Diete si regimuri

Decesele cauzate de cancer la ficat ar fi mai putine dacă s-ar consuma mai multă cafea

Publicat: 23 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Decesele cauzate de cancer la ficat ar fi mai putine dacă s-ar consuma mai multă cafea
Cafeaua previne cancerul la ficat

Cafeaua previne cancerul la ficat. O echipă de cercetători afiliați cu mai multe instituții din Australia a descoperit că, dacă toată lumea ar bea cel puțin două căni de cafea în fiecare zi, lumea ar avea mult mai putine decese din cauza cancerului de ficat. În lucrarea lor publicată în jurnalul Alimentației Farmacologie și Terapeutică, grupul explică de ce crede că guvernele ar trebui să înceapă să încurajeze oamenii să bea mai multă cafea.

Cafeaua previne cancerul la ficat

Studii multiple din ultimii câțiva ani au arătat că consumul de cafea poate avea multe beneficii pentru sănătate dacă este facut în mod regulat. Unul dintre aceste beneficii care se distinge de celelalte este un risc redus de a dezvolta cancer la ficat. Cercetătorii observă că rezultatele acestei cercetări sugerează că consumul a două sau trei căni de cafea pe zi poate reduce riscul unei persoane de a dezvolta boala cu 38% – și riscul de a muri de boală cu 46%. Iar atunci când o persoană își mărește consumul la patru sau mai multe căni pe zi, reducerea riscului este de 41% și șansele de a muri cu 71% mai mici. În acest nou efort, cercetătorii s-au întrebat ce s-ar întâmpla dacă toți oamenii ar începe să consume două sau patru căni de cafea în fiecare zi.

Pentru a afla, cercetătorii au extras și studiat datele din setul de date Global Burden of Disease 2016, filtrând statistici legate de cancerul hepatic. Ei au descoperit că au existat 1.240.201 de decese înregistrate în urma cancerului de ficat in acel an.

Cercetătorii au preluat apoi statisticile privind consumul de cafea și au adăugat ambele seturi de date într-un model care a arătat conexiuni între consumul de cafea și reducerea aparitiei cancerului de ficat. Modelul a arătat că dacă toată lumea ar fi băut două cani de cafea pe zi în 2016, ar fi fost cu 452.861 de decese mai puține din cauza cancerului de ficat. Și dacă toată lumea ar fi băut patru căni, ar fi fost cu 723.287 mai puține decese. Cercetătorii cred că guvernele și agențiile de sănătate ar trebui să înceapă să promoveze consumul de cafea ca o modalitate de a reduce ratele de cancer la ficat.

Adauga un comentariu