International

Boris Johnson, huiduit și ironizat la slujba de la Catedrala St. Paul, cu ocazia Jubileului de Platină

Publicat: 03 iun. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Boris Johnson huiduit și ironizat la slujba de la Catedrala St. Paul cu ocazia Jubileului de Platină
Şeful executivului britanic, Boris Johnson, a fost huiduit și ironizat la slujba de la Catedrala St. Paul

Boris Johnson a fost întâmpinat vineri, 3 iunie, cu huiduieli şi ironii, dar şi câteva aplauze, la Catedrala St. Paul din Londra. Premierul britanic a participat alături de soţia să la o slujbă religioasă care celebrează domnia istorică de 70 de ani a reginei Elisabeta a II-a.

Boris Johnson, huiduit și ironizat la slujba de la Catedrala St. Paul

Şeful executivului britanic, Boris Johnson, a fost huiduit și ironizat la slujba de la Catedrala St. Paul. În ultima perioadă, premierul se confruntă cu o presiune în creştere pe plan intern, în special după dezvăluirile privind petrecerile desfăşurate la reşedinţa din Downing Street în plin lockdown la nivel naţional impus de pandemia de COVID-19. Johnson chiar a primit şi o amendă de la poliţie pentru participarea la un eveniment de acest fel.

Deşi foşti prim-miniştri sosiţi la ceremonia de la Catedrala St. Paul au primit aplauze prietenoase, premierul britanic Boris Johnson şi soţia sa, Carrie, au fost întâmpinaţi cu huiduieli şi un val de ironii din partea mulţimii prezente care aştepta în afara lăcaşului religios.

Bineînţeles, unii oameni dintre cei prezenţi i-au aclamat şi aplaudat pe cei doi.

De altfel, precizăm faptul că un număr crescând de parlamentari din Partidul Conservator, formaţiune din care face parte premierul britanic, i-au cerut lui Boris Johnson să demisioneze.

Totodată, regina Elisabeta a II-a nu este prezentă la ceremonia religioasă de vineri din cauza oboselii acumulate în prima zi a festivităţilor care marchează Jubileul său de Platină.

Festivităţile vor continua sâmbătă, 4 iunie, cu un amplu concert organizat în cursul serii în faţa Palatului Buckingham, urmat de mii de prânzuri şi petreceri populare duminică după-amiază şi de o imensă paradă pe străzile din Londra spre seară, la care vor participa aproximativ 10.000 de persoane.

Sărbătoare în Marea Britanie

Reamintim că regina Elisabeta a II-a marchează anul acesta 70 de ani de când este pe tronul Marii Britanii, devenind primul monarh din istoria națiunii care sărbătorește un Jubileu de platină. Pentru a marca aniversarea fără precedent, evenimentele au avut loc în Marea Britanie în acest an, culminând cu un weekend de patru zile, care a început de joi, 2 iunie.

Festivitățile de marcare a jubileului de platină pentru Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii au început la 10:00, ora Angliei, cu o paradă de ziua Reginei, cunoscută sub numele de Trooping the Colour. Regina și membrii familiei regale și-au făcut apariția obișnuită pe balcon, înainte ca evenimentul să se încheie cu un zbor peste palat.

Parada militară de la Londra a fost folosită mereu ca o sărbătoare de naștere după ce George al III-lea a devenit rege în 1760. Ea existase anterior ca un eveniment de sine stătător. Edward al VII-lea, care i-a succedat Reginei Victoria și a condus Regatul Unit în primul deceniu al secolului al XX-lea, se crede că a fost primul monarh care a primit personal salutul anual.

Menționăm faptul că regina este de obicei întâmpinată de un salut regal și efectuează o inspecție a trupelor în celebrele lor pălării din piele de urs. Elisabeta a II-a a fost prezentă la fiecare ceremonie de-a lungul domniei sale, cu excepția celor doi ani de pandemie și în 1955, când a fost anulată din cauza grevei generale. O mare de oameni s-a adunat de-a lungul The Mall, în centrul Londrei, pentru începutul sărbătorilor jubileului de platină, unii au campat toată noaptea, iar alții au călătorit mii de mile pentru ocazie specială.

Așadar, cu ocazia Jubileului de Platină a reginei Elisabeta a II-a, Boris Johnson a fost huiduit și ironizat la slujba de la Catedrala St. Paul.

Adauga un comentariu