Titlurile zilei

Răsturnare de situație în cazul Sofiei! Medicii legiști au stabilit cauza decesului celei mici. „A murit, cel mai probabil, prin înec” – Galerie Foto

Publicat: 16 sept. 2021
Tatăl fetiței, cele două mătuși și fata de 2 ani
Medicii legiști au stabilit cauza probabilă care i-a adus sfârșitul Sofiei

S-a stabilit prima cauză a morții Sofiei! Din primele evaluări, se pare că micuța în vârstă de aproximativ 2 ani din Iași și-a găsit sfârșitul înecată. Medicii legiști au stabilit, din primele investigații, că Sofia a fost asfixiată. Pe trupul copilei, specialiștii au descoperit și mai multe vânătăi mai vechi, exact cum s-a speculat încă de la început

Medicii legiști au stabilit prima cauză care a dus la moartea tragică a Sofiei, fetița de 2 ani din Iași. În urma primelor evaluări, aceștia au hotărât că fetița a murit asfixiată, cel mai probabil prin înec. Trebuie precizat că, exact cum s-a bănuit de la început, legiștii au găsit pe trupul micuței mai multe vânătăi mai vechi. Pentru stabilirea exactă a cauzei decesului, specialiștii așteaptă rezultatele examenelor de laborator. Acestea vor arăta adevărul.

„Din primele investigații s-a stabilit că minora în vârstă de aproximativ 2 ani a murit cel mai probabil prin înec, diagnosticul fiind asfixiere. Pe trupul copilului s-au descoperit mai multe vânătăi vechi. Urmează ca examenele de laborator să stabilească cauza exactă a decesului celei mici”, au precizat reprezentanții Institutului de Medicină Legală (IML) din Iași.

Familia tatălui o acuză pe mama Sofiei de crimă

Sofia locuia împreună cu Mădălina, mama sa în vârstă de 21 de ani, în satul Șorogari, comuna Aroneanu, județul Iași, deoarece părinții erau despărțiți. După separarea de Daniel, tatăl micuței, Mădălina și-a găsit alt bărbat, acesta având și el doi copii. În momentul în care părinții s-au despărțit, cei doi au hotărât ca Sofia să rămână cu mama sa, deoarece tatăl a plecat din țară.

Familia bărbatului știa că Mădălina este o persoană violentă și nu își dorea acest copil. Mătușile Sofiei au povestit că Mădălina a spus de nenumărate ori că acest copil i-a distrus viața, iar atunci când era bebeluș o trântea de pat dacă plângea. Acestea au susținut că, cel mai probabil, femeia, într-un moment de nervi, a ucis-o pe micuță, deoarece în ultima vreme au observat nenumărate răni pe trupul fetei când aceasta venea în vizită. Daniel, tatăl Sofiei, se întorsese recent în țară pentru a-și vizita fata. Din păcate, acesta nu s-a putut bucura de ea decât două zile.

Fetița a fost adusă în stare gravă la spital cu mașina personală a mamei

Amintim că vineri, 10 septembrie 2021, Mădălina și-a dus fetița în vârstă de 2 ani, cu mașina personală, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului „Sfântul Spiridon”. Aceasta le-a spus medicilor că ar fi găsit-o inconștientă în cadă, după ce a lăsat-o nesupravegheată 3 minute. Copila se afla în stare foarte gravă în momentul în care a ajuns la spital. Aceasta a fost preluată de urgență de medici, care au început efectuarea manevrelor de resuscitare.

După stabilizare, copila a fost transferată în secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului pentru Copii „Sfânta Maria”. Polițiștii au fost sesizați și au deschis o anchetă. În cauză, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Iași efectuează verificări pentru luarea măsurilor care se impun. Medicii au fost cei care au anunțat organele de poliție, după ce au observat pe corpul fetiței multiple răni mai vechi. În ciuda eforturilor făcute de medici, după două zile de spitalizare, fata a decedat.

Comentarii
  • La puscarie impreuna cu asistenta sociala de la primarie si cu alea de la ProtectiaCopilului care nici daca le pui copilul mort pe masa nu se sinchisesc.

Adauga un comentariu