Titlurile zilei

Campania „Prietenii lui Moș Crăciun” a ajuns la final! Peste 700 de copii au primit daruri în acest an! Datorită vouă, celor care ați făcut donații, s-a întâmplat asta! Mulțumim sponsorilor care au adus bucurie în sufletele micuților- GALERIE FOTO / VIDEO

Publicat: 22 dec. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Campania Prietenii lui Moș Crăciun a ajuns la final Peste 700 de copii au primit daruri în acest an Datorită vouă celor care ați făcut donații s-a întâmplat asta Mulțumim sponsorilor care au adus bucurie în sufletele micuților- GALERIE FOTO  VIDEO
"Prietenii lui Moș Crăciun" au adus bucurie în sufletele a 257 de copii din comuna Andrieșeni

„Prietenii lui Moș Crăciun”, cea mai mare campanie umanitară derulată de cotidianul „Bună Ziua Iași”, în parteneriat cu Asociația Culturală Europeană, a ajuns la final. În ultima zi din această campanie, ajutoarele celui mai iubit moș au ajuns în comuna Andrieșeni, din județul Iași, la 257 de copii. Imaginile sunt copleșitoare, iar emoțiile transmise de aceste suflete au ajuns cu siguranță la cei cu inima mare, care au făcut posibilă minunea din săptămâna Crăciunului. Campania „Prietenii lui Moș Crăciun” derulată în anul 2021, aflată la ediția cu numărul 17, a adus bucurie în sufletele a 734 de copii

Ultima ediție de neuitat din campania „Prietenii lui Moș Crăciun”, cea mai mare de acest fel derulată în Iași în ultimii 17 ani, a fost în comuna Andrieșeni. Cotidianul „Bună Ziua Iași”, împreună cu Asociația Culturală Europeană, a adus bucurie în sufletele a 257 de copii din cele patru școli din satele Spineni, Andrieșeni, Glăvănești și Buhăieni. Spiridușii lui „Moș Crăciun” le-au împărțit cadouri copiilor, care îi așteptau nerăbdători. Îmbrăcăminte, dulciuri și fructe au ajuns la copiii din cele patru sate din comuna Andrieșeni. Prima oprire a fost în satul Buhăieni, unde copiii de la grădiniță și gimnaziu l-au așteptat timizi pe Moș Crăciun, care a venit și cu prima zăpadă din acest an. Pentru că nu credeau că îl vor vedea vreodată în carne și oase pe cel mai iubit moș, unii dintre ei s-au emoționat și au fost puși în dificultate când Moș Crăciun le-a spus că vine din Laponia.

„M-au ajutat spiridușii din Laponia și v-am adus cadourile acestea frumoase. Dacă vreți să vi le dau repede, strigați tare, să vă aud, pentru că Moșul e cam bătrân, are peste 700 de ani și nu aude prea bine. Trebuie să vorbiți mai tare!”, a spus Moș Crăciun.

„Nu ești de la Polul Nord?”, l-a întrebat un băiețel.

„Ba da. Din Laponia, care e la Polul Nord”, i-a răspuns Moș Crăciun, iar băiețelul s-a întors în banca lui, mulțumit că Moșul i-a dăruit un cadou și că s-a lămurit unde e casa acestuia.

Copiii din comuna Andrieșeni l-au așteptat pe Moș Crăciun cu colinde și poezii

Copiii l-au așteptat pe Moș Crăciun cu colinde, poezii și au vrut să îl îmbrățișeze și să facă fotografii cu el, pentru a avea o amintire de neuitat. Dacă unii s-au îmbrăcat festiv, fetițele în rochițe colorate, cu coronițe și aripi de înger, alții au primit de la Moș Crăciun haine noi, de sărbătoare, care le-au înlocuit pe cele ponosite și poate cu o mărime prea mică. Cu toții au fost, însă, emoționați, bucuroși și imediat ce s-au obișnuit cu Moșul nu mai voiau să îl lase să plece. Pentru că îl așteptau și alți copii, de la celelalte școli, le-a făcut o promisiune.

„Pe mine mă așteaptă renii cu sania, pe acoperiș, trebuie să plec la alți copii. Dar promit că voi veni anul viitor din nou, iar voi să fiți la fel de cuminți cum ați fost anul acesta, să ascultați de părinți și de profesori”, le-a spus Moș Crăciun, care plecat cu renii și spiridușii săi către alte suflete nerăbdătoare să îl vadă, să îl îmbrățișeze și să primească darurile sale.

S-a oprit în satele Glăvănești și Spineni. A intrat în fiecare clasă, unde copiii preșcolari și cei de gimnaziu l-au așteptat cu colinda „Moș Crăciun cu plete dalbe” și cu multe poezii.

Copiilor nu le-a venit să creadă că a venit Moșul: „Moș Crăciun chiar există! Ce frumos e Moș Crăciun”

Când l-au văzut, copiii au aplaudat și au așteptat cuminți pe scaunele lor să fie strigați de Moș Crăciun, care le-a pregătit cadouri. Moșul a vrut să știe dacă au fost cuminți.

„Eu am lista cu toți copiii cuminți, dar și cu cei care au fost obraznici. Chiar și cei obraznici primesc de la mine cadouri, pentru că, în perioada asta, trebuie să fim mai buni și înțelegători. Trebuie să le mulțumim spiridușilor care m-au ajutat și anul acesta să ajung la voi, Asociația Culturală Europeană, cotidianul «Bună Ziua Iași», sponsorilor și Primăriei Andrieșeni”, a spus Moș Crăciun.

Cel mai iubit moș a fost așteptat cu nerăbdare de sutele de copii care l-au văzut doar în poze sau la televizor, însă nu chiar toți au fost bucuroși să-l vadă, ci unii, mai mici, au început să plângă când a intrat Moș Crăciun pe ușă. S-au liniștit abia când au primit cadourile. Un alt copil de la școala din satul Andrieșeni a fost impresionat când l-a văzut pe Moș Crăciun, în carne și oase, și a exclamat entuziasmat:

„Moș Crăciun chiar există! Ce frumos e Moș Crăciun!”, a spus Alin, unul dintre copiii din școala din satul Andrieșeni.

„Prietenii lui Moș Crăciun” au fost anul trecut la bolnavii din Centrul de Asistență Medico-Socială din comuna Bivolari.

Campania „Prietenii lui Moș Crăciun” a făcut fericiți 734 de copii din localitățile Probota, Gropnița și Andrieșeni

Campania „Prietenii lui Moș Crăciun” derulată în anul 2021, aflată la ediția cu numărul 17, a adus bucurie în sufletele a 734 de copii din comunele Probota, Gropnița și Andrieșeni. Luni, 20 decembrie 2021, Moș Crăciun și spiridușii săi au fost în comuna Gropnița, unde au împărțit cadourile către 400 de copii.

Alți 77 de copii din comuna Probota au fost vizitați, în aceeași zi, de Moș Crăciun. Lumea lui Moș Craciun este o lume în care mulți dintre noi nu mai credem. Magia care se naște, însă, în sufletul celor mici când îl văd pe Moș Crăciun, fiind imposibil de descris perfect în cuvinte. Ei mai cred în miracole, cred în basme și în povești. În acest an, zeci de prieteni ai lui Moș Crăciun au susținut campania organizată de cotidianul BZI. Le mulțumim tuturor celor care au contribuit la fericirea sutelor de suflete și sperăm să ne fie alături și în următoarele campanii!

Adauga un comentariu