Actualitate

Călin Popescu Tăriceanu își dorește suspendarea lui Klaus Iohannis

Publicat: 27 aug. 2020
Fostul preşedinte ALDE, Călin Popescu Tăriceanu
Fostul preşedinte ALDE, Călin Popescu Tăriceanu

Călin Popescu Tăriceanu îți dorește suspendarea lui Klaus Iohannis. Preşedintele ALDE a postat, pe o reţea de socializare o reacţie la declaraţiile făcute de preşedintele Klaus Iohannis. Acesta îl acuză pe preşedinte că tratează problema măştilor de protecţie pentru cadrele didactice în mod iresponsabil.

Călin Popescu Tăriceanu își dorește suspendarea lui Klaus Iohannis

Conform declaraţiilor făcute de Tariceanu se doreşte o suspendare a preşedintelui Iohannis pentru declaraţiile făcute de acesta în cursul zilei de ieri, 26 august 2020. Conform lui Tăriceanu, preşedintele a reacţionat iresponsabil atunci când acesta a spus că Guvernul nu are obligativitatea de a asigura purtarea măştilor:

„Dl Iohannis ne-a spus ieri, cu subiect și predicat, că el nu consideră că este obligația guvernului să asigure măști pentru copii și profesori la începerea școlii. Adică, cu alte cuvinte, se cam spală pe mâini ca Pilat din Pont.

Dar a cui responsabilitate e? A administrației locale pe care au castrat-o și izolat-o până când nu mai poate să facă nimic? Sau a părinților care își pierd locurile de muncă unul câte unul „mulțumită” succesului economic al dlui Cîțu? Este inadmisibil ca din cele 110 miliarde de lei pe care i-ați împrumutat până acum să nu găsiți câteva milioane pentru a da măști la începutul școlii.”

De ce nu aţi spus din timp că nu vreţi să daţi măşti de protecţie

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că Guvernul trebuia să zică faptul că nu vor asigura măşti de protecţie pentru cadrele didactici şi ca măsurile luate de aceştia au fost lăsate pe ultima vreme deşi se ştia că şcoala va începe pe 14 septembrie. În viziunea lui Calin Popescu Tăriceanu este inadmisibil faptul că este inadmisibila reacţia lui Klaus Iohannis şi că ar trebui pusă problema suspendării acestuia.

Dacă ați știut că nu vreți sau nu puteți să dați măști, de ce nu ați spus-o din timp? De ce lăsați totul pe ultima sută de metri de parcă nu ați fi știut că școala începe pe 14 septembrie? Este inadmisibil să tratați atât de iresponsabil o problemă atât de importantă! Cum este inadmisibilă atitudinea partinic-propagandistică a dlui Iohannis și tot inadmisibilă este atitudinea celor care îi dau un cec în alb asigurându-l că indiferent ce face și ce spune nu se pune problema suspendării!”, scrie Tăriceanu pe Facebook.

Klaus Iohannis susţine că Guvernul nu poate asigura măşti e protecţie pentru toţi elevii

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, comentând afirmaţiile vicepremierului Raluca Ţurcan potrivit cărora Guvernul nu poate furniza măşti pentru toţi elevii, că probabil pur şi simplu nu există fonduri suficiente pentru aşa ceva. El a prevcizat că a discutat cu foşti colegi, iar profesorii vor merge cu mască, pe care şi-o vor procura.

„Nu pot să vă spun decât că aşa s-au gândit în această periodă. Bănuiesc că pur şi simplu nu există fonduri suficiente pentru aşa ceva. Din ce am discutat cu foşti colegi de ai mei, nu e o problemă extremă. Profesorii vor merge cu mască pe care şi-o vor procura ei”, a replicat Iohannis.

Adauga un comentariu