Actualitate

Călin Popescu Tăriceanu îl avertizează pe Ludovic Orban: „Te joci cu focul!

Publicat: 09 sept. 2020
Călin Popescu Tăriceanu într-un studiou TV
Călin Popescu Tăriceanu s-a arătat deranjat de faptul că președintele Klaus Iohannis l-a primit pe Nicușor Dan, candidat la Primăria Capitalei, la Palatul Cotroceni.

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, îl avertizează, într-o postare pe pagina sa de Facebook pe premierul Ludovic Orban că Guvernul „se joacă cu focul“. Călin Popescu Tăriceanu susține că oamenii lui Ludovic Orban nu au pregătit suficient de bine reluarea cursurilor și îi cere să amâne începerea noului an școlar, avertizând să riscă să plătească la vot dacă lucrurile merg prost.

„Ludovic, te joci cu focul! Toți (părinți, elevi și dascăli) vedem haosul în care vrei să înceapă școala! În loc să vezi și să recunoșți acest lucru insișți să ne trimiți copiii la cursuri în condiții de insecuritate.

Petreci mai mult timp în campanie electorală decât să te gândeșți la soluții pentru școală și ne spui să ne trimitem copiii la școală pe riscul nostru. Păi, dacă îi trimitem pe riscul nostru și voi nu faceți nimic la ce naiba mai avem nevoie de guvernul vostru?“, precizează Călin Popescu Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu îl avertizează pe Ludovic Orban: „Amână începerea școlilor!“

Liderul ALDE îl somează pe șeful guvernului să amâne începerea școlilor până după alegerile locale.

„Te simți pe cai mari pentru că ai reușit să cumperi câțiva parlamentari ca să scapi de moțiune? Nu te simți, pentru că nu vei putea să cumperi 10 milioane de părinți, elevi și dascăli și nu vei scăpa de furia lor dacă vei continua să-ți bați joc de felul în care începe școala.

Îți mai spun încă o dată: amână începerea școlilor până după alegerile locale. Luați-vă niște timp că să vă organizați mai bine. Aduceți măștile pentru cei care au nevoie. Asigurați-vă că în toate școlile există apă și săpun, ca să nu zic de dezinfectant. Faceți protocoale clare pentru situațiile când clase sau școli vor deveni focare. Spuneți-le părinților ce au de făcut dacă li se va infecta copilul“, menționează Călin Popescu Tăriceanu.

„Putem merge până la a suspenda campania electorală“

Șeful ALDE susține că este dispus să se suspende campania electorală pentru ca Guvernul Ludovic Orban să poată pregăti așa cum trebuie începerea școlii.

„Și dacă ți-e frică de faptul că ceilalți vor lua un avans în alegeri, putem merge până la a suspenda campania electorală ca să vă dăm șansa de a organiza cum trebuie ziua de 14 septembrie. Este un sacrificiu perfect acceptabil pentru noi dacă voi vă apucați, în sfârșit, de treabă”, mai scrie Călin Popescu Tăriceanu pe pagina sa de Facebook.

Călin Popescu Tăriceanu vrea amânarea începerii anului școlar

Președintele ALDE a precizat zilele trecute că vrea amânarea începerii anului școlar.

„Haosul din învățământ continuă. Azi guvernul Iohannis-Orban a făcut publică harta după care se vor aplica scenariile. Știți care, alea pe culori. În general harta e verde, deci școlile vor începe cu prezență fizică. În București văd că este scenariul galben, jumătate online, jumătate acasă, adică struțo-cămilă!“, a declarat liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Liderul ALDE este de părere că este o greșeală să înceapă școala în condițiile în care guvernul liberal nu a luat toate măsurile necesare pentru a garanta sănătatea elevilor și cadrelor didactice.

Comentarii
 • mai rapanule ascunde-te intr-o gaura,esti obosit si rasuflat,ai mai multe neveste decat procente la vot hodorogule lasa locul tinerilor,timpul tau in politica a trecut

 • manechinu’pesedist-zvarcolit de penelist-vrea liber la gradinita-sa-si ia bani in pusculita
  #
  face si stanga-mprejur–amenintari&sperjur
  manechine, tu nu vezi?alde vinde doar..scoverzi
  #
  primaria nu te vrea-cui mai vinzi ideea ta?
  cu chiu&cu amar..firea urca pe bulan-toti alearga fericiti cu stampila intre dinti
  fugi si nu te supara-alde tremura-n pijama..
  ..

Adauga un comentariu