Sanatate

Beneficiul incredibil al consumului de kiwi seara. Vei observa efectele în scurt timp

Publicat: 13 feb. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Beneficiul incredibil al consumului de kiwi seara. Vei observa efectele în scurt timp
Deși adesea catalogat drept un fruct tropical, kiwi este de fapt originar din câmpiile și pădurile din China și Rusia

Fiind bogat în serotonină, consumul de kiwi seara ar putea să te ajute să adormi mai repede și pentru mai mult timp. Kiwi este unul dintre cele mai frumoase și delicioase fructe, iubit atât de copii, cât și de adulți, și pe deasupra sunt incredibil de nutritive. Un anumit beneficiu al kiwi-ului a stârnit un interes aparte în ultima vreme pentru acest fruct. Iată tot ce trebuie să știi despre efectele kiwi-ului asupra somnului, plus alte beneficii pentru sănătate de luat în considerare.

Cum te poate ajuta consumul de kiwi seara

Deși adesea catalogat drept un fruct tropical, kiwi este de fapt originar din câmpiile și pădurile din China și Rusia, unde erau cunoscute inițial sub numele de kiwi chinezesc. Acest fruct crește pe vițe, similar strugurilor. Semințele Actinidia deliciosa, cunoscute ca kiwi, au fost exportate pentru prima dată în Noua Zeelandă la începutul anilor 1900. Acolo, au fost botezate cu un nou nume (după faimoasa lor pasăre autohtonă) și au fost apoi exportate în întreaga lume.

În prezent kiwi-ul este unul dintre cele mai populare fructe „tropicale”. Este adesea grupat împreună cu alte fructe tropicale reale, deoarece gustul acestuia se potrivește atât de bine cu celelalte fructe. În plus, sezonul de creștere este unul foarte lung, fiind favorizate de un climat cald.

Când vine vorba de nutriție, kiwi-ul are multe de oferit. Este bogat în special în vitaminele C și E, antioxidanți care reduc inflamația în întregul corp și susțin o funcție imunitară sănătoasă. Plin de vitamina K și potasiu, aceste fructe vă vor ajuta și să obțineți un metabolism sănătos, ajuta la coagularea sângelui și la echilibrarea fluidelor, la formarea de globule roșii, la sănătatea mușchilor și a nervilor.

De asemenea, este bogat în fibre și probiotice. Fibrele ajută digestia și metabolismul și scad nivelurile de colesterol din sânge și ajută la menținerea sațietății după masă, un bonus suplimentar pe care mulți dintre noi îl căutăm în alegerile noastre alimentare. Probioticele sunt un tip de fibră nedigerabilă care acționează ca hrană pentru bacteriile intestinale, ajutând la crearea unui microbiom prosper.

Ce arată studiile despre acest obicei

Un alt beneficiu (mai contestat) provine din afirmația că kiwi ar putea ajuta cu adevărat la dobândirea unui somn mai odihnitor. Aceste fructi verzi sunt bogate în serotonină, un neurotransmițător cheie din corpul nostrum, care joacă un rol important în multe mecanisme care țin de somn. Serotonina poate contribui în mod pozitiv la timpul necesar pentru a adormi, la capacitatea de a rămâne adormit pe tot parcursul nopții și la timpul petrecut în fazele de somn profund. În plus, serotonina este un precursor cheie pentru melatonină, hormonul pe care toți îl cunoaștem și îl iubim pentru că ne ajută să adormim și să avem un somn odihnitor.

Există și cercetări convingătoare care arată că există o corelație pozitivă între aportul de antioxidanți și modelele sănătoase de somn, iar kiwi-ul este plin de antioxidanți. Cu toate acestea, cea mai relevantă cercetare în legătură cu acest subiect este un studiu mic care a examinat relația dintre consumul de kiwi și somn. Acest studiu a constatat că participanții care au mâncat doi kiwi cu o oră înainte de culcare timp de patru săptămâni au adormit mai repede, au dormit mai profund, au dormit mai mult timp și calitatea somnului s-a îmbunătățit în general.

Interesant este că dacă poți tolera gustul, coaja kiwi-ului nu este doar comestibilă, ci poate crește și valoarea nutritivă a acestui fruct delicios, oferind și mai multă fibră, vitamina E și acid folic. Indiferent dacă vei consuma kiwi seara cu tot cu coajă sau nu, poți adăuga acest fruct acid în smoothie-uri, salate, salsa, iaurt, ovăz, produse de patiserie și sosuri.

Adauga un comentariu