National

Călin Popescu Tăriceanu: „Asocierile și explicațiile pe care le-a dat Ludovic Orban, m-au făcut să râd. Ele merg într-o logică nătângă”

Publicat: 17 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Călin Popescu Tăriceanu Asocierile și explicațiile pe care le-a dat Ludovic Orban m-au făcut să râd. Ele merg într-o logică nătângă
Călin Popescu Tăriceanu s-a arătat deranjat de faptul că președintele Klaus Iohannis l-a primit pe Nicușor Dan, candidat la Primăria Capitalei, la Palatul Cotroceni.

Preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a avut o reacție dură la adresa lui Ludovic Orban în legătură cu prelungirea stării de urgență. Acesta consideră că premierul sfidează Parlamentul iar asocierile și explicațiile sunt făcute într-o „logică nătângă”.

”Asocierile și explicațiile pe care le-a dat Ludovic Orban, m-au făcut să râd. Pentru că ele merg într-o logică nătângă, care se pare că a împurmutat-o de la colegul lui de guvern domnul Grindă. Numai ăla are un astfel de sistem de gândire. Eu credeam că Orban o să îi influențeze bine pe miniștrii cabinetului, dar văd că se întâmplă exact invers. Acesta este genul de răspuns, atunci când nu ai argumente. Eu am spus de ce nu e necesară prelungirea stării de alertă, din punct de vedere saniar și nu vreau să reiau argumentația de ieri seară. ”, a zis Călin Popescu Tăriceanu.

Acuzații grave la adresa premierului: „Sfidează Parlamentul”

”Atrag atenția că sutem pe 17 iunie, așteptăm de pe 1 un plan de redresare a economiei românești. Primesc mesaje înfrincoșătoare în fiecare zi, di partea mediului de afaceri. Toți sunt foarte speriați și toți au aceeași prognoză proastă în legătură cu evoluția economică a României. Orban stă și face tot felul de șmecherii cum e cea de azi, în loc să trimită hotărârea de guvern cu starea de alertă la Parlament. Sfidează Parlamentul”, a conchis liderul Alde

PSD negociază alianța la alegerile locale cu Pro România și ALDE

PSD negociază alianța la alegerile locale cu Pro România și ALDE. Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat că are discuţii cu liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, şi cu cel al Pro România, Victor Ponta. Se încearcă încheierea unei alianţe între cele trei partide la alegerile locale.

„Am discuţii cu domnul Tăriceanu şi cu domnul Victor Ponta în acest sens şi nu numai la Bucureşti”, a precizat Ciolacu.

El a spus că, împreună cu cei doi politicieni, a decis depunerea unei moţiuni de cenzură, menţionând, însă, că acest lucru nu se va întâmpla cât timp România se află în stare de alertă.

„Am convenit şi cu Victor Ponta şi cu Călin Popescu Tăriceanu să nu depunem o moţiune de cenzură de dragul de a depune o moţiune de cenzură şi de a răsturna acest guvern. Trebuie să avem şi un plan economic alternativ. Pe care să venim şi să-l prezentăm nu în ultimul rând şi preşedintelui ţării. El este decidentul când se desemnează un nou prim-ministru, conform Constituţiei”, a adăugat Marcel Ciolacu.

PSD negociază alianța la alegerile locale. ALDE confirmă

Și preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a vorbit despre negocieri între ALDE, PSD şi Pro România. Acestea ar putea avea candidați comuni la următoarele alegeri locale şi parlamentare. Cele trei formațiuni poartă negocieri în vederea formării unei coaliții electorale.

„Sunt în momentul de faţă discuţii între noi, ALDE, PSD şi Pro România. Vrem formarea unei coaliţii care să participe la următoarele alegeri locale şi parlamentare. (…) Credem că avem o şansă reală la următoarele alegeri mergând într-o coaliţie de centru-stânga”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu.

O altă temă vizează depunerea unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului Orban, a mai spus Tăriceanu.

„Mai discutăm şi despre depunerea unei moţiuni de cenzură având în vedere neputinţa şi incompetenţa acestui guvern. Cei de la PSD au pus problema dacă PNL nu va respecta legea referitoare la majorarea punctului de pensie cu 40%. Acesta este un motiv suplimentar de depunere a unei moţiuni de cenzură”, a precizat Tăriceanu.

El a susţinut că dacă va trece moțiunea de cenzură, următorul guvern, indiferent de formula sa, monocolor, coaliţie sau de uniune naţională, ar avea o viaţă „foarte scurtă” şi menirea de a organiza alegerile viitoare.

Adauga un comentariu