Titlurile zilei

Blocuri de locuințe colective în zona Bucium, în apropierea Institutului de Psihiatrie ”Socola”! Investiția este de milioane de euro – FOTO

Publicat: 02 mai 2022
_____ Vizualizări 7 Comentarii
Blocuri de locuințe colective în zona Bucium în apropierea Institutului de Psihiatrie Socola Investiția este de milioane de euro - FOTO
În jur de 200 de apartamente vor fi construite pe șoseaua Bucium din Iași

Nu mai puțin de 200 de apartamente vor fi construite pe șoseaua Bucium, în apropiere de Institutul de Psihiatrie ”Socola”. Beneficiarul proiectului este afaceristul Cristian Dumitru Berariu, care a achiziționat terenul în cursul anului 2021

Zona Bucium din municipiul Iași se află în continuă dezvoltare imobiliară, după ce au fost inițiate mai multe proiecte. Este și cazul societății Extensive Network SRL, controlată de Cristian Dumitru Berariu. În 2021, afaceristul a achiziționat o suprafață de teren de 8.300 de metri pătrați, pe șoseaua Bucium, numărul 36, ce beneficiază și de un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) aprobat în 2020. Conform documentației, urmează să fie construite locuințe colective cu regimul de înălțime D+P+4E+Eth.

Procentul maxim de ocupare a terenului admis prin PUZ este de 60 la sută, cu un coeficient de utilizare a terenului de 2. Astfel, rezultă o sprafață desfășurată a clădirilor de 16.600 de metri pătrați. Vor fi date în folosință aproximativ 200 de apartamente. O parte din locurile de parcare ar urma să fie amenajate la demisolul imobilelor. Recent, Dumitru Berariu a obținut de la Primăria Iași un certificat de urbanism pentru construirea locuințelor, necesar pentru etapa de autorizare.

În zona Bucium au fost mai multe conflicte iscate între dezvoltatori și clienți.

Blocuri de locuințe colective în zona Bucium, pe un teren tranzacționat cu 50 de euro pe metru pătrat

Cu tot cu PUZ, terenul din Bucium valorează aproximativ 913.000 de euro, la un preț de 110 euro pe metru pătrat. Rămâne de văzut în ce condiții vor fi autorizate construcțiile de către Primăria Iași. Afaceristul mai are calitatea de asociat și la Bcquad SRL, alături de Bogdan Gabriel Grumezescu. În aceeași zonă urmează să investească și agentul imobiliar Ștefănel Iștoc.

Blocuri cu 16 etaje pe strada Trei Fântâni, la intersecție cu șoseaua Bucium

Totodată, a fost inițiată și o investiție masivă în zona Trei Fântâni, pe un amplasament de 13,3 hectare, identificat între Zona Industrială și Bucium. Este vorba despre un proiect imobiliar inițiat de societatea Italimob Construzioni Iași SRL, deținută de afaceriști italieni. Conform Planului Urbanistic Zonal (PUZ), urmează să fie construite 16 blocuri de locuințe colective cu regimul de înălțime S+D+P+10E+Eth, la care se mai adaugă un imobil cu regimul de înălțime D+P+2E (Family Market) și două clădiri cu regimul D+P+4E (grădiniță, bancă). Coeficientul de utilizare a terenului variază în funcție de gradul de ocupare a amplasamentului, adică între 0,75 – 2,2. Procentul de ocupare a terenului este de maximum 25 la sută. Din suprafața totală de teren, 30 la sută reprezintă spații verzi, ce urmează să fie amenajate de investitor.

”În zona amplasamentului nu sunt cunoscute riscuri naturale. La realizarea investiției trebuie respectate prevederile din studiul geotehnic, distanțele legale între construcții conform PUZ și o sistematizare verticală/orizontală corectă. Nu au fost observate degradări ale sistemelor de protejare a albiei pârâului Vămășoaia și nici elemente geomorfologice care să favorizeze dezvoltarea unor formațiuni torențiale”, se arată în documentația PUZ.

Proiectul a trecut de etapa de dezbatere publică. Blocurile de locuințe colective din zona Bucium sunt la mare căutare pe piața imobiliară.

Comentarii
  • Ar fi bine daca ar inchiria si legal terenurile
    care le foloseste. Verificati portal.just.ro si vedeti cum a smenuit un contract de inchiriere cu vechile conduceri de la Socola.

  • Ma dar ce va mai place voua sa va fwwa grija de ce a facut prepelita cu cei doi fosti manageri.spaga e cheltuita si bauta, voi va agitati ca un pepsi si oamenii si fac treaba. De aia suntem unde suntem ca va fwwe pe voi grija de binele institutului. Acum sincer intr un care a luat dreptul si isi vede de viata ( concediu, nevasta, micile placero ale vietii) si voi care nu puteti trai de la un salariu la altul cine e mai castigat ?

  • Esti un scump, domnule Gheo, dar nu uita ca am castigat de doua ori cat managerul. Asta inseamna sa fii mafiot. Legal toate taxele platite. Nu ma tine pe mine sotul meu, eu il tin pe el si tot el e si cel care tipa in pat ca treaba tot eu o fac… asa ca nu mai vorbi despre cum e la tine in familie, poate invata si nevasta dumitale care ii e rolul in familie. Tie iti recomand niste carte de bucate, hainele se spala la 40 de grade si copii trebuie spalati si culcati pana la ora 22. Ai inteles excelenta cum se procedeaza la mine in familie daca tot te f*te grija ?

  • La voi acolo pe deal e o problema. Cand un betiv se crede doctor honorius cauza si doar el detine adevarul si nimeni altcineva si cwrva se vede in oglinda o doamna, iese deranj. Daca sunteti oi si va conduc cei de mai sus va meritati soarta. Felicitari dezvoltatorului pentru ca a stiut ce rotite sa invarta ca sa mearga treaba ceas.

  • Stati KLM, nu va agitati! Nu sunt decat niste povesti aruncate pt a denigra. Nu-si pune nimeni mintea. Cand nu reusesti pe niste planuri manageriale, te apuci de aruncat mizerii in spatiul public. Aceasta este realitatea!

  • Sau scris doar mizerii ieftine. Realitatea este alta. Pana la urma societatea traieste doar din taxe, impozite si tva. Asa nu e bun, asa nu e bun, asa nu e bun. Ce vreti voi de fapt?!

Adauga un comentariu