Titlurile zilei

Blestem aruncat pe capul „Văduvei Negre”, după accidentul din Păcurari: „Vrem ca ea să rămână în pușcărie până s-o întoarce și tata din groapă!” – EXCLUSIV – GALERIE FOTO/VIDEO

Publicat: 13 dec. 2022
_____ Vizualizări 18 Comentarii
Blestem aruncat pe capul Văduvei Negre după accidentul din Păcurari Vrem ca ea să rămână în pușcărie până s-o întoarce și tata din groapă  EXCLUSIV - GALERIE FOTOVIDEO
Cristina Cojocaru, fiica lui Ioan Cojocaru, unul dintre cei patru bărbați care și-au pierdut viața în accidentul auto din Păcurari din noaptea de 16 spre 17 iunie 2022, a mărturisit că nici la aproape 6 luni de la tragedie nu a reușit să treacă peste șocul produs de moartea tatălui său

Cristina Cojocaru, fiica lui Ioan Cojocaru, unul dintre cei patru bărbați care și-au pierdut viețile în accidentul din Păcurari, din noaptea de 16 spre 17 iunie 2022, a mărturisit că nici la aproape 6 luni de la tragedie nu a reușit să treacă peste șocul produs de moartea tatălui său. Acum, după accidentul din Păcurari, familia lui Ioan Cojocaru își dorește ca Adina Iuliana Ghervase, femeia în vârstă de 39 de ani, care se afla la volanul autoturismului, să plătească pentru fapta sa și să rămână ani buni în pușcărie

Tânăra a precizat că își plânge tatăl în fiecare zi și că urmează un tratament de specialitate pentru a putea să accepte moartea celui pe care îl vedea ca pe un Dumnezeu. Deși familiile celorlalte victime au ales să păstreze tăcerea, Cristina a povestit întreaga tragedie prin care a trecut familia sa.

 o imagine cu Ioan Cojocaru
După accidentul din Păcurari, familia lui Ioan Cojocaru își dorește ca Adina Iuliana Ghervase, femeia în vârstă de 39 de ani care se afla la volanul autoturismului, să plătească pentru fapta sa și să rămână în pușcărie ani buni

Fiica lui Ioan Cojocaru face dezvăluiri, după accidentul din Păcurari: „Nu e cum a spus directorul, că a suportat cheltuielile cu înmormântarea!”

o imagine cu Ioan Cojocaru
Cristina a fost extrem de afectată de moartea tatălui său, pe care l-a văzut ca pe un Dumnezeu

Cristina Cojocaru, fiica unuia dintre angajații Citadin care și-au pierdut viețile în accidentul din Păcurari, este nemulțumită de faptul că Marius Ionescu, directorul Citadin, a declarat în spațiul public că firma a suportat cheltuielile înmormântărilor victimelor masacrului. Cristina Cojocaru a declarat pentru reporterii BZI că familia sa a primit 10.000 de lei de la Citadin, în timp ce înmormântarea a costat aproximativ 30.000 de lei.

“Noi, eu, soțul și copii, pe data de 5 iunie 2022 am venit din Franța în România, pe data de 15 ne-am întors, iar pe data de 17, la 7 dimineața, m-a sunat un verișor și mi-a spus: «Cristina, trebuie să-ți dau o veste, tatăl tău a murit într-un accident de mașină». Pe moment nu am înțeles, nu credeam, mi-a trimis un link, am văzut despre ce a vorba, mi-am anunțat soțul.

A trebuit să plecăm, să ducem copilul la școală, ca să nu afle și el. Am un băiețel de 8 ani și unul care la timpul acela avea un an. După aia l-am sunat pe fratele meu care lucra în Germania, era plecat de circa o lună, cu soția, la muncă. A trebuit să mergem după el, în Germania, să-l luăm și apoi să pornim spre România. Cei de la Citadin nu au fost foarte drăguți cu noi, să zic așa, adică i-au dat mamei 10.000 lei, în timp ce ea a plătit aproape 10.000 ca să-l aducă pe tata acasă de la morgă, ce a plătit acolo, plus cheltuielile cu înmormântarea. În ziua de astăzi, când facem o înmormântare avem impresia că facem o nuntă, toate sunt scumpe.

