Titlurile zilei

Bombă! Tiberiu Cebotaru, șeful Serviciului Poliția Călare Iași, a fost reținut pentru viol și agresiune sexuală! O adolescentă îndrăgostită de cai a fost victima polițistului local (EXCLUSIV) – FOTO

Publicat: 27 apr. 2023
_____ Vizualizări 50 Comentarii
Bombă Tiberiu Cebotaru șeful Serviciului Poliția Călare Iași a fost reținut pentru viol și agresiune sexuală O adolescentă îndrăgostită de cai a fost victima polițistului local EXCLUSIV  FOTO
Tiberiu Cebotaru, șeful Seviciului Poliția Călare a fost ieri reținut pentru viol și agresiune sexuală

Șeful Serviciului Poliția Călare a fost reținut pentru viol și agresiune sexuală. Ieri, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au făcut două percheziții, iar mai apoi l-au condus pe Tiberiu Cebotaru la audieri

Tiberiu Cebotaru, șeful Serviciului Poliția Călare Iași, a ajuns pe mâna colegilor! Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, pentru viol, agresiune sexuală și exercitarea unei profesii fără drept. Povestea este destul de complicată. Tiberiu Cebotaru ar fi predat cursuri de echitație în Miroslava, contra cost. La acestea ar fi participat mai mulți minori, printre care și o adolescentă. Pe cea din urmă, polițistul local ar fi agresat-o sexual și violat-o. De această poveste au aflat colegii omului legii și au început o anchetă.

„Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Iași efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de viol, agresiune sexuală, înșelăciune și exercitarea fără drept a unei profesii. Pe parcursul cercetărilor, la data de 26 aprilie, polițiștii au efectuat două percheziții domiciliare pe raza comunei Miroslava. Un bărbat a fost condus la sediul poliției pentru audieri”, a precizat Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Șeful Serviciului Poliția Călare Iași a fost reținut. Știa ce îl așteaptă?

Zvonul cum că Tiberiu Cebotaru ar fi acuzat de agresiune sexuală circula de ceva vreme printre colegi la Poliția Locală Iași. Reporterii BZI au discutat cu mai mulți polițiști locali. Din câte se pare, de ieri, Tiberiu Cebotaru a intrat în concediu. Motivele sunt destul de clare.

Totuși, vestea care spunea că bărbatul ar fi un agresor nu a căzut prea bine peste Poliția Locală. Pe Cebotaru, colegii l-au descris drept un bun profesionist și un coleg cumsecade. Mai mult decât atât, se pare că el ar fi spus că a căzut într-o capcană ce a plecat de la vânzarea unui cal. Mai precis, Cebotaru ar fi vândut un cal unei familii de afaceriști. Ulterior, ar fi fost ceva probleme legate de tranzacție. Este posibil ca, după această afacere, polițistul local să fie acuzat de înșelăciune. Deocamdată, polițiștii din cadrul IPJ Iași nu au oferit prea multe detalii despre ancheta ce îl vizează pe colegul lor.

„În data de 29 martie 2023 a fost înregistrată, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași, plângerea formulată de reprezentantul legal al unei persoane vătămate minore de gen feminin, din conţinutul căreia a reieşit posibilitatea săvârşirii mai multor fapte de natură penală, motiv pentru care s-a dispus începerea urmăririi penale sub aspectul comitierii infracţiunilor de viol în formă continuată, agresiune sexuală în formă continuată, înșelăciune şi exercitarea fără drept a unei profesii sau activități.

Cercetările au continuat sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, iar, la data de 25.04.2023, o persoană de gen masculin a dobândit calitatea de suspect, sub aspectul comiterii infracţiunilor anterior menţionate, constând în esenţă în următoarele: în perioada septembrie-octombrie 2022, o persoană de gen masculin, instructor de echitație, profitând de rolul său de antrenor și de vulnerabilitatea persoanei vătămate minore, în vârstă de 11 ani, prin constrângere fizică (amenințare cu un cuțit) și psihică, în timpul cursurilor, ar fi supus-o la trei raporturi sexuale, în trei împrejurări diferite.

Anterior, în perioada ianuarie 2021 – mai 2022, cu ocazia cursurilor de echitație desfășurate, aceeaşi persoană, profitând de autoritatea sa și de vulnerabilitatea aceleiași persoane vătămate minore, ar fi supus-o pe aceasta la acte de natură sexuală, prin constrângere psihică, atingând-o în zonele intime în timpul cursurilor. Totodată, acesta ar fi oferit cursuri de echitație, deşi nu deţinea niciun fel de autorizație în acest sens, iar, în anul 2022, aceeaşi persoană le-ar fi determinat pe alte persoane vătămate să achiziționeze un cal contra unei sume de bani, ascunzându-le cumpărătorilor faptul că acea cabalină nu i-ar fi aparţinut.

