Remedii naturiste

Bicarbonat de sodiu si aspirina: 4 remedii pentru a ameliora cistita

Publicat: 06 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Bicarbonat de sodiu si aspirina 4 remedii pentru a ameliora cistita
Pentru a atenua durerea de cistita, pregătim un amestec într-un pahar de apă cu: 1 linguriță bicarbonat de sodiu, 1 linguriță suc de lămâie și 2 tablete de aspirină de 500 mg.

Cistita este inflamația vezicii urinare cauzată de obicei de o infecție. Dacă este esențial să consultați medicul pentru a evita complicațiile, unele remedii naturale pot ajuta la reducerea simptomelor.

Cistita este o patologie care afectează în special femeile din motive anatomice. Într-adevăr, uretra lor este scurtă, astfel încât germenii prezenți în regiunea anală pot urca mai ușor în vezică. În majoritatea cazurilor, cistita rezultă dintr-o infecție cu bacteria Escherichia coli care apare în mod natural în intestine.

Cistita se poate manifesta în mai multe moduri:

urinarea este dureroasa
puternic impuls de a urina
durere în bazin
uneori prezența sângelui sau a puroiului în urină

Este important să consultați un medic rapid dacă aveți oricare dintre aceste simptome, deoarece, dacă nu este tratată, cistita poate evolua către pielonefrită, care este mult mai gravă și necesită tratament imediat. Cu toate acestea, dacă nu vă puteți consulta medicul în 48 de ore, există câteva remedii naturale pentru a reduce simptomele dureroase și pentru a preveni suprainfecția.

Beti multa apa

Este foarte important să beți cel puțin 1,5 litri de apă pe zi când suferiți de cistită. Acest lucru ajută la diluarea germenilor din vezică și facilitează evacuarea lor din tractul urinar. Pe măsură ce bem mai multa apa, vrem să urinăm mai mult.

Infuzie de cimbru

Cimbrul este un puternic antibacterian și antiviral. Prin urmare, se recomandă să beți o infuzie de cimbru aproximativ la fiecare 4 ore. Puneți 20 până la 30 g de cimbru într-un litru de apă, la foc mic. Acoperiți și lăsați să absoarbă timp de 5 până la 10 minute. Într-o ceașcă mare, puneți o linguriță de miere cu 1 sau 2 picături de ulei esențial de cimbru linalool sau tujanol. Se toarnă infuzia în ceașcă și se amestecă.

Bicarbonat de sodiu si aspirina

Pentru a atenua durerea de cistita, pregătim un amestec într-un pahar de apă cu: 1 linguriță bicarbonat de sodiu, 1 linguriță suc de lămâie și 2 tablete de aspirină de 500 mg.

Cataplasma cu praz

Este „remediul bunicii” pentru ameliorarea cistitei. Gatiti prazul in apa clocotita sarata, apoi prajiti-i usor intr-o tigaie in ulei de masline. Odată răcit, aplicați-l pe abdomenul inferior protejat anterior de o cârpă.

Bauturi diuretice

Pentru a ușura urinarea și pentru a reduce arsurile atunci când mergeți la toaletă, beți cât mai multă apă posibil. De exemplu, 3 căni de ceai de anghinare pe zi sau 4 căni de ceai verde simplu, deoarece ambele au proprietăți diuretice.

Adauga un comentariu