Local

Bombă în cazul micuței Sofia, copila care a murit înecată în cadă la Iași! Mama fetiței și iubitul acesteia au primit vestea de care le era cel mai frică. Trebuie să plătească pentru tot – GALERIE FOTO / VIDEO (Exclusiv)

Publicat: 07 oct. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Bombă în cazul micuței Sofia copila care a murit înecată în cadă la Iași Mama fetiței și iubitul acesteia au primit vestea de care le era cel mai frică. Trebuie să plătească pentru tot - GALERIE FOTO  VIDEO Exclusiv
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași au preluat cazul celor doi indivizi, Ionuț Răușanu și Mădălina Gabriela Pristaviță, cercetați după moartea unei fetițe de 2 ani

Procurorii ieșeni au luat o decizie radicală în cazul celor doi concubini anchetați după moartea unei fetițe, Sofia. Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași și-a declinat competența de soluționare a cazului lui Ionuț Răușanu și al Mădălinei Gabriela Pristaviță, către instituția superioară. Astfel, cauza a ajuns zilele trecute la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași, fiind modificată și încadrarea juridică

Lovitură de teatru, în cazul micuței Sofia! Informația înfiorătoare care aruncă toată ancheta în aer: de la ucidere din culpă, s-a ajuns la omor calificat și tentativă de omor calificat! Astfel, procurorii ieșeni au luat o decizie radicală în cazul celor doi concubini anchetați după moartea unei fetițe în vârstă de 2 ani, Sofia. Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași și-a declinat competența de soluționare a cazului lui Ionuț Răușanu și al Mădălinei Gabriela Pristaviță, către instituția superioară. Astfel, cauza a ajuns zilele trecute la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași, fiind modificată și încadrarea juridică, în cea de omor calificat și tentativă de omor calificat.

„Este adevărat, noi ne-am declinat competența de soluționare a dosarului către Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași”, a declarat ieri Dragoș Bordianu, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

De altfel, informația a fost confirmată și de Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunal.

„Cauza a ajuns la noi, iar procurorul a dispus schimbarea încadrării juridice, în cea de omor calificat și tentativă de omor calificat și rele tratamente aplicate minorilor. Totodată, s-a extins urmărirea penală pentru o altă faptă de tentativă de omor calificat”, a subliniat ieri Mihaela Apostol.

Ieșenii Ionuț Răușanu și Mădălina Gabriela Pristaviță, arestați după moartea micuței Sofia

În urmă cu câteva săptămâni, judecătorii ieșeni au admis propunerea de arestare preventivă formulată de anchetatori pe numele lui Ionuț Răușanu și Mădălina Gabriela Pristaviță. Scandalul a izbucnit după ce micuța Sofia a murit, fiind lăsată nesupravegheată în cada plină cu apă de către mama ei. Încă de la început, povestea Sofiei a fost cumva mai aparte. Ajunsă la spital în brațele mamei, inconștientă, a refuzat practic să mai lupte pentru viață.

Mama copilei a fost destul de rezervată în discuțiile pe care le-a avut cu medicii. Cum decesul unui copil în astfel de condiții trebuie anchetat, pe fir au intrat polițiștii. În urma unor discuții purtate cu mama micuței și cu concubinul acesteia, oamenii legii au decis că cei doi trebuie reținuți.
Așadar, cei doi iubiți au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, sub acuzațiile de ucidere din culpă și rele tratamente aplicate minorilor. Ancheta polițiștilor nu s-a oprit, însă, aici. Surse din cadrul anchetei au precizat pentru reporterii „BZI” că mama micuței Sofia ar fi lovit-o în trecut de mai multe ori. Mai mult decât atât, micuța Sofia ar fi fost supusă unor chinuri greu de imaginat.

Fetița de 2 anișori a trecut prin chinuri groaznice

Din câte se pare, micuța în vârstă de 2 ani a trecut prin chinuri groaznice. Potrivit unor surse, cu câteva săptămâni înainte de moartea ei, fetița ar fi fost băgată în mașina de spălat de propria mamă, iar femeia ar fi dat drumul aparatului electrocasnic. Povestea șocantă a ieșit la iveală după ancheta polițiștilor, care ar fi descoperit și o filmare în telefonul femeii. Legat de moartea copilei, medicii legiști au stabilit cauza decesului. În urma primelor evaluări, aceștia au hotărât că fetița a murit asfixiată, cel mai probabil prin înec.

Trebuie precizat că legiștii au găsit pe trupul micuței mai multe vânătăi mai vechi. Sofia locuia împreună cu Mădălina, mama sa în vârstă de 21 de ani, în satul Șorogari, comuna Aroneanu, județul Iași, deoarece părinții erau despărțiți.
După separarea de Daniel, tatăl micuței, Mădălina și-a găsit alt bărbat, acesta având și el doi copii. În momentul în care părinții s-au despărțit, cei doi au hotărât ca Sofia să rămână cu mama sa, deoarece tatăl a plecat din țară. Familia bărbatului știa că Mădălina nu și-ar fi dorit acest copil.

Adauga un comentariu