WoW!

BRB ce înseamnă? A împlinit de curând 32 de ani de utilizare

Publicat: 04 mart. 2021
imagine cu ecranul unui telefon, pe care scrie BRB. Ce inseamna BRB?
Be Right Back (BRB) a fost utilizat pe 3 ianuarie 1989, în mod oficial, dar se spune că e și mai vechi

Probabil, te-ai tot întrebat ce înseamnă BRB. Este un acronim extrem de utilizat, nu doar de adolescenţi, ci şi de tineri ori chiar de adulţi. Înainte, pe când se folosea Yahoo Messenger, îţi puteai pune la status BRB. Aceasta era, practic, o informaţie despre tine, pe care o transmiteai prietenilor din listă, fără a le scrie ceva efectiv. BRB ce înseamnă oare?

Foarte simplu! BRB este un acronim care provine de la sintagma Be Right Back, din limba engleză. Se traduce prin Revin imediat (cel mai probabil, în fața ecranului de calculator). Alături de LMAO, XOXO, OMG şi nu numai, BRB este una din cele mai utilizate prescurtări de pe internet. E mult mai uşor să scrii BRB cuiva în chat, decât să îi explici că trebuie să te ridici din faţa calculatorului, dar că revii în câteva minute.

Ce înseamnă BRB

Conform Urban Dictionary, termenul BRB a devenit popular în America Online (AOL). Se pare că BRB a fost utilizat pentru prima dată în anul 1997. Totuşi, Ben Zimmer, producător executiv la Visual Thesaurus şi fost editor al American Oxford Dictionary, afirmă că BRB a apărut încă din 1990. Mai mult, reţelele comerciale GEnie (General Electric Network for Information Exchange) şi CompuServe foloseau acronimul BRB înainte ca World Wide Web să devină popular.
Tot Ben Zimmer afirmă că termenul BRB a fost utilizat într-un newsletter „Fido News” din mai 1989. În acelaşi timp, şi developerii de la Apple l-ar fi folosit pe 3 ianuarie 1989. Aşadar, nu am greşi dacă am afirma că termenul BRB a fost utilizat încă din 1988.

Bineînţeles, vorbim despre 3 litere care pot proveni şi de la alte sintagme, precum BRB Internacional (o companie din Spania, care produce desene animate pentru televiziune). Acronimul poate fi si de la Bank of Republic of the Burundi.

Adauga un comentariu