Firma de la Citadin nu ne-a dat decât 10.000 de lei, pe care noi i-am cheltuit doar pentru a-l aduce pe tata de la morgă și să-l ducem la biserică, restul cheltuielilor le-am suportat noi, familia. S-au cheltuit în jur de 30.000 de lei, să zic așa, pentru praznic, alea trei zile cât a stat acasă, pomana de la trei luni. Pe 17 decembrie trebuie să-i facem praznic de 6 luni. Nu mai vorbim de cheltuiala noastră, a treia zi a trebuit să ne întoarcem la muncă, a trebuit să merg în Germania, să-l iau și pe fratele meu, că el doar ajunsese la muncă și nu prea avea bani.

Am mers, l-am luat pe el și pe cumnată, am venit în România, apoi am venit înapoi la muncă, lăsasem copiii în Franța, că băiatul cel mare mergea la școală. A fost foarte greu, nu pot să vă spun ce-am simțit, încă nu conștientizăm ce s-a întâmplat. De la asigurarea de viață a tatei ne-au dat suma de 10.000 de lei și i-am împărțit la trei, mama a luat 2.500 de lei, iar restul banilor i-am împărțit cu fratele meu. Cam asta a fost ajutorul din partea firmei, în rest nimic, nu cum a spus directorul, că a suportat cheltuielile cu înmormântarea”, a declarat Cristina Cojocaru.

o imagine cu Cristina Cojocaru
Tânăra a precizat că își plânge tatăl în fiecare zi și urmează tratament de specialitate pentru a putea să accepte moartea celui pe care îl vedea ca pe un Dumnezeu

Cristina Cojocaru: „Urmez un tratament psihiatric, sunt distrusă total și nu cred că o să-mi revin vreodată”

o imagine cu Cristina Cojocaru
Cristina Cojocaru, fiica unuia dintre angajații Citadin care și-au pierdut viața în accidentul din Păcurari este conștientă că nimic nu-i va mai putea aduce tatăl înapoi

Cristina a fost extrem de afectată de moartea tatălui său pe care l-a văzut ca pe un Dumnezeu. Femeia are nevoie de ajutor specializat pentru a depăși această traumă, deși crede că nu-și va reveni niciodată.

„Directorul de la Citadin nu a fost la înmormântare, știu că au fost doar niște colegi de-ai tatălui meu. Cred că ei au strâns 2.000 lei și i-au dat mamei, dar nu a fost nimeni din conducere, parcă a fost doar un inginer, din câte îmi amintesc, el i-a dat banii. Noi suntem distruși, am vrut să vorbim cu rudele celorlalte victime, însă doar o singură familie vorbește.

Am încercat să-i căutăm pe toți, nu prea vor să vorbească. Eu urmez un tratament psihiatric, sunt distrusă total și nu cred că o să-mi revin vreodată. Plâng zi de zi, am băiețelul de 8 ani care mereu mă întreabă de ce plâng, plânge și el că îi e dor de bunicul său. Pentru noi, tata a fost Dumnezeu, nu știu dacă există în lume un tată cum a fost al nostru, un om ca pâinea lui Dumnezeu”, a adăugat Cristina.

Cristina Cojocaru, fiica unuia dintre angajații Citadin care și-au pierdut viețile în accidentul din Păcurari, este conștientă că nimic nu-i va mai putea aduce tatăl înapoi. Cu toate acestea, își dorește ca Adina Iuliana Ghervase, femeia care a comis masacrul, să plătească pentru fapta sa.

