Remedii naturiste

Modul în care vă pregătiți cafeaua vă afectează sănătatea

Publicat: 19 iul. 2020
cafea
Cafeaua nefiltrata vă afectează sănătatea

Cafeaua nefiltrata vă afectează sănătatea? Această băutură fierbinte este una dintre cele mai consumate și iubite din lume. Este recunoscuta atât pentru beneficiile sale, cât și pentru efectele nocive asupra organismului. Prepararea sa nu a fost niciodată analizată și pusă la îndoială. Cu toate acestea, are un impact asupra sănătății, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii suedezi, publicat în revista medicală European Journal of Preventive Cardiology din 23 aprilie.

„Studiul nostru oferă dovezi puternice și convingătoare ale unei legături între metodele de preparare a cafelei, atacurile de cord și longevitatea”, a declarat profesorulDag S. Thelle de la Universitatea din Göteborg din Suedia. Acest studiu este primul care a analizat această corelație și a concluzionat că infuzia filtrată este cea mai sigură.

Cercetătorii au urmărit participanții timp de 18 ani

„În urmă cu treizeci de ani, profesorul Thelle a descoperit că consumul de cafea a fost legat de o creștere a colesterolului total și a colesterolului LDL rau, până la punctul de a fi probabil să aibă consecințe dăunătoare asupra sănătatii inimii”, a declarat studiul. Pentru a determina cauza exactă, oamenii de știință suedezi au analizat prepararea stimulentului.

Pentru realizarea acestui studiu, autorii și-au răspândit analiza și observația pe parcursul a 18 ani. Între 1985 și 2003, cercetătorii au urmarit 508.747 de norvegieni sănătoși, cu vârste între 20 și 79 de ani. Participanții au trebuit să completeze un chestionar cu privire la cantitatea și tipul de cafea consumate. „De asemenea, au fost colectate date despre variabile care pot influența atât consumul de cafea, cât și bolile de inimă, astfel încât acestea să poată fi luate în considerare în analiză. De exemplu, fumatul, educația, activitate fizică, înălțime, greutate, tensiune arterială și colesterol”, au declarat autorii studiului.

La sfârșitul analzei, oamenii de știință au identificat un număr de 46.341 de decese, inclusiv 12.621 de decese cauzate de boli cardiovasculare. Dintre decesele cardiovasculare, 6.202 au fost cauzate de un atac de cord. Cauza acestor decese este considerată a fi consumul de cafea nefiltrată, potrivit cercetătorilor.

Cafeaua nefiltrata vă afectează sănătatea

Studiul explică faptul că stimulentul nefiltrat conține substanțe care cresc colesterolul din sânge. Autorii afirmă că o cană de cafea nefiltrată conține de aproximativ 30 de ori mai multă grăsime decât cafeaua filtrată. Potrivit studiului, utilizarea unui filtru ar îndepărta substanțele din băutura fierbinte și ar reduce riscul de atac de cord și moarte prematură.

Consumul de una până la patru cani de cafea filtrată pe zi ar reduce riscul de deces

O altă constatare a cercetătorilor: este mai bine să bei cafea filtrată decât să nu o consumi deloc. „În ceea ce privește absența cafelei, infuzia filtrată a fost asociată cu o reducere cu 15% a riscului de deces din toate cauzele. În ceea ce privește decesele cauzate de boli cardiovasculare, cafeaua filtrată este asociată o reducere cu 12% a riscului de deces la bărbați și 20% la femei, comparativ cu absența consumului de cafea”, explică studiul. Cea mai mică rată a mortalității a fost înregistrată în rândul persoanelor care beau una până la patru căni de cafea filtrată pe zi.

Adauga un comentariu