Titlurile zilei

Bombă în politica ieșeană. Maricel Popa, strâns cu ușa de DNA. În doar 4 zile și-a ascuns toată averea de frica executărilor. Terenurile și locuințele au fost trecute pe cei doi copii – DOCUMENTE

Publicat: 13 nov. 2020
Maricel Popa, fostul șef CJ Iași, și-a trecut averea pe numele unor rude după ce a fost luat la ochi de procurorii anticorupție
Maricel Popa și locuința din strada George Coșbuc din municipiul Iași

Maricel Popa, fostul președinte al Consiliului Județean Iași, și-a ascuns averea în doar câteva luni. Strâns cu ușa de procurorii DNA, fostul șef al județului a donat mai multe bunuri celor doi copii ai săi. Bunurile au o valoare uriașă, iar Maricel Popa se teme de o executare silită în cazul în care organele de anchetă îl vor căuta la conturi. Pe numele lui Popa au fost depuse mai multe plângeri penale pentru combinațiile făcute în ultimii patru ani la Consiliul Județean Iași

Vremuri grele pentru fostul președinte al Consiliului Județean Iași, Maricel Popa. Afacerile derulate pe banii ieșenilor la spitalul mobil de la Lețcani, combinațiile derulate cu Poșta Română sau direcționarea fondurilor publice către campania electorală a PSD în județul Iași l-au ajuns din urmă pe Maricel Popa. Fostul șef al CJ Iași a ajuns să-și pună averea la adăpost, o bună parte din bunurile sale fiind trecute brusc pe numele celor doi copii. În doar 4 zile, a reușit să treacă pe numele fiului al și fetei sale cea mai mare parte din avere, tocmai pentru a nu fi tras la răspundere.

Terenurile din cele mai bune zone ale Iașului, ascunse pe numele copiilor. De frica DNA, Maricel Popa a „sărăcit” în acte

Cel mai slab șef de CJ din județul Iași, Maricel Popa, și-a ascuns extrem de brusc terenurile de ochii curioșilor. În vara acestui an, Maricel Popa avea nu mai puțin de 12 suprafețe de teren în județul Iași, în municipiu, comuna natală Comarna, Schitu Duca și nu numai. În doar câteva zile, Maricel Popa a”rămas” cu terenurile moștenite de la Comarna și cu un teren în Iași. Acesta a mai trecut un apartament în Iași și o casă din Comarna.

Casa din strada George Coșbuc din Copou este trecută pe societatea Omega IS Comunications, controlată în acte de soția sa, Mihaela Popa. În decurs de câteva luni, Popa și-a ascuns și alte două apartamente trecute pe numele său din municipiul Iași.
Cum a ajuns Maricel Popa să facă acest lucru? În perioada 6-9 octombrie 2020, a trecut terenurile pe numele celor doi copii, Laura Deniss Popa-Vasilescu și Vlad- Andrei Popa. Terenurile au fost trecute cu titlul de donație, fiecare având însă trecut câte o sumă aferentă la valoarea de piață.

Filmul unui transfer de avere scandalos în familia lui Maricel Popa, fostul șef CJ Iași

După ce i s-a ridicat sechestrul impus de DNA în urma dosarului cu drumul de la Țibănești, Maricel Popa a și operat schimbările în conturile sale. Astfel, a trecut un teren din strada Stoicescu, din Copou, pe numele Laura Deniss Popa-Vasilescu și Vlad-Andrei Popa. Valoarea terenului este de peste 276 de mii de lei. Un alt teren donat către cei doi copii are o valoare de 275 de mii de lei. În plus, un teren situat în zona respectivă din Copou are o valoare de peste 806 mii de lei. Donația a avut loc pe 6 octombrie 2020, la câteva zile după ce a pierdut alegerile locale la Consiliul Județean Iași. Ulterior, în 7 și 9 octombrie 2020, Maricel Popa a donat două apartamente din strada Carpați și strada Țuțora celor doi copii ai lui. Valoarea apartamentelor ajunge la 302 mii de lei și, respectiv, 176 de mii de lei.

Mișcare de pomană făcută de candidatul PSD la alegerile parlamentare

Culmea e că ceea ce a făcut Maricel Popa, cel mai slab președinte al CJ Iași din ultimii ani, nu îl salvează. La doar câteva zile după ce și-a ascuns averea, Camera Deputaților a adoptat un proiect de lege care prevede introducerea în Codul penal a confiscării extinse. Practic, averea nejustificată a unui infractor condamnat la minimum 4 ani de închisoare poate fi confiscată.

„Confiscarea extinsă se dispune asupra bunurilor dobândite de persoana condamnată într-o perioadă de 5 ani înainte și, dacă este cazul, după momentul săvârșirii infracțiunii, până la data emiterii actului de sesizare a instanței. Confiscarea extinsă poate fi dispusă și asupra bunurilor transferate către terți, dacă aceștia știau sau ar fi trebuit să știe că scopul transferului a fost evitarea confiscării”, se arată în proiectul de lege adoptat de Camera Deputaților.