„Nu ne dorim nimic, decât ca ea să rămână acolo, în pușcărie, până s-o întoarce și tata din groapă, ceea ce nu o să se întâmple niciodată. Cu toate că mă gândesc câteodată și îmi pare rău pentru ea că are copii și sunt conștientă că nu a vrut, poate, să facă asta, dar, odată ce s-a urcat băută la volan și a condus cu 150 km/h, a fost conștientă că în orice moment se putea întâmpla o tragedie.

Despre firmă ce pot să zic, dacă sunt vinovați, să plătească, pentru că eu sunt plecată din țară de 10 ani, în Franța, văd aici cum se lucrează la drumuri, se închid străzile, o pietricică nu pun fără poliție, fără să închidă străzile. În România, în schimb, vedeți ce se întâmplă din cauza lor”, a precizat Cristina Cojocaru.

Reamintim că în urma accidentului din Păcurari, din noaptea de 16 spre 17 iunie 2022, au decedat inginerul Ciprian Duca, Ioan Cojocaru, Alexandru Bounegru și Gheorghe Șutacu. Alte trei persoane au necesitat îngrijire medicală.

Comentarii
  • Femeia are dreptate. Citadinul a dat prea puțin. Asigurările au dat prea puțin. Adică, moare omul și tu nu te alegi decât cu bani de-o tacă de autobandă ? Și pe care trebuie să îi mai și împarți frățește !
    Citadinul trebuia să bage câteva milioane de euro, scurt, ca să se învețe minte.
    Cei răniți nu zic nimic, sunt demni, numai distrusa total povestește. Poate mai pică vreo pleașcă.

  • Cand iti moare un parine,tu te mai gandesti la bani?toţi banii din lume nu iti aduc patintele inapoi.ma piş pe ei 30.000 RON
    Durerea mea ca,copil nu mi-o poate aline nimeni si nimc.Dai tot ce ai si iti inmormantezi parintele crestineste.
    Asa ca dute DREAK de saracie..care ai 10 ani de franta..si plange-ti tatal,nu gandi cum sa scoti niste bani in plus.

  • Baa taranilor care comentati ,nu știți nimic .Nu este vorba ca Ea vrea bani ,dar într-adevăr in occident pentru asemenea accidente se plătesc milioane de euro .De aici și siguranța maxima pe care firmele de construcții o acorda .Da voi țăranilor dacă nu ați ieșit din Pacurari ce știți …Citatin trebuie sa plătească daune morale SIMPPLUca sa se învețe minte .De asta la noi merge cum merge pentru ca nimeni nu este răspunzător .
    In UK te anunța cu o luna înainte ca vor fi lucrări ,iar organizarea de șantier zici ca film SF ,se montează piloni ,lumini ,semafor temporar etc etc ..de ce ? PENTRU SIGURANȚA țăranilor pentru ca ei au un Motto “la finalul zilei te așteaptă cineva drag acasă”

  • Tu puteai sa faci inmormantare si de 50.000 si de 80.000 . Societatea ti-a dat cat scrie in contractul colectiv de munca. Si cat s-a strans de la colegi. I-auzi 10.000 de la morga si pana acasa…..Pretentii nene….

  • Pretenas, un mic amanunt. Aici NU esti in Occident. Nici in UK. Mi se rupe de contractele de asigurare de acolo. Si de semnalizarea constructiilor, etc.
    Mergi acolo, asigura-te si mori acolo daca iti e asa de bine.
    Ca de cerut bani de pomana (sub orice forma, de la haleala pana la tratamente medicale) tot pe aici va gasesc, ratatilor. Macar cantati la alta masa.

