Local

Bilanțul deceselor cauzate de Covid-19 a ajuns la 350, în județul Iași. În ultimele 24 de ore au au murit patru ieșeni

Publicat: 04 dec. 2020
copil terapie intensiva infectat cu COVID-19
Situația Covid-19 în județul Iași

Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, până astăzi, 04 decembrie 2020, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 21179 de cazuri cu persoane infectate cu Covid-19 (cu 340 de cazuri în plus faţă de ziua precedentă).

     Dintre persoanele confirmate pozitiv, 5590 au fost externate (cu 58 de persoane externate în plus faţă de ziua precedentă). 

     În judeţul Iaşi în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 4 decese în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese fiind 350.

     Referitor la gradul de ocupare al paturilor (inclusiv paturi ATI) din spitalele suport COVID-19, conform raportărilor, astăzi, 04 decembrie 2020, sunt ocupate 542 de paturi, din care 63 sunt paturi ATI. În ceea ce priveşte gradul de ocupare pentru paturile ATI, din cele 63, 9 sunt ocupate la Spitalul de Boli Infecţioase, 18 la Spitalul Mobil Leţcani, 6 la Spitalul de Pneumologie, 5 la Spitalul Municipal Paşcani, 4 la Spitalul de Recuperare, 6 la Spitalul C.F. Iaşi şi 15 la Spitalul de Neurochirurgie. În momentul de faţă mai sunt libere 4 paturi ATI, unul  la Spitalul Municipal Paşcani, un pat la Spitalul de Recuperare, un pat ATI la Spitalul C.F. Iaşi si un pat la Spitalul de Neurochirurgie.

Situația Covid-19 în spitalele suport

     În spitalele suport COVID-19 mai sunt libere 170 de paturi: 24 de paturi la Spitalul de Boli Infecţioase, 13 la Spitalul Spitalul Mobil Leţcani, 30 de paturi la Spitalul Hârlău,  8 paturi la Spitalul de Recuperare, 12 paturi la Spitalul C.F Iasi, un pat la Spitalul “Sf. Spiridon”, 26 paturi la Spitalul Militar şi 57 de paturi la Spitalul CF Paşcani. 

     În ceea ce priveşte Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, sunt ocupate 4 paturi ATI. În momentul de faţă sunt 19 bolnavi confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus care fac dializă pe staţia de dializă de la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” Iaşi. 

     La Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie “Elena Doamna” Iasi, centru suport COVID-19 pentru gravidele care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, nu sunt ocupate cele două paturi ATI. 

     Conform datelor centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, astăzi, 04 decembrie 2020, un număr de 4689 de persoane se află în izolare, iar 3832 de persoane sunt carantinate la domiciliu. 

     Până în prezent, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a emis în total 18718 de decizii pentru persoanele aflate în izolare şi 20641 de decizii pentru persoanele aflate în carantină.

Misiuni și constatări pe linie de ordine publică în luna noiembrie 2020

În luna noiembrie 2020 jandarmii ieșeni au continuat misiunile pentru asigurarea publice și punerea în aplicare a măsurilor stabilite pe linia  prevenirii răspândirii virusului Sars Cov2, alături de celelalte structuri M.A.I. – Poliție și Poliție de Frontieră, sub coordonarea Instituției Prefectului. Totodată, începând cu data de 29 noiembrie 2020, într-un perimetru din comuna CIUREA cuprins de satele aparținătoare Ciurea și Lunca Cetățuii (zona Zanea) a fost instituită carantina, pentru o perioadă de 14 zile, la fața locului, acționând zilnic, mai multe echipaje de jandarmi și polițiști pentru realizarea filtrelor la intrarea/ieșirea din zona delimitată, asigurarea ordinii publice și a respectarea măsurilor stabilite.

În total, în perioada 01-30 noiembrie a.c. au fost efectuate un număr de 119 misiuni de asigurare a ordinii publice, 888 activități în dispozitiv mixt de menținere a siguranței publice, s-au derulat 69 activități pentru punerea în executare a mandatelor de aducere și au continuat misiunile de protecție instituțională la obiectivele aflate în competență. 

Pe timpul misiunilor desfășurate au fost aplicate un număr de 1930 sancțiuni contravenționale, valoarea amenzilor fiind de 322.450 lei. Dintre acestea, un număr de 1485 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitară sau portului mijloacelor de protecție individuală.  

În cadrul misiunilor au fost desfășurate și 317 activități de prevenire în context Covid, prilej cu care cetățenii au fost informați cu privire la măsurile dispuse pentru prevenirea și combaterea răspândirii virusului Sars Cov2.

Jandarmeria Iași recomandă cetățenilor respectarea regulilor privind distanțarea fizică, evitarea aglomerațiilor  și purtarea măștii atât în spațiile închise, cât şi în spațiile publice deschise.

Cetățenii pot solicita, ori de câte ori este nevoie, sprijinul forțelor de ordine publică, fie direct, fie prin apelarea numărul unic de urgență 112.

Adauga un comentariu