Prima pagină » Culinar » Conserve » Beneficiile legumelor și fructelor conservate
Beneficiile legumelor și fructelor conservate

Beneficiile legumelor și fructelor conservate

10 oct. 2019, 10:15,
în Culinar

Dacă nu ați apucat încă să puneți murături, dulcețuri sau conserve atunci ar fi cazul să vă apucați. Mare atenție totuși pentru că dulceața îngrașă și nu este deloc recomandată diabeticilor fie ea pregătită chiar și cu îndulcitori.

 

Cele mai gustoase gogonele murate! Ingredientul secret din muraturi! Nu se mai inmoaie niciodata

Conservare prin înghețare

Cea mai bună metodă de conservare a alimentelor este prin înghețare. Înghețarea alimentelor este singura opțiune care păstrează cea mai mare cantitate de nutrienți, vitamine și minerale cu condiția să nu se întrerupă lanțul frigului. Le putem ține la congelator o iarnă, un sezon, până ne refacem stocul.
Murăturile ne pot tulbura starea de sănătate dacă au prea multă sare dar sunt și una dintre cele mai bune surse de probiotice. Murăturile pot fi puse și cu oțet și cu sare, dar trebuie să avem grijă la cantitatea de sare folosită.

Dulceața îngrașă

Dulcețurile și gemul îngrașă mai mult decât fructul natural pentru că prin fierbere se concentrează zahărul și caloriile. Se evaporă apa și se adună concentrat caloric. Putem folosi îndulcitori în loc de zahăr când le preparăm.

Donație lunară
Donează lunar pentru susținerea jurnalismului de calitate

Donație singulară
Donează o singură dată pentru susținerea jurnalismului de calitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
05 decembrie 2025
05 decembrie 2025