Culinar

Cafe frappe, cum poți să îți faci frappe acasă? Rețeta simplă pentru un frappe delicios

Publicat: 23 apr. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cafe frappe cum poți să îți faci frappe acasă Rețeta simplă pentru un frappe delicios
Cafe frappe este una dintre cele mai delicioase băuturi pe timpul verii, atât pentru fanii cafelei, cât și pentru cei care vor ceva dulce cu care să se răsfețe.

O dată ce se apropie vara, cafe frappe devine din nou băutura anului. Dacă vrei să încerci să o faci acasă, iată cea mai simplă metodă.

Un cafe frappe în zilele călduroase este ca o binecuvântare pentru orice iubitor de cafea. Uite cea mai simplă metodă de a o face acasă, ce ingrediente ne trebuie și cât de ușor se poate face – detalii mai jos.

Rețeta Cafe Frappe

Ingrediente de care ai nevoie să faci cel mai bun cafe frape  sunt doar câteva, și mai mult ca sigur deja le ai în bucătărie. Acestea sunt:

– Gheață, de preferat cuburi

– Frișcă de lapte

– Sirop aromat (depinde ce aromă preferi)

– 5 lingurițe de cafea instant

– 300 ml de lapte (de preferat 3,5% grăsime)

– 150 ml apă rece

– Zahăr, de preferat zahăr brun

Modul de preparare:

Pentru a putea să prepari acest cafe frappe delicios și răcoritor, ai nevoie de ingredientele mai sus menționate. Principalul, dar și cel mai important, este cafeaua instantă. Poți alege desigur cofeinizată sau decafeinizată. Vei avea nevoie de asemenea de lapte rece, este preferat cel puțin 3,5% grăsime pentru o textură și o aromă mai bogată, și desigur apă rece și gheață. Pentru a da o notă în plus de dulce și aromă, este de preferat zahărul brun pentru aroma sa bogată. De asemenea, gheața este de preferat cea cub pentru modul în care se dizolvă, legând astfel toate componentele și oferind frappe-ului un gust răcoritor și revigorant.

Cum poți să faci cel mai bun frappe

Pe lângă ingredientele de bază, noi recomandăm și un sirop cu aromă de caramel, vanilie sau de ce nu, cu anumite fructe cum ar fi căpșuni sau pepene.

1,Pune ness-ul sau cafeaua instantă, zahărul și apa într-un shaker și agită sau mixează-l bine timp de un minut, până ce cafeaua se omogenizează și zahărul se topește. ATENȚIE! Chiar dacă simți că ar trebui, nu adăuga apă în plus.

2.Într-un alt pahar, pune gheața. Este recomandat ca volumul să nu ocupe mai mult de jumătate din pahar. Toarnă lapte până acoperi gheața cu un deget și apoi toarnă amestecul din shaker. Deasupra, pune frișcă după gust și lasă paharul în jur de 2 minute pentru a se sedimenta ingredientele.

Dacă dorești să prepari un cafe frappe cu înghețată, procesul este surprinzător de simplu. Tot ce ai nevoie este un blender și ingredientele menționate, plus înghețată.

1.Toarnă în blender laptele și amestecă-l timp de două minute, pentru ca acesta să devină spumă.

2.Adaugă cafeaua instantă, gheața și zahărul. Aici este momentul în care poți adăuga orice sirop sau gust dorești, cum ar fi siropul de caramel sau ciocolată, sau chiar câteva picături de cremă de whiskey.

3.Amestecă tot și apoi toarnă-l într-un pahar pre-răcit și servește-l cu plăcere.

Cafe frappe este una dintre cele mai delicioase băuturi pe timpul verii, atât pentru fanii cafelei, cât și pentru cei care vor ceva dulce cu care să se răsfețe.

Adauga un comentariu