Actualitate

Bicarbonat de sodiu cu lămâie, remediu pentru rinichi sănătoși. La ce mai este bună această combinație

Publicat: 01 iun. 2020
Bicarbonat de sodiu cu lămâie
Acest remediu este folosit pentru ameliorarea multor afecțiuni, dar și în curele de slăbire

Bicarbonat de sodiu cu lămâie. Chiar dacă este considerată un leac băbesc, această combinație a devenit un soi de vedetă a terapiilor naturiste. Acest amestec este folosit pentru ameliorarea multor afecțiuni, dar și în curele de slăbire. Ceea ce trebuie să țineți minte însă este că acesta nu este un remediu universal. Și aceasta deoarece există afecțiuni care au nevoie de tratament specific.

Considerată de unii drept o combinație miraculoasă, bicarbonatul de sodiu cu lămâie este până la urmă un leac băbesc. Acest amestec este folosit de multă lume ca supliment alimentar pentru reglarea mai multor funcții ale organismului. Problema apare atunci când lumea îl consideră un leac universal și îl folosește în exces. Trebuie să țineți cont că ne face bine doar atunci când îl folosim cu măsură. Astfel, dacă bei un pahar cu apă în care adaugi puțin bicarbonat cu lămâie, îți vei alcaliniza organismul.

La ce este bun acest remediu

Bicarbonatul de sodiu în combinație cu lămâia este de mare ajutor la reglarea funcțiilor de bază ale organismului. Folosit corespunzător, ajută la redarea stării de bine, ba chiar și la pierderea în greutate. Mai este recomandat pentru retragerea inflamațiilor și la detoxifiere… Totuși, nu ajută la tratarea cancerului, chiar dacă multă lume îl recomandă. Cu siguranță ne oferă multe beneficii, când este consumat cu moderație, ca supliment. Dar mai bine să descoperim la ce este bun acest remediu și, mai ales, când este recomandat.

Bicarbonat de sodiu cu lămâie, remediu pentru rinichi sănătoși

Combinația bicarbonat – lămâie este foarte bună pentru persoanele care suferă de probleme urinare sau renale. Așadar, consumă zilnic un pahar cu apă, o lingură cu bicarbonat de sodiu și 10 picături de zeamă de lămâie. Acest amestec te ajută să-ți alcalinizezi organismul prin creșterea pH-ului. Astfel, rinichii tăi vor funcționa mai bine și vor filtra sângele, iar toxinele nu se mai depozitează în vezică. Prin aceasta prevenim și dezvoltarea unei infecții urinare.

Demn de remarcat că acest remediu este recomandat de mulți nefrologi. Pe lângă faptul că redă echilibrul funcțiilor organismului ne oferă și o stare de bine. Aciditatea organismului crește atunci când rinichii nu funcționează în parametrii normali. Din fericire, cu ajutorul acestui remediu alcalinizant, acidul va fi neutralizat.

Alte indicații

După cum aminteam, este un leac băbesc. Bunicile și străbunicile noastre foloseau pentru problemele digestive acest amestec de apă cu bicarbonat. Astfel, alimentele se vor digera mai bine, iar organismul se curăță de toxine.

De asemenea, acest ameste face minuni pentru sănătatea ficatului. Acest remediu acționează ca un catalizator și contribuie la o detoxifiere mai eficientă. Consumat zilnic, acest remediu îți va oferi o doză generoasă de vitamina C și antioxidanți. Iar astfel se menține în stare optimă sănătatea ficatului.

Nu în ultimul rând, acest remediu este recomandat pentru slăbire și detoxifiere. Un amestec de apă, o linguriță de bicarbonat și zeama de la jumătate de lămâie îți va accelera metabolismul. Trebuie consumat zilnic, pe stomacul gol, iar organismul va fi curățat de toxine. Când pH-ul organismului va fi unul alcalin, vei arde mai ușor grăsimile.

Bicarbonat de sodiu cu lămâie – contraindicații

Acest remediu are foarte multe beneficii, dar broblema apare atunci când facem exces în privința lui. Medicii trag un semnal de alarmă în privința consumului exagerat de bicarbonat cu lămâie. Acest lucru poate avea consecințe nefaste, iar în situații extreme supradozajul duce chiar la deces.

De asemenea, folosit excesiv, acest amestec creşte riscul de ulcer gastric. Mai mult, trebuie administrat cu atenție în cazul persoanelor cardiace sau al bolnavilor de rinichi. Ca efecte secundare amintim apariţia în timp a edemelor, senzația de greaţă și de jenă la nivelul abdomenului. Nu în ultimul rând, folosit în exces dăunează sănătăţii gingiilor și dinţilor. Stomatologii consideră că este prea puternic. Nediluat, duce la slăbirea smalţului şi poate afecta gingiile.

Așadar, toți cei care folosesc bicarbonat de sodiu cu lămâie ar trebui să fie atenți la toate aceste detalii. Și aceasta deoarece în loc să ne facă bine putem ajunge la consecințe nedorite.

Adauga un comentariu