Eveniment-Social

Calendarul Admiterii 2023 la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași! Se reintroduc examenele scrise la patru facultăți

Publicat: 24 ian. 2023
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Calendarul Admiterii 2023 la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași Se reintroduc examenele scrise la patru facultăți
Se reintroduc examenele scrise la patru facultăți

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) a stabilit oferta de studii și condițiile de admitere la licență și master pentru anul universitar 2023-2024. Patru facultăți, Drept, Educație Fizică și Sport, Informatică și Teologie Ortodoxă, au reintrodus probele scrise, care vor avea o pondere de maxim 60 la sută din media de admitere, iar la Facultățile de Geografie și Geologie, Informatică și Matematică se va lua în calcul și nota la diverse probe din cadrul examenului de Bacalaureat

În oferta de studii și condițiile de admitere la licență și master pentru anul universitar 2023-2024 la UAIC se reintroduc examenele scrise la patru facultăți: Drept, Educație Fizică și Sport, Informatică și Teologie Ortodoxă.

„La cele 15 facultăți ale universității, candidații pentru studii de licență vor putea alege dintre 89 de specializări, în timp ce, pentru studii de master, oferta cuprinde 129 de programe de studii”, se găsește pe site-ul universității.

Admiterea la studii de master se va face, în cazul majorității facultăților, pe baza unei medii în care examenul de licență va conta în proporție de 60 la sută, iar nota la prezentarea CV-ului și/sau a scrisorii de intenție sau interviul va avea o pondere de 40 la sută. În cazul Facultății de Drept, media examenului de licență va avea o pondere de 50 la sută, media anilor de studii va valora 25 la sută, tot 25 la sută fiind și nota obținută în urma analizei dosarului, pe baza scrisorii de intenție şi a CV-ului.

Se reintroduc examenele scrise la patru facultăți

Tinerii din  Iași, dar nu numai, care vor să se înscrie la Facultatea de Informatică trebuie să știe că aceasta este singura la care examenul de licență nu este luat în calculul mediei de admitere, fiind formată din nota la interviul de specialitate (pondere de 50 la sută sau 60 la sută, în funcție de programul ales) și media ECTS a anilor de studii de la programul de licență absolvit (pondere de 50 la sută sau 40 la sută, în funcție de programul ales)”, conform UAIC.

În plus, toți cei care doresc să studieze într-o limbă străină au la dispoziție 30 de specializări în limbi străine, șase la studii de licență și 24 la studii de master. Cetățenii români de pretutindeni din Republica Moldova pot opta pentru a studia la extensiunile UAIC din Bălți și Chișinău, unde sunt disponibile șase programe la studii de licență și patru programe la studii de master. Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași organizează concurs de admitere și la filialele din Focșani și Botoșani.

La filiala din Focșani, oferta de studii cuprinde șapte specializări (trei la studii de licență și patru la studii de master), în timp ce filiala din Botoșani oferă trei specializări (două la studii de licență și una la studii de master).

Calendarul admiterii la studii de licență și de master la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași

Pentru sesiunea din iulie 2023, în perioada 3 aprilie – 9 iulie vor avea lor preînscrierile (doar online). Candidații se vor putea preînscrie online, având, astfel, posibilitatea de a formula opțiuni privind programele de studii la care ar dori să fie admiși și de a încărca documente doveditoare privind datele personale, studiile absolvite, rezultatele obținute etc.

Apoi, între 10 și 15 iulie 2023 are loc înscrierea la toate cele 15 facultăți ale UAIC, ce se va putea face atât online, cât și fizic, urmând ca între 17 și 22 iulie 2023 să aibă loc selecția și afișarea rezultatelor. Locurile rămase neocupate după sesiunea de admitere din iulie vor fi scoase la concurs în perioada 4-6 septembrie 2023.

Oferta completă de studii pentru anul universitar 2023-2024 și condițiile de admitere pot fi consultate pe site-ul Universității „Alexandru Ioan Cuza”, admitere.uaic.ro.

Comentarii
  • Foarte bine ca s-au introdus probe scrise la cele 4 facultati. Ar trebui ca admiterea sa se dea numai cu examen scris. Multi termina facultatea si nu stiu sa se exprim, sa lege doua fraze. Putini sunt cei care pot lega doua cuvinte. Sunt pentru introducerea examenului de admitere la toate facultatile.

Adauga un comentariu