Local

Campanie de donare sanguină la Iași, pentru Ucraina! Programul Centrului de Transfuzii va fi prelungit

Publicat: 01 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Campanie de donare sanguină la Iași pentru Ucraina Programul Centrului de Transfuzii va fi prelungit
Campanie de donare sanguină la Iași, pentru Ucraina! Centru de Transfuzii își va prelungi programul de lucru

În întreaga țară și la Iași se organizează o campanie de donare sanguină pentru a sprijini Ucraina. Centrul Regional de Transfuzii Sanguine își prelungește programul pentru ca mai mulți voluntari să poată veni să doneze

Nevoia de sânge este o nevoie constantă în România, la fel și în Iași. De mâine, toate Centrele de Transfuzie Sanguină din întreaga țară își vor prelungi programul pentru următoarele două săptămâni. Se va putea dona sânge de luni până vineri între 07:30 și 17:30. Voluntarii de la Centrul de Transfuzii din Iași au prelungit campania de primăvară ce era deja programată să înceapă de astăzi, alăturându-se campaniei naționale ”Sânge pentru Ucraina”.

”Dragi eroi, Campania «Primăvara eroilor» se alătură campaniei naționale «Sânge pentru Ucraina» și își va extinde perioada de pe 1 Martie până pe 11 Martie 2022. Totodată, programul Centrelor de Transfuzii se modifică la nivel național și se prelungește de la 07:30 la 17:30. Astfel, facem apel la toți donatorii cu sânge de erou să meargă la cel mai apropiat Centru de Transfuzii Sanguine și să ne arate ce înseamnă să-ți ajuți apropiații, indiferent de naționalitatea lor. Pentru că inima lor înțelege că fiecare viață contează! Sângele strâns va fi folosit pentru pacienții din Ucraina, care vor fi tratați la noi în țară. Haideți să dăm dovadă de solidaritate și de compasiune!”

Campanie de donare sanguină la Iași începe pe data de 1 martie 2022

Astăzi, marți, 1 martie 2022, începe o nouă campanie de donare sanguină la CRTS Iași. Proiectul se desfășoară în perioada 1-8 martie 2022. Primăvara vine cu speranța unei vieți mai bune pentru pacienții din spitale, care așteaptă nerăbdători o picătură de sânge, o picătură care le poate salva viața. După succesul primei campanii de donare din perioada Crăciunului 2021, conducerea Centrului Regional de Transfuzii Sanguine Iași (CRTS) vrea să aducă un zâmbet pe chipul pacienților care așteaptă cu speranță în suflet un gram de sânge.

Împreună cu voluntarii, este organizată o nouă campanie de donare sanguină, care începe mâine, 1 martie 2022, și se încheie pe data de 8 martie 2022. Acest proiect are ca scop creșterea rezervelor sanguine din spitalele ieșene, deoarece lipsa tot mai mare de sânge are urmări grave. Reprezentanții centrului și voluntarii apelează disperați la bunăvoința ieșenilor.

Este urgentă nevoie de sânge

Medicii ieșeni fac în continuare apeluri disperate către populație, deoarece luptă zilnic cu o problemă care pare că nu se mai sfârșește. Lipsa acută de sânge din spitalele ieșene îi pune în dificultate pe medici, dar cel mai grav este faptul că viața pacienților este pusă în pericol. Chiar dacă numărul donatorilor care s-au prezentat la Centrul Regional de Transfuzie a crescut în perioada sărbătorilor de iarnă, cantitatea de sânge este în continuare insuficientă. Lipsa acută de sânge există în toate spitalele din Iași, dar cel mai afectat este Spitalul Clinic Județean de Urgențe ”Sf. Spiridon” Iași, unde ajung cei mai mulți pacienți în stare foarte gravă. Medicii se confruntă cu această situație de mai mulți ani și cer rezerve de sânge din centrele din județele Moldovei.

Se fac în continuare apeluri disperate către toți posibilii donatori din județul Iași!

Adauga un comentariu