Prima pagină » Sanatate » Boli tratate cu ulei de canabis. Consecințele terapiei

Boli tratate cu ulei de canabis. Consecințele terapiei

17 oct. 2022, 14:12,
în Sanatate

În tot mai multe țări din Europa multe boli sunt tratate cu ulei de canabis. Canabisul este un drog recreațional utilizat pe scară largă, care are numeroase efecte asupra organismului prin intermediul sistemului endocannabinoid. Canabisul și uleiul de canabis care conțin canabinoizi specifici pot provoca modificări cognitive, cum ar fi senzația de euforie și alterarea percepției senzoriale.

Cu toate acestea, unii canabinoizi, cum ar fi canabidiolul, nu au efecte psihoactive. S-a demonstrat că canabisul și unele canabinoide reduc inflamația, sugerând un beneficiu pentru persoanele cu colită ulcerativă. De cele mai multe ori, uleiul de canabis este luat pentru a controla simptomele durerii. Deși canabisul nu este suficient de puternic pentru a controla durerea acută. Astfel, uleiul nu va putea ameliora durerea postoperatorie. Însă, acesta poate fi folosit pentru a trata unele stări de greață, în normalizarea somnului, fiind utilizat ca relaxant muscular și ajutând la gestionarea tremurăturilor la pacienții cu boala Parkinson. Cercetările privind utilizarea canabisului medical de către persoanele care suferă de PTSD sunt, de asemenea, considerate promițătoare.

o lingura de lemn cu seminte de canabis langa o sticluta cu ulei de canabis si planta proaspata pe o masa

Halucinațiile, foamea, pierderea memoriei pe termen scurt, euforie și probleme de concentrare se numără printre efectele adverse ale administrării acestui medicament

Boli tratate cu ulei de canabis. Când este folosită planta în scopuri medicinale

Timp de mai multe secole, canabisul a fost folosit în medicina tradițională. Proprietățile medicinale ale canabisului au fost folosite pentru a trata diverse afecțiuni cu mii de ani înainte de civilizația europeană. Oamenii de știință moderni au identificat în marijuana componente biologic active numite canabinoizi.

Un număr tot mai mare de țări autorizează în mod oficial utilizarea ierbii de canabis în scopuri medicale. Uleiul de canabis medicinal este utilizată pentru a oferi ușurare pacienților grav bolnavi de cancer care suferă de efectele secundare ale chimioterapiei și radioterapiei. În timpul tratamentului anticancerigen, pacienții sunt nevoiți să suporte dureri de cap severe, vărsături și greață, lipsa poftei de mâncare și insomnie.

medic care tine o sticluta cu ulei de canabis in mana

Timp de mai multe secole, canabisul a fost folosit în medicina tradițională

O serie de studii la care au participat persoane care urmează un tratament anticanceros au arătat că marijuana medicală poate fi utilizată pentru ameliorarea durerii provocate de mai multe tipuri de cancer.

Ameliorarea durerilor provocate de cancer. Efectele secundare ale canabisului medical

Canabisul este utilizat ca analgezic în tratamentul pacienților cu cancer. De asemenea, poate avea un efect antiinflamator. Unele scheme de tratament pot include atât opioide, cât și plante sau ulei de canabis. Conform cercetătorilor, uleiul contribuie la reducerea simptomelor de neuropatie.

Neuropatia este termenul medical pentru afectarea nervilor, care este o complicație frecventă a tratamentului chimioterapic pentru cancer. Se manifestă prin senzații de slăbiciune, amorțeală, furnicături sau arsuri la nivelul mâinilor și picioarelor. Astfel, marijuana este indicată pentru a reduce disconfortul și durerea în neuropatie.

un recipient cu canabis si o sticluta cu ulei de canabis pe o masa

Uleiul de canabis medicinal este utilizată pentru a oferi ușurare pacienților grav bolnavi de cancer

Efectele secundare ale canabisului medical se pot manifesta în diferite moduri. Acestea depind de forma de canabis pe care o luați. Cele mai frecvente efecte secundare provocate de uleiul de canabis este somnolență și neliniște motorie, adică senzația că nu vă puteți relaxa sau găsi o poziție confortabilă.

Multe persoane suferă de anxietate, paranoie, astfel apar gânduri sau sentimente intruzive că cineva încearcă să vă facă rău. Halucinațiile, foamea, pierderea memoriei pe termen scurt, euforie și probleme de concentrare se numără printre efectele adverse ale administrării acestui medicament.

O parte dintre persoanele care au trecut prin boli tratate cu ulei de canabis vor observa modificări ale tensiunii arteriale, apariția unor palpitații și confuzie. De asemenea, inevitabilă în această situație este manifestarea sentimentului de greață, apariția vărsăturilor și înroșirea pielii. Contactați medicul dumneavoastră dacă vă îngrijorează oricare dintre aceste reacții adverse.

un recipient din care a cazut canabis pe o masa

Canabisul este utilizat ca analgezic în tratamentul pacienților cu cancer

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`