Circulă în ultima perioadă diverse zvonuri legate de conexiunea pe care o are berea și adenomul de prostată. Acestea fiind mai mult sau mai puțin adevărate.
Adenomul de prostată este o afecțiune ce afectează o mulțime de bărbați cu vârste de peste 40 de ani, iar mai rar în cazul bărbaților mai tineri. Această creștere a prostatei are o cauză mai puțin cunoscută de către medicii specialiști fiind încă neclar identificată.
În timp ce unele studii au arătat că un consum ridicat de alcool, poate duce la dezvoltarea adenomului de prostată, altele mai recente au dovedit că un consum regulat și potrivit, duce la ameliorarea sau chiar prevenirea dezvoltării acestei maladii fără leac.
Berea și adenomul de prostată
După cum s-a menționat anterior, un consum regulat a unei cantități potrivite de alcool, poate preveni apariția adenomului de prostată, sau chiar o ameliorare a sa dacă instalarea lui deja a survenit. Berea este o băutură alcoolică cu o cantitate relativ redusă de alcool, iar acest lucru o face ca o potențială băutură potrivită în acest scop. Dar acest consum de bere din nou, nu trebuie să fie excesiv, căci pe lângă maladiile degenerative de la ficat, fiind o băutură acidă, situația va deveni una problematică.
Studiile din domeniu au observat că un consum de produse acide, poate fi nepotrivit pentru persoanele ce au fost diagnosticate cu adenom de prostată. La nivelul organismului, sângele omului are un pH de aproximativ 7,38 – 7,42. Pentru a putea echilibra această balanță, se recomandă o dietă bazată pe produse cu caracter alcalin, bazic.
Pentru o ameliorare a stării patologice folosind băuturi alcoolice, se recomandă utilizarea unui pahar zilnic de vin. Exact ca și în stilul franțuzesc, iar condiția organismului se poate îmbunătăți treptat, iar în cazul bărbaților ce nu prezintă o hiperplazie a prostatei, se poate previne apariția acesteia.
Mărirea prostatei. Când trebuie vizitat doctorul
Măririle de prostată sunt frecvente în rândul bărbaților, iar aceste măriri nu sunt cauzate doar de adenomul de prostată, ci de mai multe afecțiuni, printre care putem aminti prostatita. Toate au ca și consecință o creștere în dimensiune a prostatei și îngreunarea urinării. Prostata înconjoară uretra, iar aceasta va determina o urinare problematică.
Printre simptomele specifice hiperplaziei, se poate menționa o urinare foarte frecventă întrucât are loc aplicarea unei presiuni la nivelul vezicii urinare, ce se va lăsa cu inducerea dorinței de urinare chiar dacă vezica nu este plină. Aceste urinări sunt de o frecvență foarte mare și sunt foarte deranjante în timpul nopții, mulți bărbați dezvoltând insomnii sau alte maladii de natură psihică.
Un doctor trebuie vizitat încă de când apar primele suspiciuni la adresa acestei maladii. Dacă în cadrul familiei dumneavoastră, există persoane ce au fost diagnosticate cu această patologie, șansa ca dumneavoastră să o dezvoltați, va crește foarte mult. Frecvența ridicată nu este singurul simptom din cadrul afecțiunii, ci va fi acompaniată de urinări sacadate și dureroase.
Tratamentul pe care medicii îl pot oferi este unul ce nu poate reduce dimensiunea prostatei decât chirurgical, medicamentos fiind posibil doar ameliorarea simptomelor, folosind medicamente de tipul antiinflamatoarelor și analgezicelor, cele pe bază de ibuprofen au oferit rezultate pozitive în cadrul statisticilor. Berea și adenomul de prostată se pot împăca bine, dar consumul trebuie să fie bine balansat, căci și ficatul poate intra în ecuație.