Local

Bugetele direcțiilor din Primăria Iași. Dezastru pe linie în instituțiile ieșene din cauza pandemiei COVID-19. Se stabilesc comisiile de specialitate – LIVE VIDEO

Publicat: 02 dec. 2020
Bugetele direcțiilor din Primăria Iași s-au redus substanțial din cauza COVID-19
Consiliul Local al municipiului Iași

Cele mai importante instituții din subordinea Primăriei Iași își vor rectifica bugetele proprii pe anul în curs. Consiliul Local va discuta astăzi o serie de rectificări în bugetele regiilor ieșene. Pandemia COVID-19 a făcut ca bugetele regiilor din Iași să fie mult mai mici, iar mai mulți angajați și-au pierdut locurile de muncă. Pe ordinea de zi a ședinței vor figura și proiecte privind acordarea unor facilități fiscale operatorilor economici din municipiul Iași

Municipalitatea va analiza în cursul zilei de astăzi, în cadrul unei ședințe de Consiliu Local, bugetele unor instituții subordonate la Primăria Iași. Vor fi luate în calcul bugetele de la Salubris SA, Compania de Transport Public (CTP) SA sau EcoPiața SA. Veniturile acestora au scăzut substanțial pe anul 2020 din cauza restricțiilor impuse de autorități. Instituțiile aflate în subordinea celor de la Primăria Iași au cerut o rectificare a bugetelor, dar și avizarea estimărilor pentru următorii doi ani.

UPDATE ORA 14.00 Începe ședința Consiliului Local Iași.

UPDATE: De la ora 11.00 va avea loc o ședință extraordinară a Consiliului Local Municipal Iași în care se vor stabili comisiile de specialitate.

Bugetul Salubris SA. Regia a pierdut 20 de angajați în anul 2020

Un proiect pe ordinea de zi a ședinței de plen de la Consiliul Local vizează și bugetul de venituri și cheltuieli de la Salubris SA Iași. În documentul ce va fi analizat de plenul CL Iași se arată și faptul că pe parcursul anului 2020 numărul de angajați de la Salubris SA a scăzut de la 770 persoane la 750 persoane.

„Programul de investiții pe anul 2020 se rectifică prin diminuarea valorii aferente investițiilor de la 21,2 milioane lei la 19,7 milioane lei. Cheltuielile prognozate pentru investiții sunt în sumă de 18,1 milioane lei pentru anul 2021 și de 13,5 milioane lei pentru anul 2022, fiind la nivelul celor prevăzute în bugetul inițial aprobat pentru anul 2020. Profitul brut rectificat se diminuează cu 51,16 la sută față de cel din bugetul aprobat pentru anul 2020, fiind prevăzut în bugetul rectificat la nivelul de 2,7 milioane lei. Profitul brut estimat a se realiza în următorii 2 ani este în sumă de 5,9 milioane lei pentru anul 2021, respectiv de 6,9 milioane lei pentru 2022”, se arată în proiectul de hotărâre.

Bugetul CTP Iași. Achiziții din împrumuturi luate de compania din Iași

În ședința de Consiliu Local se va discuta și un proiect de hotărâre privind aprobarea bugetului Companiei de Transport Public (CTP) Iași pe anul 2020 și estimările pe următorii 2 ani. Printre bugetele instituțiilor de la Primăria Iași se numără și cel de la CTP. Decizia va fi luată în Sala Mare de la Palatul Roznovanu. Veniturile totale pe anul 2020 au fost estimate la 151,7 milioane lei, în timp ce cheltuielile au fost estimate la 150,3 milioane lei. Practic, pe 2020, CTP Iași va avea un profit de 1,3 milioane lei. Investițiile pe anul 2020 au fost estimate la 5,6 milioane lei, cele mai notabile fiind legate de achiziția a 2 autoutilitare fir contact (2,2 milioane lei). De precizat că din cele 5,6 milioane lei, CTP va pune 1,7 milioane lei fonduri proprii, restul investițiilor find în baza unor credite.

Bugetul EcoPiața SA. S-au tăiat salariile uriașe din instituție

În ceea ce privește bugetul EcoPiața SA, veniturile din exploatare au scăzut de la valoarea inițială de 7,5 milioane lei la 6,7 milioane lei. La capitolul venituri, suma estimată la începutul anului a fost de 7,5 milioane lei, însă conform estimărilor actuale, acestea se ridică la 6,4 milioane lei. Cei de la EcoPiața SA și-au redus și salariile în urma pierderilor cauzate de pandemia COVID-19. Inițial, cheltuielile cu personalul au fost estimate la 3,8 milioane lei, însă EcoPiața SA a cerut o reducere la 3,4 milioane lei pe parcursul lui 2020. Salariile au fost estimate inițial la 2.8 milioane lei, însă s-a ajuns la 2,4 milioane lei. Și bonusurile de performanță s-au redus de la 280 mii de lei la 219 mii de lei din cauza pierderilor din anul 2020.

Adauga un comentariu