Titlurile zilei

Bloc cu 100 de apartamente fără parcări lângă Pasajul Octav Băncilă din Iași! Investitorul Gabi Rădeanu vrea să dea lovitura – FOTO

Publicat: 28 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Bloc cu 100 de apartamente fără parcări lângă Pasajul Octav Băncilă din Iași Investitorul Gabi Rădeanu vrea să dea lovitura - FOTO
Lângă Pasajul Octav Băncilă va răsări un bloc turn

Lângă Pasajul Octav Băncilă din Iași va fi construit un bloc turn. Problema principală este legată de trafic și locurile de parcare. Investitorul Gabi Rădeanu ia în calcul închirierea unui teren aflat în apropierea amplasamentului. Proiectul trebuie să treacă de etapa de consultare publică

Afaceristul Gabi Rădeanu, unul dintre primii dezvoltatori imobiliari din Iași, vrea să construiască un bloc de locuințe colective chiar lângă Pasajul Octav Băncilă, pe Șoseaua Națională, nr.2, chiar în spatele Bisericii Catolice, lângă sediul firmei Winmentor. Suprafața disponibilă este de 1.313 metri pătrați, cu acces destul de anevoios din drumul principal. Investitorul a propus un bloc cu regimul de înălțime S+D+P+11E. Conform Planului Urbanistic Zonal (PUZ) a fost propus un procent de ocupare a terenului (POT) de 30 la sută cu un coeficient de utilizare a terenului (CUT) de 3,9.

Clădirea nu trebuie să depășească înălțimea de 41 metri. Proiectul a fost inițiat prin societatea Belfas SRL, unde Gabi Rădeanu are calitatea de administrator și de unic asociat. Înființată în 2006, societatea nu a înregistrat activități notabile. Afaceristul este cunoscut pentru mai multe investiții în locuințe individuale în zona Bucium sau comuna Miroslava, județul Iași. În preajma crizei din 2008, Gabi Rădeanu a oferit la schimb vilele pentru un teren din zona comunei Lețcani, în dreptul drumului european E85. Și în zona Viticultori au fost inițiate proiecte imobiliare.

Blocul de lângă Pasajul Octav Băncilă va sufoca zona

Proiectul lui Gabi Rădeanu presupune edificarea unui număr de aproximativ 100 de apartamente, ceea ce înseamnă cel puțin tot atâtea autoturisme. Volumul mare de autoturisme va sufoca și mai mult zona deja aglomerată în preajma sensului giratoriu de pe Șoseaua Națională. Beneficiarul arată în documentație că există posibilitatea ca parcarea să fie amenajată pe un teren închiriat din apropiere, dar nu este o certitudine.

”Amenajarea accesului auto și pietonal pe teren din aleea de acces; amenajarea intersecției aleei de acces cu strada Tabacului; prevederea unei parcări supraterane și a unei parcări în demisol sau subsol (utilizând platforme multiparking), cu locuri de parcare suficiente pentru deservirea funcţiunilor propuse. Dacă la faza D.T.A.C. (Documentație Tehnică pentru obținerea Autorizației de Construire -n.r.) se va face dovada deținerii sau închirierii a unui teren amplasat în vecinătate, locurile de parcare necesare pot fi amplasate suprateran și subteran pe terenul respectiv. Lățimea căii de acces în interiorul parcelei studiate va fi de minim 4,00 m. Circulația în interiorul parcelei se va face prin realizarea unei platforme auto betonată care va permite accesul mijloacelor de intervenție în caz de urgență, dar și circulații pietonale”, se arată în documentația PUZ.

Proiectul a fost propus pentru o dezbatere publică ce va fi organizată de Primăria Iași pe data de 16.02.2022, ora 09:00.

Bloc cu 3 etaje în apropiere de restaurantul Bolta Rece

Pe data de 14.02.2022, în consultare publică intră și proiectul societății Antrepriza Ideal Casa SRL, deținută de afaceristul Mircea Gigel Gall. Pe o suprafață de teren de 2.299 mp este prevăzută o clădire cu funcțiuni mixte, cu regimul de înălțare S+D+P+3. La demisol și parter este propusă funcțiunea de birouri/servicii, în timp ce la etajele 1,2 și 3 urmează să fie amenajate apartamente cu 2/3 camere în regim hotelier. S-a propus un POT de 40 la sută cu un CUT de 1,7. Un corp de clădire va avea tronsoane cu 1,2 și 3 etaje. Al doilea corp este prevăzut cu 2 etaje. Clădirile vor avea o suprafață desfășurată de 3.789 mp. Amplasamentul este identificat în apropierea restaurantului Bolta Rece din Iași. Beneficiarul a obținut certificatul de urbanism în anul 2019. Rămâne de văzut dacă nu vor fi depuse contestații la proiectul cu blocul de lângă Pasajul Octav Băncilă sau la cel din centrul Iașului.

Adauga un comentariu