Local

Bogdan Cojocaru, candidatul PSD la președinția Consiliului Județean Iași: „Vom crea infrastructura care reprezintă cheia dezvoltării noastre economice”

Publicat: 24 mai 2024
_____ Vizualizări 9 Comentarii
Bogdan Cojocaru candidatul PSD la președinția Consiliului Județean Iași Vom crea infrastructura care reprezintă cheia dezvoltării noastre economice
Bogdan Cojocaru, candidatul PSD la președinția Consiliului Județean Iași

Autostrăzile A8 și A7 reprezintă angajamentul meu non-stop pentru implementarea lor. Iașul va fi singurul județ din România cu o astfel de intersecție de autostrăzi. Mutăm centrul de greutate al construcției de autostrăzi în Moldova.

– La A7 (Ploiești – Pașcani) sunt în șantier toate cele 13 tronsoane, plus stadiu avansat al documentației pe segmentele Pașcani – Suceava respectiv Suceava – Siret. În total sunt 8 miliarde de euro, finanțare asigurată.

– La A8 (Ungheni – Iași – Tg. Mureș), capetele montane, peste 50 km, sunt în proiectare și execuție, plus încă două scoase la licitație, cu finanțare prin Programul Transport al Comisiei Europene, 2021-2027. În total sunt 4 miliarde de euro, finanțare asigurată.

Angajamentul meu este de monitorizare continuă a tuturor fazelor de implementare, pentru a respecta ținta de finalizare a celor două autostrăzi, A7 în 2026 și A8 în 2030.

Conectivitate printr-un parteneriat real cu Ministerul Transporturilor. Prioritizăm și urgentăm rutele de transport și mobilitate pe care Iașul le așteaptă de 35 de ani. Fixăm agenda masterplanului de transport pentru următorii patru ani:

1. Varianta ocolitoare a Iașului, pe relația vest (Miroslava) – sud (Ciurea – Bucium) – est – Holboca și joncțiunea cu bretelele care vor face legătura cu autostrada A8. Termen de finalizare a centurii Iașului: 2028;

2. Centura ocolitoare pentru Podu Iloaiei: co-finanțare buget central – buget județean pentru o realizare mai rapidă. Termen de finalizare: primul semestru 2026;

3. Centura orașului Tg. Frumos: banii există, trebuie doar să-i accesăm. Sunt patru surse posibile: Guvern, fonduri UE nerambursabile, bugetul județean și accesarea unui credit.
Nu mai putem permite ca șoferii care ies sau cei care vin spre Iași să stea cu orele în ambuteiajele din Podu Iloaiei și Târgu Frumos. Și nici nu mai putem accepta ca locuitorii acestor două orașe să fie sinistrați în propriile localități;

4. Trenul Metropolitan cu două axe prioritare: Podu Iloaiei-Gara Iași, amenajare cale existentă cu preluarea personalului din toată salba de platforme industriale și crearea unei noi conexiuni între Socola-viitorul parc industrial Holboca-Aeroport și Aroneanu. În total sunt 44 km de cale ferată amenajată sau nou implementată, finanțarea fiind asigurată prin fonduri europene, Programul Transporturi 2021-2027. Diferența între planul PNL și cel al nostru este că ei vorbesc de 7 ani despre acest proiect, fără să facă nimic, în timp ce noi îl vom implementa în 4 ani;

5. În paralel, vom continua ampla campanie de modernizare a drumurilor județene pe care administrația PSD a CJ Iași din mandatul 2016 – 2020 a demarat-o. O rețea de șosele rutiere moderne reprezintă primul pas pentru conectivitate și mobilitate, pentru dezvoltarea economică a tuturor localităților, indiferent de poziționarea lor pe hartă”.

Executat de SC Creative Idea SRL la comanda PSD Iași, CMF: 21240002.

Comentarii
  • Cine este la putere acum de nu s-a reusit sa se faca nimic pana acum?
    Dupa incheierea mandatului ar trebui ca fiecare dintre voi sa fie judecat si in functie de promisiuni-realizari sa primiti urmatorii 4 ani puscarie (un mandat complet).

  • De 34 de ani PSD si PNL ii mint pe moldoveni si n-au facut nimic pentru Moldova. Autostrazile A7 si A8 au bani prevazuti in PNRR, facut de altii, nu de PSD…

  • Sa inteleg ca Psd mananca mult kkt inainte de alegeri. Pofta buna ! Pnl- ul lui iohannis la fel, Pofta buna la mancat kkt ca toti sunteti niste k*** cati.

  • Veniti in Lunca Cetatuii sa vedeti cum primarul PSD foloseste politia locala sa distribuie saci de gunoi menajeri la fiecare casa, poate il mai voteaza lumea….

  • I s-au incurcat neuronii … au dus o lupta stransinca pentru popor … pentru a scoate la final pe gura o banalitate de 2 bani…

    Ba … puneti la munca neuronii aia.

Adauga un comentariu