Stiri medicale

Bloggurile de exerciții fizice oferă sfaturi dubioase, sugerează un studiu

Publicat: 28 sept. 2020
Bloggurile de exerciții fizice oferă sfaturi dubioase sugerează un studiu
Bloggurile de exerciții fizice oferă sfaturi dubioase, sugerează un studiu

Majoritatea bloggerilor de exerciții fizice nu sunt calificați să ofere sfaturile pe care le dau, potrivit unui studiu al Universității din Alberta, care sugerează că această lipsă de certificare ar putea contribui la dezinformare și la un comportament nesănătos, mai ales că pandemia i-a împins pe mulți pasionati de sport sa caute îndrumari online.

„Ne-am uitat la unele dintre cele mai populare bloguri de fitness și exerciții fizice din lume pentru a vedea ce fel de conținut este postat, cine sunt autorii și cum se prezintă ei înșiși în mediul online. Ceea ce am constatat a fost că majoritatea bloggerilor nu ne spun cu adevărat cine sunt sau ce știu, doar că sunt profesioniști în fitness și cam atât”, a spus Elaine Ori, de la Facultatea de Kinesiologie, Sport și Recreere a Universității din Alberta, care a realizat studiul ca parte a doctoratului ei, potrivit Medical Xpress.

Bloggurile de exerciții fizice oferă sfaturi dubioase

Ori a examinat 194 de bloguri populare de fitness în limba engleză, cu accent pe autorii blogului si a descoperit că doar 16,4% dintre bloggeri au declarat că dețin certificate de fitness, deși 57% au raportat că sunt profesioniști în fitness. Mai mult, Ori a spus că a găsit dovezi ale învățământului postliceal într-un domeniu conex, cum ar fi kinesiologia, pentru 11 bloggeri.

„Există o mulțime de oameni care se prezintă pe ei înșiși ca profesioniști în exerciții fizice în mediul online, dar sunt destul de nesiguri în ceea ce înseamnă asta. Profită de starea industriei de exerciții și fitness, care este, în general, nereglementată”, a spus ea.

Ea a spus că lipsa reglementării înseamnă că oamenii pot urma un curs de weekend și se pot numi profesioniști în exerciții fizice alături de cei cu studii superioare în științele sportului.

„Acest lucru pune sub semnul întrebării conținutul, deoarece nu știm ce fel de sfaturi le oferă oamenilor și dacă este periculos sau util”, a spus ea.

Ori le-a cerut participanților părerea lor despre credibilitatea și încrederea conținutului și dacă ar fi dispuși să acționeze asupra informațiilor prezentate.

Blogurile de exerciții fizice pot fi surse excelente de sprijin comunitar

Cercetatoarea sustine că, fără îndoială, blogurile de exerciții fizice pot fi surse excelente de sprijin comunitar, în special pentru persoanele care nu au acel sprijin în viața lor obișnuită. Cu toate acestea, ea a avertizat că oamenii ar trebui să fie atenți la punerea in practica a unor exerciții prescrise pe bloguri – mai ales dacă dau senzație de rezultate.

„Dacă oamenii fac exerciții fizice pentru acele idealuri de înfățișare, pot fi dezamăgiți atunci când nu realizează aceste idealuri cât de repede li se spune și ar putea să renunțe la exerciții.”

Ea a adăugat că unele informații din bloguri se pot baza pe tendințele actuale, dar aceste tendințe ar putea fi dăunătoare pentru cineva nou in domeniu.
Adauga un comentariu