  • Mai oameni bătuți în cap. Eu nu am cerut nici un ban de la nimeni. Eu doar am zis că ce de la firma nu sau exprimat corect tocmai sa nu creada ăștia că voi că ne-a umplut de bani sau știu e ce .ei au declarat că ei au suportat cheltuielile de înmormântare și eu am zis k nu este asta ,ei pot spune că a oferit un ajutor Familiei. Asta a fost tot ce eu am vrut sa spun .nu am cerut bani nu am cerut nimic. Eu am avut un tata pâine lui Dumnezeu ,sa va ferească Dumnezeu pe voi de ce am trăit și vom trai noi atât va spun .ori câți bani ai avea nimeni nu îl mai aduce pe tata 🙁 dar sa îl lăsăm pe Dumnezeu sa ne judece el după sufletul și gândirea fiecăruia

  • Bai ăștia care comentarii aiurea ,voi chiar nu înțelegeți ca nu este vorba despre banii ,normal ca familia a făcut ceea ce au putut și cu cât au avut da ,exact cu zice unul aici puteam face o inmormantare de milioane de euro …nu e treaba nimănui, dar nici nu vrem sa zică ca ei sau spălat pe mâinii inmormantand 4 oamenii nevinovați, ei sant vinovații asta trebuie sa înțelegeți voi ,nu vrem banii lor dar sa respecte protecția muncii ,sa asigure un loc de munca mult mai sigur angajaților, la asa gen de lucru siguranță trebuie sa fie maxima ,pentru ca ei au lucrări de milioane de euro dar dacă te uiți bine în filmările accidentului ,muncitorii aveau în picioare teniși de doi lei cumpărați din leafa pe care o primeau de vai și amar ,da .Directorul a zis ca ei erau din punc de vedere securizare …foarte bine securizati …ceea ce și cei de la ITM au spus contradictoriu, a fost un accident colectiv de munca,și ca au ajutat familiile cu tot ceea ce tine de inmormantare ceea ce nu este adevărat și va repet sa va între bine în minte ,inmormantare a avut loc într-un sat ,deci la tara a fost înmormântat omenește nu cu fast nu cu meniuri ales ,sa făcut ceea ce se face la o inmormantare, dar nu despre asta este vorba ,chestia este ca ei au mai avut accidente ,au mai avut decese ,si pana la urma un om care a muncit timp de 17 anii la ei ,viata lui valorează doar 10 000 ce părere aveți? Ei și de acum înainte vor gândii la fel ….” e lasă că merge asa …lasă să se ducă omul la munca cu ce are pe acasa …ca dacă se mai întâmplă ceva mai dam câte 10 000 lei și gata ” asta e sa mai dus unu ….sau doi …sau 4 ….sau poate mâine 10 .Ieșim în fata televiziunii zicem ca ne pare rău că îi ajutam cu tot ce se poate sa își înmormânteze victimele și asta e am scăpat….dar durerea ? Durerea cine o are ? Cine o simte? CREDETI CA EI? Ei a doua zi au angajat alți 4 muncitorii și gata care dacă nu va schimba nimic în ceea ce tine de siguranță muncitorilor peste câțiva anii vom mai vedea și alte accidente de genul asta ,asa ca va rog ăștia cu…” miroase a banii ” miroase a prostie în capetele voastre sau poate ca comentați asa ca sunteți din sânul acestei companii…dar dacă e asa sa VA FIE RUSINE .

  • Daca dupa 10 ani de Franta, distrusa inca nu stie sa se exprime, apai chiar are nevoie de ajutor specializat.
    Se zice „domnul director, domnul inginer”, nu directorul sau inginerul, ca aia fara 10 ani de Franta fac mai mult pentru tara asta decat face unul fugit la traiul cel mai bun.
    In franceza, Monsieur Le Directeur, Monsieur Le Ingineur, adica messsio le directiooor, mesioo le injinieooor, ca asa e politicos, chiar si in Germania si in IuKey. Ca vii de la coada vacii, asta e treaba dumitale, dar ca sa vorbesti corect e suficient sa casti urechea la aia 7 ani de acasa.
    Citadin-ul NU e vinovat cu nimic. Nu a condus nimeni de la Citadin masina cu 150 la ora. Citadinul e o societate pe actiuni alimentata de la bugetul de stat. Care a platit, peste primele de asigurare ale muncitorilor, si niste bani de bun simt familiilor afectate. Sa comentezi acum ca nu-s destui bani cati ai primit de pomana (ca si-au facut pomana, si societatea si colegii de munca) arata ca aia 10 ani de Franta raman ca un ciorap peticit si murdar in loc de obraz de om. Ca nu a cerut nimeni laude ca din buget s-au dat niste bani, si nici din buzunarele colegilor de munca. Nu acolo e vinovatia pentru nenorocirea asta.
    Ramane gustul amar ca bunul gest si imaginea celor diaparuti si suferinzi sunt patate de declaratii din astea agramate („k”) si lipsite de respect.
    Chiar, unde-s miliardele alea diasporene care „tin in viata” economia „Rromanikai” ?
    Eschevu cheschevu, este ca ar pica bine niste malai mokka ?!!!!

