Bubițele roșii pot apărea în zona genitală atât la femei, cât și la bărbați. Iată care este cea mai frecventă cauză a acestora și cum se tratează.
Molluscum Contagiosum este una dintre afecțiunile cu transmitere sexuală, mai puțin luată în seamă decât cele cunoscute, și care poate determina apariția unor simptome extrem de neplăcute. Printre acestea se numără bubițele roșii, care sunt localizate în zona genitală și care pot fi cu ușurință confundate cu o iritație produsă de foliculii piloși.
Molluscum Contagiosum reprezintă o infecție virală, a cărei apariție este generată de virusul Molluscipox, care poate fi de patru tipuri, și anume: MCV-1, MCV-2, MCV-3 ȘI MCV-4. Iată care este cel mai des întâlnit.
Bubițe roșii în zona genitală la bărbați. De ce apar?
De regulă, adulții iau contact cu infecția de tipul MCV-2 prin contact sexual. Astfel, își fac apariția bubițele roșii în regiunea anală, interfesieră, în interiorul coapselor și în jurul organelor genitale. Boala poate să afecteze și copiii care merg în bazine de înot sau prin simpla atingere cu alte persoane infectate.
În privința adulților, boala nu se transmite doar prin contact sexual, ci printr-un simplu contact fizic. În acestă situație, nici utilizarea prezervativului nu garantează că nu vă veți infecta. Important de precizat este că primul simpton nu apare la scurt timp de la contactul sexual, ci în două săptămâni sau chiar mai mult.
Molluscum Contagiosum se manifestă prin pustule care prezintă o colecție de lichid gros, albicios. Aceste bubițe pot avea diferite dimensiuni: cât gămălia unui ac sau cât o boabă de piper. La palpare sunt dure, fiind adesea confundate cu coșurile sau cu iritațiile apărute la nivelul foliculilor piloși.
Cum se tratează Molluscum Contagiosum?
Dacă aveți un sistem imunitar puternic, infecția virală dispare de la sine. Însă, dacă vorbim despre un număr mare de bubițe, care s-au răspândit pe o suprafață mai mare de pe corp, este cazul să luați legătura cu un medic. Acesta vă va recomanda medicamente imunostimulatoare și antivirale sau va recurge la curățarea pustulelor, pentru a nu mai fi contagioase. De asemenea, medicul vă poate propune electrocauterizarea.
Esențial în tratarea acestei afecțiuni și în prevenirea răspândirii virusului pe suprafețe învecinate este să nu vă scărpinați și să nu spargeți pustulele. Dacă zona este acaparată de mâncărimi și iritații, încercați să spălați ușor zona cu alcool și să evitați să o atingeți.
Tototdată, este recomandat să vă abțineți de contact sexual o perioadă, până când bubițele roșii dispar. Boala ar trebui să treacă de la sine în aproximativ două luni, în special dacă respectați măsurile de igienă. În schimb, dacă ignorați sfaturile medicului, vă puteți confrunta cu Molluscum Contagiosum chiar și un an.