Sanatate

Cu ce trece durerea de rinichi. Cum se manifestă criza provocată de o patologie renală

Publicat: 10 mai 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cu ce trece durerea de rinichi. Cum se manifestă criza provocată de o patologie renală
Dacă durerea poate fi tolerată până la sosirea medicilor, atunci este mai bine să răbdați fără analgezice

Tot mai multe persoane caută cu ce trece durerea de rinichi. Durerea care apare cu patologia renală este unul dintre cele mai severe tipuri de durere care necesită diagnostic și tratament urgent. PC-ul, de regulă, apare brusc după conducere, tremur, băut multe lichide, alcool. Durerile sunt atât de severe încât pacienții nu-și găsesc locul prin cameră, schimbând în mod constant locația și postura, ceea ce, de obicei, nu le aduce alinare. Acest comportament caracteristic al pacientului face adesea posibilă stabilirea unui diagnostic „la distanță”.

Durerea poate radia în zona inghinală, organele genitale se irită odată cu urinarea. În funcție de localizarea obstrucției, pot apărea îndemnuri false de a face și urina. Temperatura corpului poate crește până la cifre subfebrile, 37,1 – 37,5 ° C. Iar ritmul cardiac scade și tensiunea arterială crește ușor. Urina capătă o culoare roz sau roșie atunci când o piatră afectează peretele ureterului sau cavitatea rinichiului. Durerea durează uneori câteva ore și chiar zile, cedând periodic. Dar, de obicei, durează mult timp până când medicul ajunge la fața locului. Aceasta nu este vina medicilor. De obicei, aceștia sunt împiedicați de aglomerația din trafic, condițiile meteo, aglomerația de program și multe alte lucruri vă pot împiedica să veniți rapid la gardă. Prin urmare, pacientul însuși și rudele sale trebuie să fie capabili să recunoască pericolul și să știe ce poate fi luat în vârful durerii și ce poate fi dăunător.

grafica barbat care se tine de spate din cauza durerilor provocate de rinichi
Durerile sunt atât de severe încât pacienții nu-și găsesc locul prin cameră, schimbând în mod constant locația și postura

Cu ce trece durerea de rinichi. Baia fierbinte calmează criza provocată de pietre

Primul ajutor pentru durerea de rinichi este asigurarea odihnei complete pentru pacient, oferind spațiu liber. Pacienții se grăbesc de obicei într-o criză de durere, nu își pot găsi un loc pentru ei înșiși, așa că este important să le creeze condiții confortabile.

Dacă durerea poate fi tolerată până la sosirea medicilor, atunci este mai bine să răbdați fără analgezice, astfel încât să fie mai ușor să faceți un diagnostic preliminar.

persoana care se tine de spate din cauza durerilor provocate de rinichi
persoana care se tine de spate din cauza durerilor provocate de rinichi

Dacă pacientul este un excretor de pietre care suferă de urolitiază de mult timp și acesta nu este primul atac de colică renală din viața lui, și dacă nu există o creștere a temperaturii corpului, atunci puteți încerca să-l puneți în apă fierbinte. Și acordați atenție faptului că apa ar trebui să fie foarte fierbinte.

O baie fierbinte este contraindicată acelor pacienți, în special vârstnicilor, care au boli cardiovasculare grave și care au suferit un accident vascular cerebral sau infarct. Pentru astfel de persoane, pentru a acorda primul ajutor pentru colici renale, trebuie să utilizați un tampon de încălzire fierbinte plasat pe partea inferioară a spatelui sau plasturi de muștar plasate pe zona rinichilor.

grafica barbat care se tine de spate din cauza durerilor provocate de rinichi
Durerea durează uneori câteva ore și chiar zile, cedând periodic

Ce medicamente să administrezi pentru a calma durerea înainte de a veni medicul

Pacientul poate lua 2-3 comprimate de Noshpy, un comprimat Ketanov sau unele dintre antispastice precum este papaverina. Dacă este posibil, este mai bine să administrați medicamente intramuscular Ketorol sau Baralgin, și nu sub formă de pastile. Astfel, eficacitatea crește de mai multe ori, efectul medicamentului vine mai repede.

Atunci când te întrebi cu ce trece durerea de rinichi este bine să știi că puteți utiliza nitroglicerină, jumătate de comprimat sub limbă. Însă, important este să nu aveți bubițe în gură, deoarece acestea se pot irita din cauza medicamentului.  Medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene, în special Diclofenacul, ameliorează eficient durerea. Este importantă administrarea intramusculară a 75 mg sau administrarea rectală a unui supozitor la o doză de 100 mg.

persoana care se tine de spate din cauza durerilor provocate de rinichi
Primul ajutor pentru durerea de rinichi este asigurarea odihnei complete pentru pacient, oferind spațiu liber
Adauga un comentariu