Actualitate

Campionatul de fotbal din Ucraina se reia la șase luni de la sistare. Jucătorii vor avea adăposturi antiaeriene

Publicat: 23 aug. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Campionatul de fotbal din Ucraina se reia la șase luni de la sistare. Jucătorii vor avea adăposturi antiaeriene
Un nou campionat de fotbal din Ucraina, la șase luni de la încheierea precedentului

După șase luni de pauză, campionatul de fotbal se reia în Ucraina cu reguli foarte stricte. Vor exista adăposturi antiaeriene în care jucatării și oficialii se vor adăposti în caz de probleme. Accesul spectatorilor va fi restricționat.

Pe data de 24 februarie 2022, Vladimir Putin a anunțat o operațiune militară specială în Ucraina. A fost momentul în care armata rusă a invadat țara vecină cu România.

Campionatul de forbal din Ucraina se reia la 6 luni de la sistare

Sub amenințarea atacurilor rusești într-un război care a oprit tot fotbalul din Ucraina, un nou sezon de ligă începe marți la Kiev, cu scopul de a restabili un sentiment de normalitate în țara de aproximativ 44 de milioane. Elegantul Stadion Olimpic a găzduit cele mai mari jocuri de fotbal europene din ultimul deceniu, deși niciunul nu este la fel de emoționant ca întâlnirea de deschidere a lui Shakhtar Donețk și Metalist 1925 de la Harkiv – echipe din orașe din apropierea Rusiei care luptă pentru însăși existența lor.

Niciun suporter nu va avea voie să intre pe stadionul din centrul orașului, cu o capacitate de 65.000 de persoane, iar jucătorii trebuie să fie duși de urgență la adăposturile împotriva bombelor dacă sună sirenele de raid aerian.

„Avem reguli în cazul unei alarme și ar trebui să mergem în subteran. Dar cred că echipele, jucătorii vor fi mândri de acest eveniment”. ”, a declarat căpitanul șahtiarului, Taraş Stepanenko, luni, într-un interviu telefonic cu AP, citat de euronews.

Marți este ziua drapelului național al Ucrainei, iar miercuri — 24 august — este sărbătorirea independenței față de controlul Moscovei, pe care fosta republică sovietică a declarat-o în 1991. Sărbătoarea a fost anulată la Kiev.

„Am vorbit cu președintele nostru, Volodimir Zelenski, despre cât de important este fotbalul pentru a distrage atenția. Am vorbit despre cum ar fi posibil ca fotbalul să ne ajute să ne gândim la viitor”, a declarat în iunie președintele Federației de fotbal din Ucraina, Andriy Pavelko, despre angajamentul de a reporni. „.

Sunt mai multe echipa absente în campionatul de fotbal din Ucraina

Nu s-a jucat niciun fotbal competitiv în Ucraina de la jumătatea lunii decembrie, când liga s-a oprit pentru o pauză programată la mijlocul iernii. Jocurile urmau să fie reluate pe 25 februarie, până când invazia militară rusă a început cu o zi mai devreme.

Liga cu 16 echipe reîncepe fără Desna Cernihiv și Mariupol, echipe din orașe care au suferit distrugeri brutale. Toate jocurile vor fi jucate în și în jurul orașului Kiev și mai în vest și vor fi difuzate în țară, în străinătate și pe YouTube, într-o înțelegere încheiată săptămâna trecută cu postul Setanta. Valoarea totală de aproximativ 15 milioane de euro pe trei ani este mai mică decât o vor câștiga unii jucători de elită din Premier League engleză în acest sezon.

Conceptul de avantaj pe terenul de acasă poate să fi dispărut pentru majoritatea echipelor, deși pur și simplu joacă pe pământ ucrainean – alte meciuri de marți sunt la Kiev, Uzhhorod și Kovalivka. Cluburile ucrainene care și-au îndeplinit jocurile în competițiile europene ale UEFA în ultimele săptămâni au jucat în Polonia și Slovacia, sau Suedia, pentru a asigura siguranța adversarilor precum Benfica și Fenerbahçe. Așadar, vom vedea cum campionatul de fotbal din Ucraina va fi reluat și dacă vor fi probleme legate de eventualele bombardamente.

Adauga un comentariu