Prima pagină » Cultural » Boala de care suferă Regele Charles. Un medic străin a făcut anunțul

Boala de care suferă Regele Charles. Un medic străin a făcut anunțul

13 sept. 2022, 11:35,
BZI.ro, în Cultural

Regele Charles, în vârstă de 73 de ani, suferă de o boală obișnuită, întâlnită adesea. Mulți s-au îngrijorat teribil atunci când i-au văzut mâinile umflate și foarte roșii, întrebându-se despre ce este vorba, de fapt. Un medic străin a lămurit întreaga situație, care le-a dat de gândit multora, după ce au văzut imagini recente cu noul rege.

Boala de care suferă Regele Charles

Regele Charles a îngrijorat o lume întreagă după ce a apărut în public cu mâinile umflate și foarte roșii. Noul suveran știe de problema de care suferă și chiar a făcut o glumă, acum mulți ani despre acest lucru. În anul 2012, în timpul unui turneu de-al său în Australia, regele Charles făcea o glumă despre mâinile lui umflate, spunându-le ”degete cârnați”.

Un medic din Marea Britanie, citat de Daily Star, spune că există mai multe afecțiuni, care ar duce la acest aspect al degetelor. Cea mai comună dintre ele este retenția de apă.

„Edemul este o afecțiune în care organismul reține lichid la nivelul membrelor, în mod normal la nivelul picioarelor și al gleznelor, dar și al degetelor, ceea ce le face să se umfle. Pentru a afla dacă aceasta este cauza, apăsarea zonei umflate timp de aproximativ 15 secunde ar provoca o scădere a tensiunii în zonă”, declara medicul, conform presei străine.

Artrita, o altă afecțiune comună pentru degetele roșii și umflate

Nu de puține ori, Regele Charles a fost văzut cu mâinile umflate și roșii. Un alt motiv, care ar duce la acest lucru – „degetele-cârnați” – este artrita. Această boală afectează persoanele în vârstă.

„Artrita este o altă afecțiune comună la persoanele de peste 60 de ani. Artrita afectează adesea articulația degetului mare sau oricare dintre articulațiile degetelor. Degetele devin prin urmare rigide, dureroase și umflate și, deși medicamentele pot ajuta la diminuarea durerii, umflarea degetelor poate rămâne”, a mai spus doctorul, citat de Daily Star.

Cum se vor desfășura următoarele zile, până la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a

Astăzi, Prinţesa Anne va însoţi sicriul mamei sale în timp ce acesta este dus la Londra. Sicriul Reginei va fi dus de la Aeroportul Edinburgh la Palatul Buckingham,

Miercuri după-amiază, va fi dus la Westminster Hall, iar de joi, înainte de înmormântare, timp de patru zile, britanicii îşi vor putea lua rămas bun de la Regină.

Regina Elisabeta a II-a a murit la vârsta de 96 de ani, pe 8 septembrie 2022. Ultima apariție a avut-o marți, 6 septembrie 2022, la Castelul Balmoral, când s-a întâlnit cu Liz Truss pentru a o desemna premierul țării. Au fost ultimele fotografii oficiale cu Regina în viață.

Elisabeta a II-a a avut cea mai lungă domnie din istoria țării, de peste 70 de ani. A depășit domnia Reginei Victoria și avea, conforma tradiției britanice, funeralii de stat care vor dura 10 zile.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *