Actualitate

Călin Popescu Tăriceanu şi-a depus oficial candidatura la Primăria Capitalei: „Este nevoie de un proiect pe termen lung” – VIDEO

Publicat: 18 aug. 2020
Călin Popescu Tăriceanu şi-a depus oficial candidatura la Primăria Capitalei: „Este nevoie de un proiect pe termen lung” - VIDEO
Călin Popescu Tăriceanu şi-a depus oficial candidatura la Primăria Capitalei

Președintele Partidului Alianța Liberalilor și Democraților, Călin Popescu Tăriceanu, a intrat oficial în cursa pentru Primăria Bucureşti. Astăzi, 18 august 2020, şi-a depus depus candidatura la Primăria Capitalei. Acesta a explicat că are un plan pentru modernizarea Capitalei și unificarea cu zonele limitrofe.

”Eu am un proiect pentru Capitală axat pe 2 planuri: unul pentru modernizarea actualului oraș, iar a doua rezolvarea problemelor din afara Capitalei. Este nevoie de un proiect de amploare, de un proiect care să aibă în vedere dezvoltarea orașului în următorii 20-25 de ani. Nu toate proiectele se pot finaliza în 4 ani de mandat, vreau să fiu foarte onest cu bucureștenii, dar trebuie să punem pe șine acest plan.”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a precizat faptul că, în viziunea sa, Bucureștiul nu trebuie să mai fie ”micul Paris”, ci să-și caute propria cale, devenind astfel ”marele București”, o mare metropolă a Estului Europei.

Gabriela Firea și-a depus candidatura pentru Primăria Capitalei

Gabriela Firea și-a depus duminică după-amiază, 16 august 2020, candidatura la Primăria Capitalei. Printre ceilelalți pretendenţi la fotoliul de primar al Capitalei se mai numără și Nicuşor Dan, susţinut de Partidul Național Liberal şi Uniunea Salvați România şi Traian Băsescu, din partea Partidului Mișcarea Populară, ultimul intrat în cursă.

Fostul preşedinte este aşteptat să ia foarte multe dintre voturile lui Nicuşor Dan, la fel, Călin Popescu Tăriceanu, care îşi va depune marţi candidatura.

”Mi-am depus candidatura pentru al doilea mandat. Am făcut-o cu gândul la bucureșteni, ca și prima dată. Am văzut că nimeni nu vorbește despre oameni. Cred că oamenii sunt cei mai importanți.

Prima mea grijă e să trecem cu bine această criză sanitară. Suntem într-un război sanitar. Am avut grijă de cadrele medicale, am dotat cum se cuvine spitalele. Bucureștiul nu va deveni astfel focar. Am început acum un amplu program pentru donarea de plasmă sanguină care va salva mii de vieți. M-aș bucura ca și Guvernul să se alăture demersului Primăriei Capitalei”, a spus Gabriela Firea.

Cine intră în lupta pentru Capitală

Gabriela Firea-PSD

Nicușor Dan-DREAPTA UNITĂ

Traian Băsescu-PMP

Călin Popescu Tăriceanu-ALDE

Viorel Cataramă-independent

Ioan Sârbu- PRO București

Traian Băsescu, la depunerea candidaturii la Primăria Capitalei

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a făcut un anunț vijelios la depunerea candidaturii la Primăria Capitalei. Candidatul Partidului Mişcarea Populară (PMP) şi-a depus duminică, 16 august 2020, candidatura la Biroul Electoral Municipa. Acesta a declarat că principalii săi contracandidaţi sunt candidatul PNL şi USR-Plus, Nicuşor Dan şi candidatul PSD, actualul primar Gabriela Firea. Traian Băsescu a ținut să adauge că va lua peste 30 la sută din voturi, dar nu ştie dacă va fi suficient pentru a căştiga alegerile locale 2020.

„O să încerc să-l conving pe Ludovic Orban să cedeze numele de PDL pe care l-a înglobat odată cu fuziunea și să lase PMP să reia numele de PDL, pentru că osatura acestui partid este din foști membri PDL. Vreau numele (PDL) înapoi. Că partidul este. Schimbăm numele PMP în PDL. Cei care se simt urmașii Brătienilor să rămână în PNL, cei care se simt urmașii lui Petre Roman, să vină în actualul PMP, viitorul PDL”, a”, a declarat fostul președinte.

 

Adauga un comentariu