Sanatate

Crăpături ale pielii în zona genitală la bărbați. Din ce cauze apar și cum pot fi tratate?

Publicat: 09 mai 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Crăpături ale pielii în zona genitală la bărbați. Din ce cauze apar și cum pot fi tratate
Candidoza „bărbătească” este cauzată de ciuperca numită Candida Albicanis.

Când apar crăpături ale pielii în zona genitală la bărbați, poate fi vorba despre dermatită alergică, infecție micotică și chiar fimoză. Ce alte simptome mai prezintă aceste afecțiuni și cum pot fi tratate.

Crăpăturile apărute pe prepuț (cută a pielii care acoperă partea anterioară a penisului) pot speria mulți bărbați. Acestea creează disconfort și îi determină pe cei afectați să se gândească la boli grave. Din fericire, astfel de crăpături pot fi tratate cu ușurință, fiindcă, în majoritatea cazurilor este vorba despre dermatită alergică, infecție micotică sau fimoză. Iată în ce constau acest afecțiuni și care este cel mai bun tratament pentru fiecare în parte.

un bărbat care își acoperă zona genitală
Crăpăturile apărute pe prepuț (cută a pielii care acoperă partea anterioară a penisului) pot speria mulți bărbați.

Crăpături ale pielii în zona genitală la bărbați: Cauze care duc la apariția acestora

Una dintre afecțiunile care poate determina apariția crăpăturilor pe prepuț este dermatita alergică. Aceasta este o problemă dermatologică, ce provoacă inflamații și care este, de multe ori, asociată bolilor cu transmitere sexuală. Dermatita alergică poate fi provocată de lenjeria incomodă sau realizată din materiale iritante, de detergentul folosit la spălarea lenjeriei, de materialele sintetice de slabă calitate sau de purtarea hainelor ude. În cazul în care crăpăturile și erupțiile nu dispar în decurs de o săptămână, mâncărimea și senzațiile de arsură devin mai intense, pielea se umflă, mirosul este înțepător sau dacă pacientul experimentează slăbiciune, stare generală de rău, febră sau apetit redus, este indicată vizita la medic.

Candidoza „bărbătească” este cauzată de ciuperca numită Candida Albicanis. În majoritatea cazurilor, bărbații sunt asimptomatici, însă sunt și situații în care aceștia se pot confrunta cu durere și rigidate musculară, disconfort în timpul actului sexual, scăderea apetitului, hiperactivitate, indigestie, constipație sau prostatită cronică. Un simptom frecvent întâlnit în cazul candidozei este mâncărimea. Se mai pot observa arsuri la urinatre, senzație de arsuri sau crăpături pe prepuț, manifestări însoțite de înroșirea și imflamarea penisului sau chiar de depuneri albicioase în această zonă. Secreția albicioasă se poate extinde către perineu și la plicile inghinale. De multe ori, candidoza poate provoca cistite (Boală caracterizată prin inflamarea vezicii urinare în urma unei infecţii) sau uretrite (boală care constă în inflamarea mucoasei uretrului).

Fimoza, o altă boală care poate provoca crăpături ale pielii în zona genitală, este caraterizată, mai degrabă, de disurie (greutatea de a urina), sângerări la nivelul prepuţului, infecţii şi erecţie dureroasă. Fimoza poate fi descrisă ca incapacitatea de a retrage prepuțul complet către partea inferioară a penisului, condiția fiind prezentă în mod frecvent la nou-născuți și copii mici sau, mai rar, la vârsta adultă.

În situațiile în care fimoza declanșează probleme serioase, precum dificultatea la urinare, aceasta trebuie tratată de urgență. De regulă, se recomandă intervenția chirurgicală.

un bărbat și o femeie care se țin de mână la medic
Una dintre afecțiunile care poate determina apariția crăpăturilor pe prepuț este dermatita alergică.

Crăpături pe prepuț: Tratament indicat

În cazul dermatitei alergice, se recomandă administrarea de pastile Clemastin de una sau de două ori pe zi. De dorit este să consultați sfatul unui medic alergolog.

Dacă este vorba despre candida, este indicat tratamentul antimicotic. Se folosește o cremă anticandidozică pe o perioadă de una-două săptămâni, care produce o ameliorare rapidă a simptomatologiei.. Se poate asocia și un tratament cu capsule antimicotice orale, pentru o eficiență mai bună.

Atenție! Crăpăturile pielii din zona genitală a bărbaților pot anunța și alte afecțiuni! Cea mai bună decizie pe care o puteți lua este să mergeți la medic. Acesta este singurul în măsură să vă recomande un tratament adecvat.

un medic și mai multe medicamente
În cazul dermatitei alergice, se recomandă administrarea de pastile Clemastin de una sau de două ori pe zi.
Adauga un comentariu