:format(jpeg):quality(80)/http://www.bzi.ro/wp-content/uploads/2021/01/Produsele-Street-Soup-si-managerul-Daniel-Dogaru-1.jpg)
Mai jos găseşti două reţete de blat de tort fără praf de copt. Sunt la îndemână, accesibile oricând. Nu trebuie decât să le prepari, iar apoi să le umpli cu creme ori să le decorezi cu diverse glazuri. Ce e interesant la ele este faptul că nu cer praf de copt. Aşadar, dacă nu ai în casă praf de copt, nu trebuie să-ţi faci griji. Ceva dulce se pote prepara şi fără.
În prima reţetă ai opţiunea de a adăuga şi puţină scorţişoară. Dacă nu vrei, o poţi înlocui sau, efectiv, nu o mai pui. Să ne apucăm de treabă, aşadar.
Este foarte simplă şi la îndemână. Să vedem cum se prepară.
Mai întâi se amestecă zahărul cu apă şi cu albuşurile, până se obţine o spumă lucioasă. După aceea se amestecă gălbenuşurile cu uleiul. După ce s-au omogenizat, se încorporează gălbenuşurile peste spuma de albuş şi se mixează. Se completeaza cu zahărul vanilat şi cu esența dorită. Se cerne făină şi se adaugă folosind o spatulă.
Se unge cu unt o tavă de copt ori se tapetează cu hârtie de copt şi se pune aluatul în ea. Se bagă în cuptorul încins la 200 de grade Celsius, iar după 10 minute se scade la 180 de grade Celsus. Blatul e copt în momentul în care trece testul cu scobitoarea.
Şi aceasta este uşoară şi accesibilă. Ideală pentru gospodine începătoare.
Se amestecă ouăle cu zahărul, cu ajutorul unui mixer. Bineînţeles, întâi mixezi la viteză mică, iar apoi spre viteză mare. Spumă care o obţii trebuie să fie groasă, dar uşoara.
Se pune apoi bicarbonatul şi se toarnă şi oţetul peste el, ca să se stingă. Amestecă apoi foarte bine. Se adaugă făina cernută. Tapetează cu hârtie de copt o tavă şi pune aluatul în ea. Bagă tava în cuptorul încins la 180 de grade Celsius. E gata când trece testul cu scobitoarea. Blatul trebuie lăsat la răcit, iar abia apoi, adică a doua zi, umplut cu cremă de vanilie sau orice alt fel de cremă doreşti.