „…să nu exercite profesia, meseria sau să nu desfășoare activitatea în exercitarea căreia a săvârșit fapta”.

După 10 ani, balerina Beatrice Rancea a fost acuzată de procurori că ar face parte dintr-un grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de delapidare și fals

De reamintit că, după 10 ani de la momentul în care a fost pusă șefă la ONRI, balerina Beatrice Rancea este anchetată de procurori că ar face parte dintr-un grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de delapidare și fals. Aceasta a pleacat, fiind suspendată din funcție de Ministerul Culturii, pe ușa din dos din poziția de manager al Operei Naționale Române din Iași. Beatrice Rancea este acuzată de abuzuri și ilegalități grave. Chiar dacă demisia ar fi fost un gest moral, Beatrice Rancea nu mai este manager, având în vedere că a fost pusă sub control judiciar. Potrivit Codului de procedură penală, în perioada în care se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte anumite obligații, printre care: „…să nu exercite profesia, meseria sau să nu desfășoare activitatea în exercitarea căreia a săvârșit fapta”.

Potrivit Codului de procedură penală, în perioada în care se află sub control judiciar, Beatrice Rancea trebuie să respecte anumite obligații

Detaliat, potrivit Codului de procedură penală, în perioada în care se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte anumite obligații. Spre exemplu, acesta trebuie să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanța de judecată ori de câte ori este chemat, să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în fața căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinței, să se prezinte la organul de Poliție desemnat cu supravegherea sa de către organul judiciar care a dispus măsura, conform programului de supraveghere întocmit de organul de Poliție sau ori de câte ori este chemat”.

De asemenea, „organul judiciar care a dispus măsura poate impune inculpatului ca, pe timpul controlului judiciar, să respecte una sau mai multe dintre următoarele obligații: să nu depășească o anumită limită teritorială, fixată de organul judiciar, decât cu încuviințarea prealabilă a acestuia, să nu se deplaseze în locuri anume stabilite de organul judiciar sau să se deplaseze doar în locurile stabilite de acesta”. Mai departe, inculpata Beatrice Rancea nu se poate apropia:”de persoana vătămată sau de membrii familiei acesteia, de alți participanți la comiterea infracțiunii, de martori ori experți sau de alte persoane anume desemnate de organul judiciar și să nu comunice, direct sau indirect, pe orice cale, să nu exercite profesia, meseria sau să nu desfășoare activitatea în exercitarea căreia a săvârșit fapta, să comunice periodic informații relevante despre mijloacele sale de existență, să se supună unor măsuri de control”, se mai arată în legislație.

Adauga un comentariu