Diete si regimuri

Beneficiile pentru sănătate ale untului de arahide

Publicat: 01 sept. 2020
Beneficiile untului de arahide
Beneficiile untului de arahide pentru sanatate

Beneficiile untului de arahide. Inventat de medicii americani în 1890 pentru a oferi alimente nutritive, bogate în proteine, persoanelor care aveau mari dificultăți în mestecarea cărnii din cauza problemelor dentare, untul de arahide este plin de beneficii pentru sănătate.

O sursă naturală de proteine

Arahidele sunt bogate în proteine ​​și pot înlocui proteinele animale, cum ar fi carnea sau peștele. Esențiale pentru funcționarea celulelor, repararea țesuturilor, dezvoltarea și recuperarea musculară, proteinele nu pot fi excluse dintr-o dietă echilibrată.

Persoanele vegane care nu consumă nici o proteină animală pot găsi în untul de arahide o alternativă foarte bună, care le ofera beneficii aproape similare cu cele ale tipurilor de proteine pe care il evita.

Puteți adăuga unt de arahide, în cantități mici, la sosul de salată, sa înlocuiți untul folosit pentru legumele rumenite în tigaie. Dar cei mai lacomi dintre noi cu siguranta vor prefera întotdeauna să-l întindă pur și simplu pe o felie de pâine prajita.

Pe de altă parte, untul de arahide este o sursă importantă de fibre care ajută digestia, favorizeaza totodata absorbția nutrienților și te face să te simți satul pentru mai mult timp, fara sa simti nevoia de a gusta.

Beneficiile untului de arahide: sursă de grăsimi bune

Chiar dacă untul de arahide are 50% grăsime, este considerata o grăsime bună. Într-adevăr, conține majoritatea grăsimilor nesaturate și monosaturate, care se găsesc și în uleiul de măsline, de exemplu, dar el ajuta la combaterea colesterolului rău și la stimularea energiei.

Untul de arahide este mai scăzut în calorii decât untul din lapte de vacă. Întins pe felii de pâine integrală, este o sursă foarte bună de fibre și minerale. Cu 640 de calorii la 100g, este mai scăzut în calorii decât untul animal (730 calorii) și uleiul (900 calorii). În plus, este bogat în potasiu, la fel ca arahidele simple și bananele.

Untul de arahide: cum să il alegem

Multe firme produc unt din arahide prăjite și zdrobite (90%), la care adaugă zahăr, ulei de palmier hidrogenat și sare. Acest ulei hidrogenat este o sursă de acizi grași transformați, factori ai bolilor cardiovasculare. Un proces care are ca scop stabilizarea grăsimilor și care este interzis într-o diata sanatoasa si echilibrata. Prin urmare, este mai bine să alegeți un unt de arahide organic, a cărui rețetă este realizată din 100% alune. Deși uneori poate conține ulei de palmier, acesta nu va fi hidrogenat.

Adauga un comentariu