Suspectul a fost reţinut la data de 26.04.2023, pentru o durată de 24 de ore, cercetările continuând în vederea întregirii situaţiei de fapt şi stabilirii adevărului judiciar, pentru justa soluţionare a cauzei. Precizăm că măsurile dispuse reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, care nu înfrâng în niciun fel principiul prezumţia de nevinovăţie”, a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, procurorul Ștefan Fânariu.

Trebuie precizat faptul că Tiberiu Cebotaru a terminat Facultatea de Medicină Veterinară, dar lucrează de ceva vreme ca polițist local. Acesta deține două terenuri, o casă și un apartament în Iași și încasează aproximativ 8.000 de lei lunar, salariu.

Șeful Serviciului Poliția Călare Iași a fost reținut, iar acum are de dat explicații în fața legii.

Comentarii
  • 8000 de Lei fraților și asta rupe ușa la ora 14 pot sa jur. Bata var în cap sa va bata de corupți și de oameni de afaceri de kkt

  • Deci se știa dar nimeni nu a spus nimic. Poliția Locală Iași cea mai coruptă instituție. Hlipoceanu, Grumeza, Tulica = DNA. Mai nou și violatori de copiii. În ce oraș trăim? Pe ăștia nu-i testează psihologic? Primarul ce are de spus ?

  • Primarul e la fel de corupt ca și cei care conduc și o parte din angajații politiei locale, aceasta e radiografia societății românești,

  • Cum naiba mă, cică fata era agresata sexual din 2021 si vorbim de un curs platit de parinti, la care copilul se ducea în mod voluntar, iar parintii de-abia acum au aflat…. Sincer sper să fie o greșeală, nu-l văd eu pe omul ăla să amenințe un copil cu cuțitul și să facă ce se presupune că a făcut. Orice persoană se bucură de prezumția de nevinovăție până la o condamnare definitivă, de-abia după aia mai vorbim, prea pare cusuta cu ață albă toată povestea….

  • Laiku din consiliul local a pățit și el cu o subalterni care a sunat la 112 și vroia sa se arunce din mașină în timpul mersului. Numai javre!

  • Voi ăștia care îi luați apărarea vă auziți? E vorba de un copil . Credeți că procurorul a luat măsură reținerii fără probe? Copilul în general ascunde ce i se întâmplă. Există vreo negare a faptei din partea celui reținut? Sper să nu aveți copiii care să fi încăput pe mâna unor astfel de acuzator sexuali!

  • 8000 ????Ăla de la poliția națională nici nu visează banii ăștia.Reforma trebuie inceputa imediat…la ce folosește poliția locală calare????….câți bani publici sunt alocati ???

  • Iaca, oamenii lui Chirica, o mai comit si ei. Moftul asta a lui Chirica cu politia calare (politia locala, logic), a fost o tampenie din start. Nu prinde deloc, nu are farmec, este doar de imagine, ne costa si 150.000 euro anual intretinerea (nu mai pun salariile de la bugetul local). Se merita ? Iar acum aflam ca seful lor face sex cu minore. Vorba aia, cand te vezi pe cai mari ..

  • Jegu de brunet Zanfirescu inseala statul cu doua venituri pensie și salariu de la stat zeci de mii de lei
    A fost o cirpa la IPJ ESTE wc la politia locala

  • cine la pus sa vanda calu aflati ca nu face nimeni de capu lui ce vrea in orice institutie.cred ca calul era donat dar cineva a vrut bani.la semnat nu a fost de acord cuparatorul doar a dat bani .zic si eu.cu violul cred ca facatura de cumparator cand a alat de donatie.ca putea sa l ea moca.varianta.nu sta in picioare cal 11 ani cutit 3 contacte sexuale

  • @Minciuni. Nu cred ca ati auzit de un caz de crima din Delphi, Indiana, unde doua fetite au fost omorate. Dupa cativa ani se pare ca au prins faptasul. Si are si el o fetita cam tot de varsta victimelor. Asa ca nu conteaza daca acest politist calaret are copii.

  • Asta e valoarea lor ! Niste frustrati care se cred si ei politisti ! Nu pot sa uit specimenul de asta toamna de pe sf Andrei care a a vut un comportament execrabil !

  • Astia de la locala cu caii sunt fix ca aia de la Vama cu cainii. Echipe canine….este o putica la vama care are un caine si spune mereu ca sotul este plecat in deplasari lungi si noroc cu cainele ca altfel nu ar mai simti ca e femeie

  • Propun domnului primar al municipiului Iași, cel mai corect și necorupt primar de pe mapamond, sa înființeze la politia locala secția politia nautica, sa i pună sa patruleze pe bahlui cu barca sa fugareasca ratele sălbatice de pe bahlui ca la asa ceva ar fi buni acești paznici municipali. P
    S. : sa li se pună botnita cât patrulează pe bahlui, ca la cât șanț de flamanzi sigur le ar manca

  • desfiintati politia locala!!!! e inutila !!! platim cu totii pentru salariilor unor distrusi, acum de ce nu posteaza pe ‘grupurile de fb, de obicei posteaza orice fraier de la ei si il fac vedeta ca vezi doamne a facut un lucru banal -unu a schimbat o roata, altul a gasit un betiv pe strada, altul ca i-au intrat pantalonii la apa, altul ca sta ca batul de intepat si se crede de la rutiera

  • ce ati vrut sa ziceti cu ”a ajuns pe mana colegilor” ? adica jegurile de la politia locala sunt colegi cu cei de la Politia Romana/Rutiera?

