Local

Bilanțul persoanelor aflate în izolare la domiciliu și carantină, pe raza județului Iași

Publicat: 23 iun. 2020
Câți ieșeni se află în izolare la domiciliu și carantină instituționalizată
Câți ieșeni se află în izolare la domiciliu și carantină instituționalizată

Bilanțul persoanelor aflate în izolare la domiciliu și carantină, pe raza județului Iași. Direcția Publică de Sănătate a transmis marți, 23 iunie 2020, situaţia măsurilor întreprinse în judeţul Iaşi pentru a combate şi a împiedica răspândirea COVID -19.

Bilanțul persoanelor aflate în izolare la domiciliu și carantină

Conform datelor centralizate de Direcția de Sănătate Publică Iași, pe raza județului Iași, nu mai puțin de 3.306 persoane sunt izolate la domiciliu, fără simptomatologie specifică şi care sunt monitorizate. Din perioada de 14 zile de autoizolare au ieșit 264 de persoane. Conform ultimelor centralizări, un număr de 42 persoane au fost plasate în carantină în spaţiile special amenajate, în timp ce 3 persoane au ieșit din carantină.

„În momentul de față, la nivelul judetului Iaşi, sunt înfiinţate 2 centre de carantină instituţionalizată, aflate pe teritoriul a 2 unităţi administrativ-teritoriale. Paza acestor centre este realizată de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Iaşi, iar administrarea lor este făcută pe bază de parteneriat între autorităţile locale, DSP şi Serviciul Voluntar de Ambulanţă din Iaşi.”, potrivit DSP Iași.

Misiuni instituționale întreprinse pe raza județului Iași

Structurile IPJ și IJJ au efectuat un număr de 720 verificări privind respectarea de către persoanele fizice aflate în izolare la domiciliu a restricțiilor stabilite.

ISU a efectuat 25 misiuni, din care: 10 misiuni de transport catre unitati spitalicesti, 1 transport către spațiu de carantină, 1 transport de probe biologice, 8 misiuni de decontaminare biologică și 5 alte misiuni (verificare, intreținere corturi de triaj).

IPJ a efectuat 145 misiuni specifice.

IJJ a efectuat 35 misiuni, din care: 2 misiuni de patrulare auto în cooperare cu IPJ (asigurare ordine publică), 2 misiuni de pază la spații de carantină, 2 misiuni în cooperare cu spitale și 29 misiuni specifice.

Serviciul de Ambulanță Județean a executat 139 misiuni, din care: 55 misiuni de transport către unități spitalicești, 3 transport catre spatiile de izolare, un transport probe biologice, 65 decontaminări biologice și 15 alte misiuni specifice.

MApN a efectuat 7 misiuni de pază la obiective în colaborare cu IJJ, cu 7 militari și un mijloc auto.

DSP a efectuat 61 misiuni, din care: 61 alte misiuni specifice (machete în colectare și transmitere date, anchete epidemiologice, solicitări ambulanță, introducere în carantină, aeroport, transmitere rezultate la laborator spitale, misiune prelucrare date privind evoluția cazurilor confirmate în spitale).

Cazuri Covid-19

Până astăzi, 23 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 24.505 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 17.187 au fost declarate vindecate și externate.Până astăzi, 1.539 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 22.06.2020 (10:00) – 23.06.2020 (10:00) au fost înregistrate 16 decese (9 bărbați și 7 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Bistrița-Năsăud, Brașov, Dâmbovița, Galați, Iași, București, Mureș, Suceava și Vrancea.

Dintre acestea, 2 decese au fost întregistrate la categoria de vârstă 30-39 ani, 3 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 4 deces la categoria de vârstă 60-69 ani, 2 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 5 deces la o persoană de peste 80 de ani.

15 dintre decese sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități. Pentru 1 deces nu au fost raportate comorbidități.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 214 noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 200 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 1.241 de persoane. Alte 70.768 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Adauga un comentariu