  • Mai femeie ,da ai facut inmormantarea ca o nunta ? poi putea sa te coste si 50.000 euro inmormantarea ,dar nu pe spinarea Citadinului , v ati invatat sa va pice bani cu nemiluita. Mai strangeti cureaua la inmormantari si lasati pomenile la neamuri .

  • Mai “patriotilor” da pe voi de fapt va roade alta chestie ,și anume frustrarea pe cei care au avut curaj sa plece ,sa se descurce și sa vadă și o alta lume ,o lume civilizata . Va înțeleg ,este greu când lumea ta se termina la Cheile Bicazului sau Eforie la împins tava .
    Romanii din diaspora trimit aproximativ 5miliarse de euro anual ,așa ca stați jos frustraților .
    Oricum nu ați înțeles nimic ,România are peste 1500 de morți in accidente rutiere …..

  • Auzi ,aici nu ești in occident ….da unde esti “patriotule” ? Nu esti in Europa nu te folosești de idei, tehnologie materie prima etc etc ?
    Aaa ,am înțeles nu ne putem adapta .

  • Nu-ti pierde speranta ca mai vine malai de la asigurari. Sasetermine procesl. Duceti-va toti acolo copii, nepot, verisori, cumnati inscreti-va la malai…. Numa aveti grija sa nu-i ia pe toti folclorista lui Ciprian care a uitat cat a stat despartita, acum il jeleste pe la tv. Sa vina banii ca avocatul abia asteapta sa ia jumate din despagubiri.

  • @Glondon – diaspora trimite bani in România ? Și ce dacă, doar nu mi-i trimite mie sau altuia și-i trimit lor și familiilor lor, ei nu contribuie cu NIMIC la bugetul de stat. Diaspora majoritatea fac munci grele și umilitoare pe care băștinașii le refuză și trăiesc în condiții f grele ca să strângă bani – treaba lor, nu-i judec, atâta pot atâta fac. Să mai știți că în România este deficit de forță de muncă, mai ales de muncă necalificată dar și de meseriași (nu cârpaci).
    O înmormântare 10000 de lei ? e puțin ? 30000 lei ? e rezonabil ? V-ați tâmpit cu totul ? Păi dacă vreți să faceți pt un neica nimeni o înmormântare ca pt Prințul Consort Philip, nu aveți decât ! Dar dacă murea de infarct sau de Covid 19, câți bani primeați ? primeați ajutorul de înmormântare care se dă de la primărie care e de 5000 lei și care este acoperitor pt înmormântare, sicriu, haine etc. Nu acoperă și masa de 3 luni, 6 luni, 9 luni 1 an…. păi așa e la noi la proști, moare unul, o ținem în chermeze până la 7 ani dinan in an și in primul an din 3 in 3 luni…. Ar trebui să mai știți că asigurarea RCA despăgubește victimele accidentelor rutiere – pt știința voastră o despăgubire la un acc mortal poate să ajungă până la maximum 700000 euro

  • @Anonimus 👍🏻ai spus totul despre tine ,atâta știi atâta spui .Mai nou munca este umilitoare .
    Tipic Pur Românesc .Este total bezna in capul . Fa ți un bine și vizitează Europa ca biletele pleacă de la 30 de euro .Lasă Palasu’ ca îl găsești tot acolo când te întorci

Adauga un comentariu