  • Sef de serviciu de mânat caii la Politia Locala..!
    Nu compartiment, formațiune sau structura..! Și uite asa, banii cetățenilor se scurg ușor, ușor din buzunare pentru plata acestui șef. 8000 lei pe luna?!

  • Ce mai poftesc unii la minore…
    Și au soții,copii și un statut social bun!
    Iar când e vorba de cineva care trebuie să apere legea,e și mai grav…
    Ori sunt defecți,ori nu mai pot de bine!

  • Da, sacoșa de bani și achiziția de la Tg Neamț ( de la ( fam: Stroe ), fără notar a 2 cai vopsiți și numiți ( frizeni ) , ce spuneți ???

  • Este o vorba! Cine se aseamănă, se aduna! Doar se dau deștepți, în realitate, niciodată, fără carte specifica! Culeși de ici, pe colo! Le mai trebuie și minte!

  • Mai invatati-i sa vorbesca, mai ales frustratii de pe strada. Prea se cred ce nu sunt ! Au o atitudine din aia groteasca.

  • Piranda să știi că achiziția cailor a ajuns și la DNA , DGA dar nu au vrut să se implice pt a nu stârni stupul. Grumeza a sesizat dar nu a fost băgat în seamă.

  • Treaba lui ce face… si eu am o fata… de 16 ani si umbla cu tot felul de dubiosi, ce pot sa-i fac? A fost si cu un profesor de matematica… acum vreo 2 ani, i-am facut scandal, 3 zile nu a avut ce cauta acasa (a dormit la o prietena). Acum cu nenea asta, politist sau nu, trebuie sa existe probe video si audio, nu poti acuza pe oricine de orice, corect? Asta deja e instigare la ura… poate omul chiar e nevinovat, atunci ce facem? Il bagam la puscarie degeaba?

  • SALARIU 8000 DE LEI? VA PLANGETI CA E MULT? VOI IN CE LUME TRAITI CU BANII? 8000 DE LEI LA INFLATIA ACTUALA SUNT UN FLEAC !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! spune:

    8000 de lei salariu? Pai nu e mult la ce preturi avem. Totul e mai scump ca in multe tari europene (stiu ce zic, calatoresc 30.000 km pe luna prin toata Europa si nu numai, cu jobul). Despre ce vorbim? 8000 de lei in prezent, in ROMANIA sunt bani de buzunar fratilor. Treziti-va la REALITATE ODATA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Ala de mai sus cu job ul prin europa, o arzi de parca esti director la corporatie si faci 30.000km cu avionul pe luna, stim ca esti sofer de tir.

  • Bai oligofrenule, vad ca ai și tu o placere ca la fiecare articol sa te dai mai vită decât ești și sa scrii kilometri. Îmi și imaginez cum dai share la toată lista din whatsup cu ultimele tale glume. În lista ai câțiva colegi de liceu, instalatorul care a venit anul trecut, șeful de scară plus câțiva colegi de serviciu care ori nu mai știu care ești, ori te baga în pzda ma-tii și-ți dau block.

  • Aici vorbiti despre un om ce a muncit 20 ani, plecand de la zero. A cladit o reputatie respectabilă, a avut realizari la care multi care il denigreaza acum nici nu viseaza. A facut 6 ani de facultate si s-a intretinut singur, si pe familia lui. Ca a ajuns in Politie, a ajuns ca a fost solocitat pentru comoetentele sale, nu ca sa spolieze statul. Cei care nu il cunosc ar trebui sa se gandeasca la ce fel de oameni sunt ei, inainte sa arunce cu noroi intr-un om nevinovat. Respectabil ar fi pentru orice redacție de ziar, sa dezactiveze comentariile, la orice articol. Prea multi au ceva de spus dupa tastatura si in realitate, nimic relevant. Acest om nu merită sa fie tratat asa, este un intelectual si un muncitor, pe langa familist.

  • BOMBA va fi articolul pe care va trebui sa-l scrieti cand va trebui reabilitata imaginea acestui om acuzat pe niste probe care sunt ” subtiri” sau „cusute cu ata alba”. Ce e asta? Ne jucam cu imaginea omului? Il distrugem? Ii distrugem cariera, familia? de ce? De la niste probe care se pare ca sunt „construite” pentru o razbunare? Ce minti bolnave pot face asa ceva? Mai ales cand e implicat un minor? De ce nu mai preiau toate televiziunile si toata presa si articolele despre probele care nu exista? Chiar fiecare iresponsabil poate sa-si dea cu parerea fara sa pateasca nimic?

Adauga un comentariu