Distincție importantă primită de echipa redacțională a cotidianului BUNA ZIUA IAȘI, la conferința națională privind infecția cu noul coronavirus, organizată de Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Iași. Prof. dr. Carmen Dorobăț a acordat echipei BZI o diplomă „pentru suportul acordat medicilor din linia întâi, în lupta cu Sars Cov-2, din regiunea Moldovei”.
Încă de la primul caz de Covid-19, redactorii BZI au relatat pe larg despre toate problemele cu care se confruntă medicii ieșeni în războiul teribil cu acest virus necunoscut până acum! Vom continua să prezentăm cititorilor noștri informații în exclusivitate despre situația pacienților infectați cu virusul COVID-19 din regiunea Moldovei și poveștile terifiante ale oamenilor care au stat internați zeci de zile din cauza Covid.
O conferință națională privind infecția cu noul coronavirus va avea loc în perioada 22 – 24 iulie 2020. ”Patologie infecțioasă” este organizată de Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Sfânta Parascheva din Iaşi, Universitatea de Medicină şi Farmacie Grigore T. Popa Iaşi, Societatea de Boli Infecţioase şi HIV/SIDA, Asociaţia Institutul Pan-European de Cercetare Prof. Dr. Vasile Luca.
UPDATE: Prof. dr. Carmen Dorobăț a detaliat ceea ce s-a discutat în cadrul Conferinței Naționale ”Patologie infecțioasă”. Managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași a precizat că s-au abordate teme precum profilul pacientului pentru fiecare centru regional, tabloul clinic, activitatea intensă a zonei UPU, dar și despre gripa rujeolă, virusul HIV și hepatita C.
„La Conferinţa de Boli Infecţioase azi s-a discutat profilul pacientului pentru fiecare centru regional. De asemenea, s-a discutat tabloul clinic dar mai ales tratamentul.
A avut intervenţie prof. dr. Cimpoeșu care a arătat activitatea intensă a zonei UPU pentru pacienţii cu Covid.
Prof. Azoicăi a discutat despre epidemiologie în SARS-COV-2 dar şi gripă rujeola, rubeola care a pus problema infecţiilor mixte.
Secretarul de stat Raed Arafat a prezentat organizarea, pregătirea şi ce vom face în ceea ce urmează în contextul actualei situaţii privind Covid-19.
S-a discutat de terapie de ultimă oră în HIV şi hepatită C. A fost permanent o audiţie de cel puţin 300 de persoane.”, a declarat prof. dr. Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași.
Conferința națională SARS-CoV-2 provocarea începutului de mileniu 3
În perioada 22 – 24 iulie 2020 se va organiza conferința națională Patologie infecţioasă, SARS-COV-2 provocarea începutului de mileniu 3. Aceasta a fost organizată de mai multe organizații și instituții, printre care Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Sfânta Parascheva din Iaşi și Universitatea de Medicină şi Farmacie Grigore T. Popa Iaşi.
Conferinţa va fi online cu peste 20 de lectori şi 340 de participanţi din Iași, Constanța, Craiova, Timişoara, Cluj Napoca, Târgu Mureş și Bucureşti.
Tematica abordată este una științifică și vor fi discuții pe baza infecţiei cu SARS COV 2, infecţiei cu HIV, infecţiei cu virusurile hepatitice B şi C, dar și despre antibioterapia în infecţiile grave.
Evenimentul este creditat cu 18 ore de educaţie medicală continuă de către Colegiul Medicilor din România.
Conferință online cu secretarul de stat Raed Arafat și prof. Streinu Cercel
Prof. dr. Carmen Dorobăț a precizat faptul că ieri, 22 iulie 2020, de la ora 14.00 la Universitatea de Medicină şi Farmacie Grigore T. Popa Iaşi va începe conferința online. Aceasta se va desfășura în Sala Senat. Numărul din interiorul sălii va fi unul limitat. În cadrul evenimentului vor fi prezenți Marian Grigoraș, prefectul județului Iași, directorul Direcției de Sănătate Publică prof. Streinu Cercel, secretarul de stat al Sănătății Raed Arafat.
De asemenea, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași a precizat situația locurilor libere în unitatea medicală. În prezent, trei locuri libere sunt la secția de Anestezie și Terapie Intensivă și 30 de locuri la secția de confirmați cu noul coronavirus.
La Iaşi se organizează prima Conferinţă Naţională de Boli Infecţioase online
Prof. dr. Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi a anunţat organizarea primei conferinţe naţională de boli infecţioase online, la Iaşi. Într-o declaraţie făcută presei, managerul unităţii medicale a explicat că a venti momentul unor concluzii şi că această conferinţă le oferă ocazia unor astfel de concluzii. În altă ordine de idei, conferinţa de va bucura de participarea a unui număr mare de persoane, dar şi a unor reputaţi medici infecţionişti de la nivel naţional şi din toate centrele universitare din România.
” Au trecut patru luni de când noi, corpul medical, specialiştii, combatem acest virus şi în care încercăm să răspundem la întrebările care au venit în avalanşă, la întrebările care au venit odată cu pandemia COVID-19. După acest timp este momentul să vorbim despre nişte concluzii, nu să le tragem , pentru că este mult prea devreme, dar să discutăm nişte concluzii de erapa la nivel naţional, pe baza unor experienţe care au venit şi de la nivel mondial. este timp.
În această perspectivă, la Iaşi, organizăm prima Conferinţă Naţională de Boli Infecţioase online, o conferinţă desfăşurată sub egida Societatea de Boli infecţioase şi HIV/SIDA, dar şi a UMF Iaşi şi desigur a Spitalului de Boli Infecţioase
Ar fi de subliniat că vor avea prelegeri, nume de elită din medicină din România. Colegi de la Bucureşti, Cluj, Timişoara, din toate centrle universitare ale ţării, dar şi domnul Raed Arafat, doamna Diana Cimpoesu. Nu vor fi numai infecţionişti, dar şi alte specialităţi, pentru că această infecţie reclama din partea infecţioniştilor o colaborare între neurologi, psihiatri, neufrologi, etc.” a menţionat prof. dr. Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.