Cu alte cuvinte, Maricel Popa a făcut degeaba această mișcare, fie din prostie, fie din necunoștință de cauză. În ambele situații, ascunderea bunurilor la copiii săi poate fi inutilă dacă DNA îl trimite în judecată și impune sechestru pe bunurile respective.

Dosarele DNA îl ajung din urmă pe fostul președinte al CJ Iași

Fostul șef al CJ Iași a reușit ca în mandatul anterior să se aleagă cu o colecție impresionantă de plângeri penale. A fost întâi combinația cu Poșta Română, de pe urma căreia Maricel și Mihaela Popa s-au ales cu 365 de mii de euro de pe urma închirierii unui spațiu către compania de stat. Deja, DNA a cerut explicații de la Poșta Română pentru acest dosar. A urmat apoi cazul de la Țibana, din preajma alegerilor locale 2020, unde banii CJ Iași au fost găsiți în sertarele primarului Gheorghe Rotaru. Și în acest caz, DNA a trecut la verificări, cazul urmând a-l ajunge din urmă pe fostul șef CJ Iași.

Nu în ultimul rând, procurorii DNA Iași au cerut documente de la CJ Iași pentru combinațiile de la spitalul mobil de la Lețcani. Cele 13,4 milioane de euro au fost jonglate de Maricel Popa către o firmă din Turcia, contractul având mari probleme, licitația find derulată cu scandal. Toate acestea au făcut ca fostul șef al CJ Iași să priceapă că organele de anchetă sunt pe urmele sale și astfel a încercat să-și ascundă averea.

Vezi AICI Declarația de avere a lui Maricel Popa la alegerile parlamentare 2020

Comentarii
 • Si ce Laurentiu Mihalceanu ? si tu ai cumparat anul trecut un apartament pentru copii, tot cu banii jos, din salariul tau de secretar fara studii.

 • Cred ca are mult peste ce se știe, dar Chirica este mult mai „tare” in averi. Doar ca nu poate fi tras la răspundere, de asta a întrat in pnl pt protectie, mari magarii mai face si asta. Si sunt mulți care nici nu vom sti vreodată.

 • Și dacă în decembrie populimea le-o trage celor de la pdnle—-peste
  4 ani urmează marioneta orb-otto să facă donați la vre-un copil născut deja cu dacă nu vilă măcar un bloc—–din afacerile cu cocid——-și păduri——-

 • Și dacă în decembrie populimea le-o trage celor de la pdnle—-peste
  4 ani urmează marioneta orb-otto să facă donați la vre-un copil născut deja cu dacă nu vilă măcar un bloc—–din afacerile cu covid——-și păduri——-

 • Pai dupa modelul Popa Maricel de la CJ si DINTE Constantin patron evazionist la firmele Farmacom Impex, Micedu Company, Micedu Company Turism si-a trecut firma pe mama soacra, are vila din Galata la vinzare cu 580.000€ desi pretul de construire a fost de 1.000.000€!!!, bani din evaziune cu bilete si cupoane de pensionar.

 • La puscarie Popa si cu primarul Rotaru si cu Mihalceanu si cu Tutu de la Tibana. Mihalceanu face trafic de influenta, Tutu acopera vanzari de copii. Buzunaru propriu conteaza.

 • Eu,nu stiu de ce va plingeti aveti ce ati votat in anul 2016 nu ati votat voi cu PSD si l-ati legitimat pe Liviu Dragnea nu ar fi putut sa faca nimic PSD in urma cu 4 ani daca nu l-ati fi votat asa ca votind cu PSD ati legitimat infractiunile comise de Liviu Dragnea a modificat codul penal si codul penal si de procedura penala,in favoarea sa a dezincriminat unele fapte ca abuzul in serviciu a dat legea privind recursul compensatoriu in care au fost eliberati tilhari criminali violatori pedofili etc.

 • Eu,nu stiu de ce va plingeti aveti ce ati votat in anul 2016 nu ati votat voi cu PSD si l-ati legitimat pe Liviu Dragnea nu ar fi putut sa faca nimic PSD in urma cu 4 ani daca nu l-ati fi votat asa ca votind cu PSD ati legitimat infractiunile comise de Liviu Dragnea a modificat codul penal si codul penal si de procedura penala,in favoarea sa a dezincriminat unele fapte ca abuzul in serviciu a dat legea privind recursul compensatoriu in care au fost eliberati tilhari criminali violatori pedofili etc si va mai mirati,PSD a eliberat din inchisori peste 25000 de detinuti de ce va mirati cind vedeti atitea tilharii furturi etc aveti ce ati votat.

 • Evdent ca s/a gresit cand s/a votat PSD,implicit hotul de DRAGNEA care a mintit poporul roman,fapt pentru carese afla la odihna,dar urmeaza si alte dosare se pare…Deci nu se poate scapa de bratul drept al legii.Bravos DNA, actionati mai enegi si cu repeziciune,caci alde POPA MARICEL sau BODEA,spera ca vor scapa. Dar nu,nu se poate sa scape pentru toate hotiile facute.Poate urmeaza si clanul STANCIU!Nu trebuie iertat nimeni si nimic iar CHIRICA poate fi doborat si el,tot pentru hotiile facute. Acelasi,B.G.din barlad

Adauga un comentariu