National

Cabană din lemn, arsă în proporţie de 90% la Sibiu. Pompierii ISU au intervenit de urgenţă

Publicat: 02 dec. 2020

O cabană din lemn masiv care era situată în afara oraşului Avrig a fost cuprinsă de flăcări și a ars în proporție de 90%. Miercuri dimineaţă, 2 decembrie 2020, a izbucnit un incendiu din cauza unui coş de fum neprotejat, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu, Alina Voină.

Evenimentul nefericit a avut loc la ora 4.00. La fața locului s-au deplasat de urgență un echipaj SMURD, dar și membrii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Avrig. Incendiul a curpins circa 45 de metri pătrați. După aproximativ 3 ore, pompierii ISU au reușit să lichideze incendiul.

Cauza incendiului a fost neprotejarea termică a unui coș de fum. Potrivit ISU, nu au existat victime.

„În jurul orei 4,00, incendiu cabană de lemn, situată în afara localităţii Avrig. La faţa locului s-au deplasat de urgenţă pompierii militari ai Punctului de lucru Avrig cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă şi un echipaj SMURD. De asemenea au intervenit în sprijin şi membrii SVSU Avrig cu o autospecială de stingere. Incendiul, care s-a manifestat generalizat la întreaga cabană pe o suprafaţă de circa 45 de mp, a fost lichidat de către pompierii militari în aproximativ 3 ore. A ars 90% din cabană de lemn de cca 45 mp precum şi electrocasnice şi mobilier din aceasta. Cauză probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată un coş de fum neprotejat termic faţă de materiale combustibile”, a precizat Alina Voină.

Incendiu în Moieciu de Sus. Mai multe pensiuni au luat foc

Un incendiu puternic a izbucnit în weekend, la o clădire unde erau cazate mai multe persoane, în stațiunea Moieciu de Sus, județul Brașov, iar flăcările s-au extins și la alte două clădiri. Persoanele din interior s-au autoevacuat, din fericire.

Conform Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brașov, pompierii au acționat cu mai multe autospeciale pentru a stinge flăcările izbucnite la acoperișul uneia dintre pensiuni. Au venit în sprijin și echipaje de la SVSU Bran, Râșnov și Cristian.

„Din primele informații, în locația de la care a pornit incendiu erau persoane cazate, acestea s-au autoevacuat, o singură persoană a suferit un atac de panică și a primit îngrijiri medicale”, precizează reprezentanții ISU Brașov.

Incendiu la Judecătoria Iași. Mai multe dosare importante s-au făcut scrum

La începutul lunii noiembrie, un birou din cadrul Judecătoriei Iași a fost cuprins de flăcări. Biroul care se află la etajul al cincilea al sediului instanței a fost distrus complet, cauza oficială fiind efectul termic al curentului electric.

Având în vedere că au ars dosare importante din lumea ieșeană, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au dispus recent reconstituirea dosarului de contestație la executare formulat de un apropiat al clanului Corduneanu, respectiv Silviu Iulian Gîtlan. Totodată, următorul termen al cauzei a fost stabilit pentru data de 4 decembrie 2020. Atunci, judecătorii vor decide dacă pedeapsa primită de Gîtlan va fi sau nu mai mică.

„Am formulat o cerere de recunoaștere a unor perioade deja executate de către clientul meu, în urma unor sentințe emise de Curtea de Apel Suceava și de către Tribunalul Maramureș. Asta, după ce clientul meu, Silviu Iulian Gîtlan, a fost pedepsit de către Judecătoria Iași pentru refuz de recoltare a probelor biologice. Știu că această contestație la executare a fost distrusă în acel incendiu, dar dosarul a fost reconstituit”, a declarat ieri avocata Anca Drăgoi, cea care îl reprezintă pe apropiatul clanului Corduneanu.

 

Adauga un comentariu