Coronavirus

Belgia a introdus România pe lista roșie din cauza numărului ridicat de cazuri de infectare cu COVID-19

Publicat: 27 aug. 2020
România, pe lista roșie a Belgiei

De miercuri, întreg teritoriul României a fost încadrat în zona roșie de către Regatul Belgiei, anunță Ministerul Afacerilor Externe. Asta înseamnă că toți românii care merg în Belgia au obligația să facă un test pentru depistarea COVID-19 la intrarea în țară și să intre în autoizolare, după ce Regatul Belgiei a încadrat România în zona roșie de COVID-19.

„Testul este efectuat de autoritățile belgiene, la sosirea în această țară. Călătorii sunt rugați să contacteze medicul curant, respectiv un medic de familie, care dispune ulterior testarea. Conform informațiilor comunicate de autoritățile belgiene, dispunerea măsurii autoizolării și testarea pentru COVID-19 intră în competența autorităților regionale”, anunță MAE.

MAE reamintește că persoanelor care intră în Belgia din state/regiuni incluse în zona portocalie, autoritățile belgiene le recomandă să se adreseze medicului în vederea efectuării testării și autoizolării la domiciliu.

Ministerul Afacerilor Externe reiterează că, începând cu data de 1 august, toate persoanele care intră în Regatul Belgiei sunt obligate să completeze în 48 de ore anterior intrării pe teritoriul belgian formularul Passenger Locator Form, care poate fi accesat online la https://travel.info-coronavirus.be/fr/public-health-passenger-locator-form.

Cei care călătoresc pe alte rute decât aeriană sau navală și care rămân pe teritoriul Belgiei pentru maximum 48 de ore (inclusiv în scopul tranzitului), precum și persoanele a căror călătorie în afara Regatului Belgiei nu depășește 48 de ore sunt exceptate de la măsura completării formularului.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Bruxelles 0032 (0)2 347 5338, 0032 (0)2 345 0040 și 0032 (0)2 344 1658, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de urgență al misiunii diplomatice 0032(0)2 344 0854.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet: https://www.mae.ro/node/51902, http://bruxelles.mae.ro/, https://www.mae.ro/ și https://diplomatie.belgium.be/en.

Previziune sumbră pentru România. Ţara noastră va depăşi China la numărul de cazuri de COVID-19

Previziune sumbră pentru România. Specialiştii au făcut un anunţ înfiorător cu privire la criza epidemiologică cu care se confruntă ţara noastră. Aceştia susţin că România va depăşi China la numărul de cazuri de COVID-19 într-un timp foarte scurt. Mai mult decât atât, specialiştii au făcut predicţii sumbre pentru luna viitoare în legătură cu pandemia provocată de apariţia virusului mortal SARS-CoV-2.

Previziune sumbră pentru România. România va depăşi China la numărul de cazuri de COVID-19

În România, autorităţile au dezvăluit ieri că alte 1.060 de oameni au contractat maladia rară care a blocat întreaga planetă de luni de zile. Şi, după un calcul simplu, descoperim că numărul celor confirmaţi cu COVID-19 pe teritoriul ţării noastre este de 80.390, iar alţi 3.367 nu au supravieţuit după ce au primit diagnosticul crunt.

Cifrele victimelor pandemiei din România se aproprie de cele înregistrate în China! Şi asta pentru că, potrivit celor mai noi informaţii furnizate astăzi de oficialii chinezi, în ultimele 24 de ore, au fost depistate pozitiv cu boala ucigaşă doar 14 persoane. Astfel, bilanţul celor infectaţi cu COVID-19 a ajuns la 84.981, iar cel al morţilor, la 4.634. Nu mai e o noutate pentru nimeni că datele din China sunt manipulate de propagandă Beijingului, dar chiar şi aşa, situaţia din ţara noastră este din ce în ce mai alarmantă! Pe teritoriul României există populaţie de 70 de ori mai mică decât a statului în care a apărut noul coronavirus. Câţiva specialişti sunt de părere că ţara noastră va depăşi China la numărul de îmbolnăviri cu SARS-CoV-2 în cursul acestei săptămâni, relatează libertatea.ro.

Vă reamintim că pe 4 martie, China avea 80.000 de cazuri, iar România înregistra doar câteva. E lesne de înţeles că, în aproape jumătate de an, e imposibil că medicii chinezi să aibă doar 5.000 de cazuri în plus – ideea e susţinută de mai multe voci din lumea medicală de peste hotare. Unii dintre oficialii din ţara noastră sunt de părere că, începând de lună viitoare, se vor înregistra şi mai multe decese din cauza virusului ucigaş.

Previziune sumbră despre coronavirus: „Va fi cu noi pentru totdeauna”

Sir Mark Walport, membru în Grupul de consiliere ştiinţifică pentru urgenţe a Guvernului Britanic, a făcut o declaraţie care şochează întreg Globul. Acesta a declarat că noul coronavirus va fi, într-o formă sau alta, prezent pentru totdeauna în vieţile noastre. Conform acestuia, oamenii vor trebui să se vaccineze la intervare regulate.

După ce a spus că virusul ucigaş nu va dispărea din vieţile noastre, omul de ştiinţă a zis că va fi necesar ca oamenii să se vaccineze la intervare regulate de timp.

Toate aceste declaraţii şocante au venit în contextul în care conducerea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a spus că spera că pandemia să se încheie în decurs de doi ani, la fel cum a fost cazul gripei spaniole.

Mark Walport a spus că populaţiile mai dense şi călătoriile fac ca acest coronavirus să se răspândească mai uşor. În plus, populaţia lumii este acum mult mai numeroasă decât în 1918.

Pentru a controla pandemia, va fi necesară vaccinarea globală, însă Covid-19 nu va fi o boală precum pojarul, care poate fi eradicată prin vaccinare, a explicat el.

„Acesta este un virus care va fi cu noi pentru totdeauna, într-o formă sau alta, şi, aproape sigur, vor fi necesare vaccinări repetate. Aşadar, puţin asemănător cu gripa, va trebui ca oamenii să se vaccineze la intervale regulate”, a declarat Walport pentru BBC Radio 4.

Adauga un comentariu