Eveniment-Social

Campanie de strângere de cărţi şi de fonduri pentru românii din Basarabia şi Bucovina de Nord, organizată de Liga Studenților din Iași și Societatea Studenţilor Teologi

Publicat: 07 mai 2021
La 80 de ani de la ocuparea Basarabiei și Bucovinei de Nord, Liga Studenților (LS IAȘI) și Societatea Studenţilor Teologi din Iaşi - SSTI pornesc o amplă campanie de strângere de cărţi şi de fonduri pentru românii din Basarabia şi Bucovina de Nord
În urmă cu 31 de ani, peste 1.200.000 de români și-au revăzut neamul după o jumătate de secol de dezbinare, având posibilitatea de a trece granița fără acte, datorită înființării a opt puncte de trecere, anume:
Stânca-Costești, Iași-Sculeni, Fălciu-Țiganca, Miorcani-Pererîta, Albița-Leușeni, Ungheni-Pod Ungheni, Oancea-Cahul și Galați-Giurgiulești.
Podul semnifica frăția, dorința de apropiere, istoria comună a celor două teritorii istorice românești și e una dintre cele mai sincere îmbrățișări frățești dintre România și Republica Moldova de astăzi.
Această primă deschidere a granițelor dintre România și Basarabia s-a materializat în mii de flori aruncate în apa Prutului, de aici și denumirea de Podul de Flori.
Grigore Vieru: „Era o tensiune emoțională de nedescris. Oamenii se strigau pe nume unii pe alții și se regăseau după ani și ani. La un moment dat, de partea cealaltă a râului s-a aruncat un bărbat în apă și a început să vină spre basarabenii de dincoace. Ai mei din Pererâta stăteau încremeniți. Aveau mari emoții și nu îndrăzneau să facă nici o mișcare până s-a aruncat un pererâtean în apă. După el au pornit și ceilalți. S-au întâlnit toți la mijlocul Prutului și au încins acolo, în apă, o horă, lucru nemaivăzut și nemaiauzit nicăieri în altă parte a lumii.”
🇷🇴 Astăzi este rândul tău să contribui la reîntregirea neamului românesc!
👇🏻 Donează acum cu cardul sau prin transfer bancar! Contribuie la susținerea românismului în Basarabia și Bucovina de Nord!
🙏🏼 Ajută-ne să continuăm achizițiile de carte pentru că primim multe cereri și fără ajutorul tău nu le putem onora!
💶 ori în contul nostru deschis la Raiffeisen Bank, Sucursala Iaşi
RO02RZBR0000060018925736 (RON)
S.W.I.F.T.: RZBRROBU
Nume: Asociatia Liga Studentilor din Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi
🇷🇴 Tu ce faci pentru românii din Basarabia și Bucovina de Nord?
📚 La 80 de ani de la ocuparea Basarabiei și Bucovinei de Nord, Liga Studenților (LS IAȘI) și Societatea Studenţilor Teologi din Iaşi – SSTI pornesc o amplă campanie de strângere de cărţi şi de fonduri pentru românii din Basarabia şi Bucovina de Nord.
🙏🏻 Ajută-ne să:
– susținem identitatea românească a românilor basarabeni și bucovineni;
– dotăm biblioteci școlare și parohiale cu carte românească, destinată în principal elevilor;
– dotăm bisericile românești cu cărți noi de cult (evanghelii, liturghiere, cărți pentru strană etc.);
– realizăm transportul cărților în localitățile din Basarabia și Bucovina de Nord;
– susținem elevii și studenții români la studii, în vederea păstrării și afirmării identității lor românești;
– organizăm ateliere, conferințe, tabere și activități sociale în localitățile și parohiile românești din aceste regiuni;
– realizăm înfrățiri între localitățile, parohiile și școlile din cele două regiuni cu cele din România.
Dacă ești preot, poți organiza o colectă sau o campanie de stângere de cărți în parohie.
Dacă ești antreprenor, ne poți ajuta cu o donație deductibilă.
Dacă ești angajat, organizează o colectă sau stânge cărți alături de colegii tăi!
Dacă poți să ne ajuți și altfel sau dorești să ne trimiți cărți (din alte localități) sau să susții campania, contactează-ne:
0740.605.182 – Teodora (LS IAȘI)
0754.668.004 – Raluca (LS IAȘI)




Adauga un comentariu