Stiri si curiozitati

Burete magic. Pentru ce situații extreme poate fi folosit produsul

Publicat: 07 nov. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Burete magic. Pentru ce situații extreme poate fi folosit produsul
Din cauza fragilității bureților din melamină, nu are rost să cumpărați mai puțin de 30-40 de bureți odată

Un burete magic mai este numit și cel de melamină. Acest produs a devenit popular în urmă cu 3-4 ani.  Acest burete poate îndepărta cu ușurință orice murdărie fără detergenți. Astăzi, beneficiile și daunele bureților de melamină sunt deja bine cunoscute, așa că haideți să vă spunem tot adevărul despre acest produs.

Un burete de melamină este un burete alb de mici dimensiuni, asemănător unui tampon de spumă. Cu toate acestea, în timp ce spuma de cauciuc obișnuită este întotdeauna moale la atingere, un burete de melamină este destul de dur și se înmoaie numai după ce a fost umezit. Materia primă pentru un astfel de produs este rășina de melamină-formaldehidă. Buretele este o spumă de plastic care are proprietăți abrazive. Atunci când se udă, unii pori se deschid pentru a absorbi murdăria, în timp ce alții funcționează ca niște mici „vîrfuri” pentru a reține murdăria. De fapt, un burete de melamină funcționează ca o gumă de șters, ștergând murdăria într-un mod abraziv.

mai multi bureti magici pe o masa
Cu el puteți șterge mobila și oglinzile, precum și suprafețele din piele ecologică și cauciuc

Burete magic. Punctele forte și dezavantajele acestuia

În primul rând, face o treabă foarte bună cu unele pete. De exemplu, îndepărtează cu ușurință urmele de pixuri pe tapet și pe pereți. De asemenea, poate fi utilizat pentru a îndepărta murdăria și petele de orice fel de pe textile, lemn, perspex și sticlă obișnuită.

Cu el puteți șterge mobila și oglinzile, precum și suprafețele din piele ecologică și cauciuc. Se descurcă bine cu rugina și calcarul de pe obiectele sanitare. În al doilea rând, este relativ ieftin, având în vedere că este utilizat fără substanțe chimice. Cel mai important dezavantaj este faptul că melamina este toxică și, de asemenea, reacționează în mod activ cu diverse substanțe, cum ar fi clorul.

Prin urmare, utilizarea unor astfel de bureți trebuie să fie extrem de atentă. În primul rând, asigurați-vă că buretele nu ajunge în mâinile bebelușilor. Contactul chiar și cu o cantitate mică de melamină în organism poate provoca otrăvire.

colaj cu o persoana foloseste buretele pentru diverse suprafete
Prin urmare, utilizarea unor astfel de bureți trebuie să fie extrem de atentă

Melanina se acumulează în rinichi. Nu spăla cu acesta interiorul vaselor

Melamina însăși tinde să se acumuleze în rinichi și este una dintre cauzele urolitiazei. Din același motiv, nu puneți buretele la îndemâna animalelor de companie. În al doilea rând, nu trebuie să spălați vasele care intră în contact direct cu alimentele.

Alternativ, îl puteți folosi pentru a freca doar partea exterioară a tigăii sau a vasului și să spălați interiorul cu un detergent normal. Un burete de melamină funcționează ca o gumă de șters și se va sfărâma în timpul utilizării. Particulele de melamină se depun pe suprafețe, așa că trebuie să le clătiți cu mare atenție.

Din cauza fragilității bureților din melamină, nu are rost să cumpărați mai puțin de 30-40 de bureți odată. Bureții sunt ieftini, dar mai scumpi decât spuma de cauciuc obișnuită. După ce am cântărit argumentele pro și contra, concluzia este că un burete de melamină poate fi folosit într-o gospodărie, dar nu ar trebui să faceți totul cu el în fiecare zi. Lasă-l pentru situațiile cu adevărat dificile, când nimic altceva nu mai merge. Atunci, riscul de toxicitate va avea sens, iar riscul în sine va fi minimizat.

doi bureti magici pe o masa
Melamina însăși tinde să se acumuleze în rinichi și este una dintre cauzele urolitiazei

Cum se utilizează acest produs? Indicații oferite de specialiști

Pentru a începe să folosiți buretele, umeziți-l și stoarceți-l puțin. Este recomandabil să purtați mănuși, nimeni nu știe cum vor reacționa pielea și unghiile tale la melamină. Buretele începe să „lucreze” doar în prezența umidității.

Suprafața de pe care se șterge murdăria trebuie, de asemenea, să fie puțin umezită. Ștergeți ușor zona murdară fără a aplica prea multă presiune pe burete. Veți observa că acesta își micșorează volumul, ceea ce este perfect normal. Pentru a prelungi durata de viață a buretelui din melamină, ștergeți întotdeauna suprafața cu un singur colț al buretelui. Resturile de burete șters pot fi aruncate pur și simplu la gunoi.

Când stoarceți un burete magic, nu-l răsuciți. Pur și simplu apăsați-l ușor pentru a elibera umezeala. Nu folosiți detergenți de niciun fel cu buretele din melamină. Melamina poate reacționa cu această substanță, iar consecințele sunt imprevizibile. După ce murdăria este îndepărtată, ștergeți suprafața cu o cârpă umedă pentru a îndepărta orice reziduu de melamină și apoi uscați-o.

persoana care spala vesela cu un burete magic
Pentru a începe să folosiți buretele, umeziți-l și stoarceți-l puțin
Adauga un comentariu