Prima pagină » Sanatate » Diete si regimuri » Caju: care sunt beneficiile
Caju: care sunt beneficiile

Caju: care sunt beneficiile

26 mai 2021, 13:08,
BZI.ro, în Sanatate

Bogate în grăsimi bune, vitamine și potasiu, caju sunt benefice pentru sănătate. Atâta timp cât nu abuzezi de ele.

Caju provine dintr-un copac numit caju, un pom fructifer pe care cresc flori care se transformă în fructe și constau din două părți. Prima este partea superioară, care se numește măr de caju și care este utilizată pentru a produce suc sau alcool în țările producătoare. Aa doua nu este alta decât o cochilie în care găsim celebrele nuci de caju.

Nucile de caju nu pot fi consumate imediat după ce au fost extrase din coajă: pentru a ajunge la forma pe care o cunoaștem și o mâncăm, trebuie să treacă prin mai multe tratamente chimice deoarece conțin un lichid care poate fi toxic și, prin urmare, trebuie prăjite înainte de consum.

În timp ce costul său este mai mare decât cel al altor semințe oleaginoase, caju are mai multe avantaje. Printre acestea, găsim gustul său deosebit de blând, care îl face mai accesibil decât alte tipuri de nuci cu o aromă mai pronunțată.

Nuci de caju ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare

Această sămânță uleioasă este bogată în grăsimi bune, și anume acizi grași polinesaturați, care sunt în special constituenți esențiali ai membranelor celulare și care sunt de asemenea benefice în timpul sarcinii, deoarece promovează buna dezvoltare a fătului. Și asta nu este tot: acizii grași nesaturați au, de asemenea, un impact pozitiv asupra inimii, deoarece ajută și la prevenirea bolilor cardiovasculare. Un studiu publicat în 2019 a constatat că consumul de nuci de două ori sau mai mult pe săptămână a redus riscul de a muri din cauza bolilor cardiovasculare cu 17%.

Caju este bogat în vitamine

Această semință oleaginoasă este bogată în vitamina K, care joacă un rol important în fixarea calciului și este implicată și în coagularea sângelui. Acesta este și motivul pentru care nucile de caju nu sunt recomandate persoanelor care urmează o dietă anti-vitamina K. Nucile de caju conțin, de asemenea, vitamina B9, cunoscută și sub numele de acid folic. Această vitamină este esențială în special la femeile gravide, pentru a preveni anumite malformații.

Caju, un aliat pentru sportivi

Caju este bogat în proteine. Rezultat: este recomandat ca gustare pentru sportivi. Poate fi util și la persoanele cu deficit de proteine sau la vegetarieni.

Caju conține multe minerale

Această semință oleaginoasă conține, de asemenea, calciu, care este benefic pentru structura osoasă, pentru contracția musculară sau chiar reglarea tensiunii. Caju este, prin urmare, un bun aliat pentru persoanele care consumă puține produse lactate. De asemenea, conține potasiu, care ajută în special la menținerea sistemului cardiac și la echilibrul activității nervoase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *