Razboi în Ucraina

Blinken acuză Rusia că nu ia în serios negocierile cu Ucraina

Publicat: 26 apr. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Blinken acuză Rusia că nu ia în serios negocierile cu Ucraina
Secretarul de stat a anunțat că Statele Unite ale Americii sprijină autoritățile ucrainene în eforturile lor diplomatice de a negocia un acord de pace

Astăzi, 26 aprilie, secretarul de stat american, Antony Blinken, a acuzat că președintele rus, Vladimir Putin, nu este serios în ceea ce privește negocierea cu Ucraina pentru a opri conflictul declanșat în 24 februarie.

„Nu am văzut până acum niciun semn că președintele Putin este serios în privința unor negocieri semnificative”, a declarat Blinken în fața Comisiei pentru relații externe a Senatului SUA.

SUA sprijină Ucraina în eforturile diplomatice pentru pace

Secretarul de stat a anunțat că Statele Unite ale Americii sprijină autoritățile ucrainene în eforturile lor diplomatice de a negocia un acord de pace.

Acesta a explicat că obiectivul Statelor Unite este să se asigure că Ucraina dispune de capacitatea necesară pentru a respinge agresiunea rusă și de a-și consolida poziția la o „eventuală masă de negocieri”.

Antony Blinken îi răspundea senatorului Rand Paul, un republican care se opune politicii intervenționiste a SUA, care l-a acuzat pe președintele Joe Biden că a contribuit la decizia lui Putin de a invada Ucraina, „bătând toba pentru admiterea Ucrainei în NATO”.

SUA consideră că Rusia se folosește de pretexte pentru a invada Ucraina

Dar pentru șeful diplomației americane, din discuțiile purtate cu Rusia înainte de declanșarea invaziei, la 24 februarie, reieșea clar că criticile lui Putin la adresa integrării Kievului în Alianță erau un pretext.

„Am încercat să avem o discuție serioasă cu (rușii) pe aceste teme. A fost foarte clar, în propriile cuvinte ale președintelui Putin, că nu a fost vorba niciodată despre o potențială intrare a Ucrainei în NATO, ci pentru că el a crezut întotdeauna că Ucraina nu merită să fie o țară suverană și independentă”, a transmis secretarul de stat, Antony Blinken.

Serghei Lavrov declară că negocierile dintre Rusia și Ucraina „au stagnat”

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat că negocierile dintre Rusia și Ucraina au stagnat. Potrivit ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov, negocierile dintre Moscova și Kiev se desfășoară încet. De asemenea, acesta a sugerat că partea ucraineană nu mai are nevoie de negocieri, judecând după declarațiile sale.

„Ne-am împărtășit evaluările noastre asupra cursului sau, mai degrabă, asupra progresului lent al negocierilor ruso-ucrainene.”, a declarat ministrul la o conferință de presă după discuțiile cu ministrul de Externe kazah, Mukhtar Tleuberdi.

Adauga un comentariu