Titlurile zilei

Ca în vestul sălbatic! Doi câini au fost executați cu o armă de vânătoare! S-a tras dintr-o mașină oprită în drum, iar ucigașii s-au făcut nevăzuți – FOTO, VIDEO

Publicat: 18 ian. 2020

Scene de groază la Iași. Doi câini au fost executați cu focuri de armă. Un individ a oprit autoturismul în fața unei proprietăți din comuna Belcești și a tras cu arma. Cei doi câini împușcați nu au murit pe loc, agonizând ore bune

Unii oameni ajung să se transforme în adevărate fiare pentru distracție sau pentru a da uneori câte o lecție. Belcești, 16 ianuarie, puțin după ora 20:30. Se aud focuri de armă. Două mai exact. La intrarea în comună, în fața unei proprietăți, doi câini au fost împușcați. Motivul? Nimeni nu știe nimic. Animalele aparțineau unul bărbat pe nume Gheorghe Săndulache.

„Joi seara pe la 20:30 eu terminasem ce aveam de făcut la animale. Am auzit că a oprit o mașină în drum, apoi am auzit două împușcături și câinii urlând. Am ieșit să văd ce se întâmplă. A oprit o mașină la poartă, a stins farurile, cineva din mașină a împușcat câinii, iar mai apoi au plecat”, a povestit proprietarul câinilor. Bărbatul a precizat că imediat după incident a sunat la 112 și a cerut ajutor.

„Nu aveam ce să fac. Am sunat la 112 și am cerut ajutor. Au venit polițiștii și au încheiat un proces-verbal, iar mai târziu a venit și doamna doctor veterinar”, a mai precizat Gheorghe Săndulache. Cei doi câini pe care bărbatul îi avea au fost de-a dreptul ciuruiți. „Unul dintre câini avea trei picioare rupte, iar cel de-al doilea a fost împușcat mai mult în gură și în cap. Doamna doctor a cerut permisiunea să-l eutanasieze pe câinele cu picioarele rupte. A încercat să-l salveze pe cel de-al doilea, însă a murit pe masa de operații”, a declarat Gheorghe Săndulache.

Proprietarul câinilor este îngrozit

Situația este de-a dreptul revoltătoare. Individul care a împușcat cele două animale a tras cu arma la câțiva zeci de metri de casele localnicilor, lucru interzis. De asemenea, a folosit arma noaptea, iar prins zonă s-ar fi putut afla trecători.

„La data de 16 ianuarie a.c., în jurul orei 21:00, am fost sesizați prin apel unic de urgență 112, de un bărbat de 53 de ani, din comuna Belcești, cu privire la faptul că persoane necunoscute i-au împușcat câinele. Polițiștii s-au deplasat la fața locului, iar pe un câmp situat în extravilanul comunei Belcești au găsit doi câini răniți, care prezentau plăgi prin împușcare. Ambii câini au fost transportați la un dispensar veterinar pentru îngrijiri medicale, însă nu au supraviețuit”, a precizat Ioana Bîlea, purtătorul de cuvânt al inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Proprietarul câinilor spune că se simte în pericol.

„Acum îmi este frică. Vorbim de niște oameni înarmați care mi-au omorât câinii. Nu știu de ce au făcut asta. Eu am mai avut ceva probleme în comună, mi-a fost furat un utilaj, mai înainte mi-a fost furată recolta… Ce să mai spun? Eu, câinii îi țineam legați, dar după ora 8 seara le dădeam drumul în curte. Au ieșit printr-o gaură din poartă”, a mai completat bărbatul.

Polițiștii au întocmit dosar penal

A fost identificat autorul, în persoana lui Piseru Sebastian, de 23 ani, din Satu Nou/Belcești, angajat în calitate de paznic de vânătoare, dotat cu arma de serviciu. Acesta a declarat că în timp ce efectua serviciul a observat cei doi câini pe zona fondului cinegetic pe care îl are în pază, fără semne vizibile (crotal, jujeu), motiv pentru care a executat foc de armă asupra lor.

„La data de 17 ianuarie a.c., a fost identificat un tânăr, de 23 de ani, paznic de vânătoare, bănuit de comiterea faptelor. Acesta este deținător legal de armă de vânătoare. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de «uz de armă fără drept» și «uciderea animalelor», iar cercetările continuă pentru stabilirea întregii situații de fapt, urmând ca, în funcție de cele constatate, să fie dispuse măsuri legale”, a declarat purtătorul de cuvânt al inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.loading...

Comentarii
  • Mai stiu eu care.si tin câinii slobozi…iar când vine un copil de la scoala sau un om de la serviciu le e frica sa treaca din cauza câinilor…ar trebui si stăpânul tras la raspundere ca si.a ținut câinii dezlegati

  • Un avorton ca toti ceilalti paznici de vanatoare…..sa dai o arma pe mana unui astfel de gunoi, e normal? Nu e prima data cand se intampla astfel de tragedii si nimeni nu e tras la raspundere pentru asta. Daca s-ar gasi cineva sa-i imprastie si lui creierul cu cateva gloante, atunci si-ar da seama si celelalte scursuri ca el, ce pot sa pateasca in cazul in care ar avea astfel de idei. In orice caz, un individ care trage cu arma intr-un animal nevinovat, nu poate fi decat un om jalnic, las, incult, nefericit. Un barbat nu ar face niciodata asta!

  • Cainii aia erau nevinovati, nu faceau rau nimanui !!! Erau doar flamanzi si ai nimanui !!! I.dioti ca ca Radu, Olga si altii cu placeri criminale ( imi inchipui satisfactia lor cand au citit stirea asta 🙁 ) sant cu miile printre noi, si-s un real pericol public !!! Nu fac distinctia dintre un nevinovat si un turbat !!!Sper sa fie caini nevinovati in alta viata, si sa fie omorati/schingiuiti la fel !!!

  • Radu „Bine a facut,cand mușca batranii?”Da nu mai bine eu i au pe ma ta si ii fac la fel ca m a muscat de p..lă? E exact aceiași situatie de ce o tii dezlegata?

  • Stapanul este vinovat! De ce a lasat cateii liberi pe drum? De ce nu a avut grija lor?! Acum se plange autoritatilor! Politia in loc sa se ocupe de oameni, se ocupa de canii lasati fara supraveghere. Acest lucru este ca si cum ti-ai lasa copii singuri in casa si chibrituri in mana!

  • Bine a facut. Cand musca bătrâni, copii atunci nu mai plânge nimeni….. În țara asta sunt mai bine apărați cainii decat oamenii …………

  • Ba Sebastian pisatu tu toată vieata ta ai trăit ca Tatu un hot care a furat lumea și ea jecmănit a bătut-o pe mata dea rupțo și eaca sa dus cu botul in cimitir futelas mort acolo pe Tatu botames pula im inima lui și tu futute in gura de criminal o sa te duci la puscarie dosar penal dar poate nu face sefu vrei lingura cuvânt bag puka in gura ta pisatule care o sa sugi puka gunoi iNPUTIT

Adauga un comentariu