International

Belgia este în alertă! Numărul de cazuri noi de COVID-19 a crescut alarmant

Publicat: 23 iul. 2020
Belgia este în alertă! Numărul de cazuri noi de COVID-19 a crescut alarmant
Belgia este în alertă! Numărul de cazuri noi de COVID-19 a crescut alarmant

Belgia este în alertă! Numărul de cazuri noi de COVID-19 a crescut alarmant. După ce o bună perioadă de timp Belgia s-a bucurat de un număr mic de infectări cu noul coronavirus, se pare că i-a venit rândul să se lupte cu această situație. Astfel, s-a înregistrat în Belgia un număr uriaș de îmbolnăviri cu SARS-Cov-2 și este nevoită să „acţioneze rapid” pentru a nu se afla în situația instituitii unor noi măsuri de izolare.

Pentru a evita un pericol de proporții, statul belgian ia măsuri de urgență

Unul dintre purtătorii de cuvânt a declarat că statul belgian trebuie să ia soluții rapide, pentru a nu se crea hoas în cazul în care numărul de cazuri noi va crește alarmant.

„Trebuie să evităm efectul bulgărelui de zăpadă înainte de a provoca o nouă avalanşă”, a declarat unul dintre purtătorii de cuvânt ai acestui centru, Boudewijn Catry.

Astfel, joi a fost convocată o reuniune a Comitetului național de securitate, în care să se discute măsurile care urmează să fie luate, dar a fost pusă în calcul și posibilitatea înăspririi unora dintre acestea la nivel național.

Câte cazuri noi de coronavirus sunt în Belgia. Belgia este în alertă!

În perioada 12-18 iulie, numărul cazurilor a crescut cu 89%, cu o medie de 184 de cazuri diagnosticate pe zi, spre deosebire de 98 de cazuri din săptămâna precedentă.

„Este vorba despre persoane tinere, cu vârste cuprinse între 20 şi 59 de ani, contaminate în timpul petrecerilor sau adunărilor”, a precizat purtătorul de cuvânt. „Cei mai vârstnici nu sunt cei mai afectaţi, însă vom continua să îi protejăm”, a completat el.

În spitalele din Belgia, marți se aflau 178 de pacienți infectați, iar 35 dintre aceștia erau la terapie intensivă.

„În prezent, această creştere se accelerează zi de zi, în pofida măsurilor implementate”, au avertizat experţii.

De asemenea, numărul de infectări a crescut alarmant miercuri. Bilanțul a ajuns la 64.258 de îmbolnăviri și 9.805 de decese.

„Comportamentele necorespunzătoare pot declanşa un potenţial nou val de contaminare”, a avertizat un alt purtător de cuvânt al Centrului naţional de criză, Antoine Iseux. „Acest lucru ar putea duce la adoptarea de măsuri restrictive, la fel ca în martie-aprilie”, a adăugat el.

În ceea ce privește țările cele mai afectate, Belgia ocupă un loc mai sus, deoarece are cel mai mare număr de decese raportat la pupulația pe care o are, cu 85 de morți la 100.000 de locuitori.

Recensământul deceselor cauzate de COVID-19, realizat de către autorităţile belgiene, este unul dintre cele mai exhaustive din lume, fiind incluse decesele posibil legate de virus, însă fără ca această legătură să fi fost dovedită printr-un test.

Adauga un comentariu