National

Călin Popescu Tăriceanu detronează acțiunile guvernanților: ”Cum alegerile bat la ușă, totul le este permis”

Publicat: 21 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Călin Popescu Tăriceanu detronează acțiunile guvernanților Cum alegerile bat la ușă totul le este permis
Călin Popescu Tăriceanu susține că modul în care sunt distribuite cazurile pozitive pe zile este „meșterit“

Într-o postare publicată pe Facebook, Călin Popescu Tăriceanu detronează acțiunile guvernanților și critică dur modul în care aceștia au procedat la evenimentul de inaugurare a liniei de tren care ajunge la Otopeni. Aceasta spune că trenul va fi funcțional abia din 12 decembrie, iar ceea ce s-a demonstrat acum este că alegerile bat la ușă și totul le este permis conducătorilor acestei țări.

”Penibilul nu mai are limite. După ce au inaugurat o magistrală de metrou care se va închide după alegerile locale pentru a se face ultimele retușuri, azi cuplul de comici vestiți ai ecranului Klaus și Ludovic au inaugurat linia de tren care ajunge la Otopeni, tren care va fi, de fapt, funcțional doar din 12 decembrie!

Dar cum alegerile bat la ușă, totul le este permis, chiar și istoria poate fi falsificată pentru câteva voturi. De fapt, la ce să ne așteptăm de la Iohannis care voia să aniverseze 30 de ani de la Revoluția Română în mai, ca să-l aranjeze în campania prezidențială?!

Jenanți conducători, dificile momente pentru români!”, scrie Călin Popescu Tăriceanu.

Preşedintele şi premierul României au testat trenul de la Gara de Nord la Otopeni

Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Ludovic Orban au participat, luni, la deplasarea test cu trenul pe conexiunea feroviară Gara de Nord – Aeroport ‘Henri Coanda’. La finalul deplasării, oficialii romani au susţinut declaraţii de presă. Preşedintele Iohannis a afirmat că dorinţa guvernanţilor este de a dezvolta Aeroportul Internaţional, însă pentru acest lucru e necesar ca oamenii să poată ajunge în condiţii de siguranţă la Aeroport, astfel că tronsonul Gara de Nord – Aeroportul Henri Coandă este esenţial în acest sens.

”Iată că Planul de Relansare Economică pe care l-am elaborat împreună cu Guvernul Orban începe să-şi arate şi partea practică.

Pentru a sublinia importanţa dezvoltării infrastructurii feroviare, am participat astăzi la un test pe singură linie nouă de cale ferată, construită, atenţie, nu din `89 încoace, din `84 încoace, cum ne-a spus domnul ministru.

Noi dorim să dezvoltăm Aeroportul Internaţional, dorim să-i dăm amploare, dar pentru asta, evident, este nevoie să poţi ajungi în aeroport în condiţii foarte bune, în condiţii predictibile, şi pentru acest lucru legătură de la Gară de Nord până la Aeroport este absolut esenţială.” – a spus şeful statului.

Trenul de la Gara de Nord la Otopeni va fi dat în folosinţă în luna decembrie

Ministrul Lucian Bode a afirmat săptămâna trecută că linia de cale ferată Gara de Nord – Aeroport Otopeni va fi dată în folosinţă în decembrie.

Potrivit CFR SA, nouă cale ferată spre aeroport porneşte din zona de racordare (fosta Haltă Odăile) pe aproximativ 600 de metri, traseul continua cu o zonă de consolidare, în lungime de 900 de metri, şi un viaduct de 1,52 kilometri, care supratraversează DN1, până la nouă staţie de călători, de la Terminalul Sosiri Aeroportul Internaţional ‘Henri Coanda’. Pe întregul traseu a fost montată linia de cale ferată, constructorul executând în prezent ultimele lucrări de buraj şi profilare mecanică.

Proiectul ″Modernizarea liniei de cale ferată Bucureşti Nord – Aeroportul Internaţional ‘Henri Coanda’ Bucureşti – FAZA I: Racord C.F. la Terminalul T1, Aeroportul Internaţional ‘Henri Coanda’ Bucureşti” prevede construirea unei căi ferate simple pe o lungime de 2,95 km, cu trei podete, un viaduct de 1,52 km lungime (37 de pile şi o culee) care supratraversează DN1 şi o staţie CF, cu linie dublă, la Terminalul T1.

Valoarea contractului este de 398,1 milioane de lei. Sursa de finanţare o constituie fondurile europene nerambursabile.

Adauga un comentariu