Actualitate

Călin Popescu Tăriceanu vrea plângere penală împotriva lui Ludovic Orban

Publicat: 07 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Călin Popescu Tăriceanu vrea plângere penală împotriva lui Ludovic Orban
Călin Popescu Tăriceanu vrea plângere penală împotriva lui Ludovic Orban

Călin Popescu Tăriceanu vrea plângere penală împotriva lui Ludovic Orban. Șeful ALDE va propune ca Parlamentul, în baza articolului 109 din Constituţie privind răspunderea membrilor Guvernului, să iniţieze o acţiune penală împotriva lui Ludovic Orban pentru instigare la nerespectarea legilor, a declarat marţi preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

„Recomandarea lui Orban către populaţie de a nu respecta deciziile CCR este o gravă încălcare a legii, a legii supreme, adică a Constituţiei. Această declaraţie nu este o scăpare, ci face parte din atacul concertat, fără ruşine, al PNL-iştilor la justiţie. Iar atacul lor la orice instituţie care nu le cântă în strună nu trebuie să rămână fără răspuns”, a scris Tăriceanu, pe Facebook.

Călin Popescu Tăriceanu susține că așteaptă o reacţie mai hotărâtă a CSM-ului, ALDE nedorind să fie complice la „năşirea unui mic dictator şi, în consecinţă, va propune ca Parlamentul, în baza art. 109, alin. 2, din Constituţie, privind răspunderea membrilor Guvernului, să iniţieze o acţiune penală împotriva prim ministrului Ludovic Orban pentru instigare la nerespectarea legilor“.

Călin Popescu Tăriceanu vrea plângere penală împotriva lui Ludovic Orban: „Nu este mai presus de lege!“

Liderul ALDE a adăugat că articolul 368 din Codul Penal este destul de clar: „Fapta de a îndemna publicul, verbal, în scris sau prin orice alte mijloace, să săvârşească infracţiuni se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă (…). Dacă fapta prevăzută în alin. (1) este comisă de un funcţionar public, pedeapsa este închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi”.

„Nu putem să-i lăsăm singuri pe judecătorii de la CCR, pe cei de la Înalta Curte sau pe Avocatul Poporului! Nu se poate să-i respectăm doar cu jumătate de normă şi să-i lăsăm pradă atacului unui partid care pare că şi-a pierdut busola şi a uitat câţi români s-au sacrificat în ultimii 70 de ani ca noi să ajungem la democraţie! O democraţie pe care ei o vor distrusă, în numele interesului de partid. (…) Nu putem trece cu vederea derapajele în afara legii ale prim ministrului Orban! Chiar dacă ocupă o funcţie înaltă, el nu este mai presus de lege, dimpotrivă, trebuie să fie un exemplu în respectarea ei! (…) Nu Orban la puşcărie e scopul acestei acţiuni, ci să-i convingem pe guvernanţi că există limite peste care nu se poate trece”, a menţionat Tăriceanu

Marcel Ciolacu amenință cu moțiunea de cenzură

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, l-a acuzat pe Ludovic Orban, în Parlament, că face orice altceva numai de guvernat țara nu se ocupă, acuzându-l pe premier că a sfidat suferinţa românilor.

„Domnule Orban, de patru luni vă spunem clar şi răspicat: ‘Guvernaţi, nu mai furaţi!’. Aţi profitat cu mult tupeu ca să vă îndestulaţi toţi clienţii politici”, a spus Ciolacu.

”Se strânge lațul, domnule Orban! Aţi sfidat cu neruşinare restricţiile impuse oamenilor de rând – pentru dumneavoastră, personal, nu au existat reguli şi lege. Aţi ţinut românii închişi în case şi aţi distrus economia în timp ce şmecherii PNL s-au îmbogăţit pe trei generaţii. Președintele Iohannis e la fel de vinovat ca premierul Orban pe care îl susține”, a spus Marcel Ciolacu. Șeful PSD a mai spus că  „trebuia să fiţi apărătorul sănătăţii românilor, dar aţi fost interesat doar de bani – aţi reprezentat doar interesele marelui stomac liberal”.

 

Adauga un comentariu